Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: nikako na zelenu granu

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno nikako na zelenu granu

Ja ću eksplodirat od muke i brige. Pa od 1.1. ove godine non-stop netko bolestan od mojih doma. A Karlo jadan već ima traume od med. osoblja. Pa prije samo dva tjedna je bio na zaraznoj na infuziji zbog proljeva, nejela i nepila, da bi ustanovili Adeno virozu. Dr je tamo vidjela "nešto" na grlu, uzela bris i dala Silapen. Na nalazu brisa nije nađen nikakav streptokok ili sl i rečeno mi je da prekinem Silapen. Do jučer, mir, a onda navečer temperatura. Cijelu noć i cijeli dan, maximala 40. Danas navečer sam otišla na Rebro, načekala se 2,5 sata da bi nam doc rekao - gnojna angina i dao Silapen opet. Kaže da je to streptokok najvjerojatnije još od prije dva tjedna, iako nije izoliran na brisu, ali je lijek prerano prekinut pa je čučao do sada i razbuktao se. U jednu ruku sam zadovoljna jer barem znam šta liječim, ali kako mi samo izgleda dan uz jedno bolesno, a drugo dijete ovisno o rukama (mojim).
    Inače, Bruno i Karlo su do prije ove godine bili super zdrava djeca, mislim da su samo po jednom svaki uopće bili na antibiotiku. I prehlade su bile rijetke. Milina. A ova godina k'o da idu u vrtić, a ne idu.
    Sad moram još i Brunu odvest kod ped. jer je i on danas u dva navrata imao malo povišenu temp. Možda je isto angina.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jučer sam s Karlom otišla na zaraznu jer mu je i nakon 6 doza Silapena temp išla do 40. Tamo su mu na osnovu nalaza krvi zaključili da se radi o virusnoj infekciji grla i rekli da opet prekinem Silapen. Ovaj put to neću napravit, jer bih se upucala da mu se opet vrati.
    Ali užasno me smeta što su nam na Rebru bez analize krvi dali Silapen.
    I danas je opet gorio do 39, a maloprije se jadan probudio sav znojan po glavi i na vratu, bez temp. Je'l zna netko zašto se to inače događa?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno ti ne mogu reći da li ima virus ili bakteriju (ili oboje) ali ako je bio na terapiji Silapenom a nije ju završio, postoji šansa da je bakterija koja je ostala, postala neosjetljiva na taj lijek. Ako su po krvnoj slici i sl. ustanovili da nije bakterija nego virus, mislim da ih možeš poslušati. Ako se ipak pokaže potreba za antibiotikom, bilo bi bolje da mu propišu neki drugi (mislim, idealno bi bilo po antibiogramu, ali ako je žurba...).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na žalost, ne mogu ti dati nikakav pametan savjet, samo mogu poslati za ozdravljenje!

(evo, valjda će dolaskom proljeća boleštine povući - tako je nekako kod nas, pa će valjda i drugima biti bolje!)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •