Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 70

Thread: madraci (i ostali proizvodi) od memorijske pjene otrovni??!!

Evitta's Avatar

Default madraci (i ostali proizvodi) od memorijske pjene otrovni??!!

mislim, nemrem vjerovat...
    nakon godina i godina uspijemo konacno ustediti za nove madrace,ovi su bili katastrofa..
    odlucili se za hespov ergostar,od hr pjene (hladno lijevana pjena), iliti memorijska pjena kod drugih proizvodaca.
    ugl danas stigli, i odma razocaranje-smrde da uzas!!
    ne mogu vam uopce opisati taj smrad, ma cak me i oci peckaju kad lezim.
    i odem guglat- "novi madraci smrde", i eto mi stiva:

http://serbianforum.org/zdravlje/541...jske-pene.html

mislim, zastoooo???
    ne mogu da opisem kolko sam razocarana,ljuta, u soku..
    dal vjerovat tim napisima, il je to rat proizvodaca?
    sto vi mislite/znate?
    ima tko iskusta sa tim smradom?kako i zasto?

Sanja :)'s Avatar

Hmm! Da! Mislim! Tri madraca smo promijenili sa memorijskom pjenom,i klinci spavaju na takvima! Miris je bio kojih dan,dva! Ali meni vise miris osjecao po najlonu u kojem su dosli!
    Soba mi ne smrdi,bar mi ne osjecamo!
    Moram priznati da se uopce nisam sjetila istrazivati po netu + i -! Zapravo me cudi da u nasim krajevima ne zvoni na svaka vrata "neee kupujte"! Ili one tv reklame sa tri crvena x, nee,nee to ne valja,ovo je novo otkrice!

Kako god,evo i sad dok pisem lezim na vodenom krevetu! Cak je i on imao miris, a nema "p" od pjene
    Ustajem odmorna full,a sama uz dvoje malisana veeliku vecinu vremena! Nemam bolove,i ustanem iz kreveta kao top! Ovo top mi je posebno vazno kad moji zavicu Nazalost u zadnje vrijeme spavam svakih par mjeseci po cca 1mj., na njemu! I tocno mogu vidjeti razliku! Ali drugu trudnocu cijelu, to je bio pravi preprod! Jedva cekam se vratiti mu na duzi period

Zara1's Avatar

Ja sam u primi kupila madrac od pjene djeci za sobu i isto je smrdio za poluditi, cijela kuća nam je smrdila danima. Ja sam ga uz dosta natezanja vratila.

ja se taman spremam u mercator po dormeo nadmadrac
    joj

Zara1's Avatar

Meni nisu htjeli vratiti novac, pa sam pisala reklamacije i napisala im doslovno da ni psu ne bi dala da spava na tom otrovu i smradu, a još manje djeci. I meni se želudac dizao kad bi ušla u prostoriju u koju smo ga bili smjestili na "luftanje"

mala-vila's Avatar

ne znam, naš nadmadrac nije smrdio kad smo ga kupili i obožavam ga od prvog dana, a sad

Zuska's Avatar

MD se, između ostalog, bavi i madracima.
    Ukratko, u dobar madrac isplati se investirati malo više para pa se onda mogu koristiti godinama. Najbolji su i najzdraviji oni od latexa. Memorijska pjena poznata je po smradu, ipak je riječ o plastici, to je niš koristi i papanje para.
    Nadmadraci su privremeno rješenje, većina ih je također od poliuretana ili memorijske pjene (isto porijeklo, umjetno, dakle - plastika) i nisu zamjena za dobar madrac na kojem se tijelo trećinu dana mora dobro odmoriti i regenerirati.
    To je ono što ja znam, a ako treba štogod pojasniti oko toga, javite pa ga pitam.

*mamica*'s Avatar

Mi kupili u Dormeu nadmadrac da imamo za kauč na razvlačenje kada nam gosti dođu. I što sad.. je li otrovan ili ne? Ili je samo loš za spavati na njemu? Jer, ja sam jednom prespavala na njemu i umirala sam od vrućine i osjećaja plastike ispod sebe...

Lotta's Avatar

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

a što napraviti kad imaš 2 prastara kauča
    na federe
    rađena u tvornici u kojoj ti je mater radila
    u tvornici koja je bila nositelj razvoja kraja
    i koja je uništena u pretvobi
    vene režem ruke mi krvave, priča, da objasnim zašto ti kauči nisu bačeni u smeće
    i ti kauči su stvarno kvalitetno rađeni
    prije 35 godina
    i moja mater ih je dala pretapacirati
    i sad su koma tvrdi
    mislla sam staviti nadmadrace
    ako ne to, što bi se moglo napraviti
    osim kupiti nove krevete, što bi naravno bilo najbolje, ali sad je novac utučen u ove, a i kažem
    mater mi je emocionalno vezana za te kauče

a što nije i latex umjetan?

guglala, guma, prirodno, neki i mješavina umjetnog i prirodnog
    mislim da ću ipak odustati od nadmadraca
    Last edited by aleksandra70vanja; 23.02.2013 at 11:06.

Beti3's Avatar

Nije latex umjetan. On se dobiva iz drva kaučukovca.
    http://www.wollbett.hr/clanci/latex.php

No, svi ti senzacionalni članci o štetnosti ovog i onog po mom su mišljenju prenapuhani.

Meni su jastuci od memory pjene super za spavanje. Nisu mi smrdili. Niti nadmadrac u vikendici nije smrdio. On je kupljen u Lidlu. Jastuci Dormeo.

U svemu ima nečeg dobrog i nečeg lošeg i same odlučujemo što nam je važnije. Ne bojim se nikakve memory pjene, pamtila ona ili ne.

alma_itd's Avatar

Mi imamo Boxspring krevet(ovdje se tako zove,neznam kako mu je ime u Hr) i na njega smo jos dodali madrac od memorijske pjene. Apsolutno nije smrdio,MM je kukao unaprijed kako nece moci spavati na njemu,a onda je prvu noc legao i probudio se ko pticica u 8,za njega nevjerovatno,a meni je trebalo mjesec dana da se naviknem,rebra su me bolila....sad ga ne bih mijenjala za suho zlato

Evitta's Avatar

Quote Originally Posted by Zuska View Post
    Najbolji su i najzdraviji oni od latexa. .
    da,ali samo ako su od pravog latexa, a vecina ih mjesa sa umjetnim, znaci ista stvar..

ma ne znam kaj bi rekla. kupila sam iskljucivo radi toga jer se navlaka moze kompletno sa zatvaracem skinuti i oprati i bez problema staviti natrag. to mi je bilo bitno radi zapisavanja, prolijevanja, povracanja,bljuckanja..

ujutro sam zvala susjedu da posnjofa. njoj nist ne smrdi

stavila sam navlake prati, a madraci se luftaju, ne znam, mene i dalje smeta taj slatkasti miris,ali je malo manje..

javim kak bude sutra

a kolko kuzim, jako puno ljudi ima madrace sa tom memorijskom ili hr pjenom, i svi vecinom zadovoljni
    Last edited by Evitta; 23.02.2013 at 11:46.

Evitta's Avatar

Quote Originally Posted by Zara1 View Post
    Meni nisu htjeli vratiti novac, pa sam pisala reklamacije
    i, sto ste postigli?
    zamjenu za nesto drugo ili ste ostali bez icega?

Moj Dormeo nadmadrac nije ništa posebno smrdio i dobar mi je spavanje. Jastuci su mi isto ok. Ja sam ih čak i prala: nadmadrac u kadi pa na sunce, jastuke u mašinu pa na radijator i sve 5.

suncokret's Avatar

mi smo kupili madrace od pjene u orioliku, smrdili su užasno. međutim nakon luftanja (srećom, nisu nam odmah trebali) smrad je izvjetrio.
    ali, bila sam zabrinuta da nije riječ o nečem toksičnom, pa sam malo proučila ono što sam uspjela naći na netu i našla da svi novonapravljeni madraci od pjene imaju takav miris koji ode nakon nekog vremena. dakle, ako smrdi nije dovoljno dugo odstajao u skladištu, a naši sigurno nisu jer su rađeni po narudžbi zbog spec. veličine.
    nigdje nisam našla da bi se radilo o nečemu što loše utječe na zdravlje.

Evitta's Avatar

Quote Originally Posted by suncokret View Post
    mi smo kupili madrace od pjene u orioliku, smrdili su užasno. međutim nakon luftanja (srećom, nisu nam odmah trebali) smrad je izvjetrio.
    ali, bila sam zabrinuta da nije riječ o nečem toksičnom, pa sam malo proučila ono što sam uspjela naći na netu i našla da svi novonapravljeni madraci od pjene imaju takav miris koji ode nakon nekog vremena. dakle, ako smrdi nije dovoljno dugo odstajao u skladištu, a naši sigurno nisu jer su rađeni po narudžbi zbog spec. veličine.
    nigdje nisam našla da bi se radilo o nečemu što loše utječe na zdravlje.
    ajde,ovo malo ulijeva nadu..
    i nasi radeni po spec. velicini, i drito iz tvornice k nama..
    Last edited by Evitta; 23.02.2013 at 12:08.

Zara1's Avatar

Quote Originally Posted by Evitta View Post
    i, sto ste postigli?
    zamjenu za nesto drugo ili ste ostali bez icega?
    vratili su novac

Zuska's Avatar

Latex je prirodan materijal, za razliku od poliuretana i memorijske pjene. To miješa li netko latex s nečim ili ne, stvar je proizvođača, zato treba čitati deklaracije i paziti što se kupuje. Istina je da je pravi latex skuplji od ostalih umjetnih materijala, ali ja bih, nakon iskustva sa svakakvim madracima, što doma, što na putovanjima, mirne duše rekla da dobar madrac od latexa vrijedi svakog novčića jer sam se razmazila (prije dvije godine čak sam spavala u jednom hotelu na madracu s oprugama i nisam mogla spavati, a nekad sam spavala čak i u tramvaju ili na zvučniku u disku ) Dobro, što navika, što godine...

Ja prva, da mi MD nije u tom biznisu, vjerojatno ne bih bila dala te novce za madrac jer nisam kužila te razlike, a sad - čak i ako izađe iz toga - nema šanse da bih kupila nešto manje kvalitetnije drugi put. (Naravno, ako budemo imali para. Kad se nema, špara se i na hrani, a kamoli ne i na madracima.)

Različiti smo, na sve se možemo naviknuti, nekome nešto smeta, drugome je upravo to ok, npr. isto kao i kod odjeće, nekome smeta nositi sintetiku, nekome je to sasvim ok. Netko će hvaliti ova ili ona kolica, auto itd. Različita su iskustva i mogućnosti, ali opet, zna se što je top među madracima, kao i među kolicima, autima, odjećom...

Evitta's Avatar

ma,briga mene sto je top sto ne.
    vjerujem da je lateks na vrhu,ali..tu se sad ne radi o tome..
    mene zanima jel istina to o toksicnosti mem.pjene, ili firme,opet ratuju i podmecu.
    poslala sam mail zavodu za toksikologiju, kao i uvjek kad sam imala neku nedoumicu.
    a za razliku od ostalih izvora, njima vjerujem,(tocnije dr sc Franji Plavsicu) jer mi odgovori jako opsirno, sa konkretnim razlozima i objasnjenjima, prakticki dobim disertaciju na nekoliko stranica.
    tako da, u iscekivanju sam odgovora.
    javim sto su mi odgovorili,mada ne ocekujem prije sredine drugog tjedna.

Zara1's Avatar

Nakon što sam i sama osjetila taj smrad, nikad, ali nikad ne bi dala ni najgorem neprijatelju da spava na takvom madracu. Bez obzira na luftanja i sl. to se i dalje "isparava", mislim moja djeca često spavaja bez jastuka nosam par mm od madraca i ne želim da to udišu ni pod razno. Čak niti nakon xy dana luftanja.

centar's Avatar

mi smo nedavno kupili dormeo jastuke i nadmadrac od memo pjene i ne mogu se pozaliti!
    nista ne smrdi, bas su njezni i ugodni, a spavanje na nadmadracu je savrseno. preporodili smo se.

kod jastuka bih samo htjela da su malo puniji. kazu da se treba naviknuti...

Evitta's Avatar

zara, ne mora znaciti da ako nesto smrdi da je i toksicno/kancerogeno.
    isto kao i ako ne smrdi da nije
    da tvoj madrac nije smrdio (kao sto je slucaj od vecine cura sto su pisale na ovaj topic) tvoje dijete bi i dalje spavalo na njemu.

a puno ih navodi da moze imati miris i radi skladistenja, ili ako je zapakirano dok su bili malo vlazni, sto pak nema veze sa toksicnoscu.

ja sam odavno shvatila da ne treba vjerovat svemu sto cujemo/procitamo.
    tako da cu ja osobno vjerovat tek ako mi to, meni osoba od povjerenja, kaze/dokaze.

i ako je istina,baj baj madraci.
    iako nazalost ne mozemo dobiti povrat..

Zara1's Avatar

Da ali mislim da bi sama sebe (i sve oko sebe) izludila s time da li je ili nije da smo ga kojim slučajem ipak ostavili.

Evitta's Avatar

pa vjerujem ti, ni meni nije svejedno. uopce.
    ali hocu reci, da ti nije smrdio, ne bi nikad ni posumnjala u mogucu stetnost madraca,i uopce ne bi ludila..
    a sam smrad po meni nije znak toksicnosti ili netoksicnosti..
    ali..ipak vrijedi ispitati..

Lotta's Avatar

Nedavno kupim novi set lonaca od inoxa i sva ponosna što prvi put imam nove lonce i mogu prastare, nasljeđene od mama i baka, pobacati. Naiđem na saznanje da je inox loš, da ispušta ovo i ono.....
    Onda kupim fiiini nadmadrac da pokrijem madrac koji je stvarno loš i sad ni on ne valja, a ubijte me!!!!
    A da ne kažem da dijete spava s nama i da za dva mijeseca imam roditi drugo koje će također spavati s nama.......

anchi pp's Avatar

Izgleda da je najbolje nabaviti negdje slamaricu

Osoblje foruma leonisa's Avatar

perfectin, kupljen prije 5g, nije smrdio. totalno sam zbunjena vasim smradom

flopica's Avatar

ovo više nije normalno
    ja ću zasaditi kukuruz pa ću od komušine napraviti madrac

flopica's Avatar

mi imamo primin madrac i meni je odličan
    nema mirisa nikakvog

mama_jos_malo's Avatar

koji madrac od prirodnog latexa preporučujete, kojeg proizvođača?

Našla sam da je rok trajanja madrac cca 10 godina?

mala-vila's Avatar

ja sam prezadovoljna od prvog dana, malo je reci da smo se mm i ja preporodili od kad imamo taj nadmadrac. ne sjecam se da je ikad smrdio

Lotta's Avatar

Moja je smrdio, ali sam stavila da se zrači i nakon dva dana kad sam ga stavila na krevet je bilo ok. Ne znam što da mislim o tome više
    Moram priznati da prve dvi noći kad smo ga stavili uopće nisam mogla zaspati, nemam pojma zašto,niti ima li veze s njim, bilo mi je udobno, ali naprosto san nije htio na oči. No, nakon toga je sve bilo super i evo družimo se već mjesec dana i baš mi je fino spavati na njemu.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

moja baba ima neki punjen valjda slamom (bar se tako osjeca) i ko mala sam mrzila taj kauc. uvijek sam se pitala kak deda moze na tome spavati. s godinama i tata. nedavno mi je jedino na njemu bilo udobno, kad sam spavala kod nje. starim, znam..

upravo donjela doma 2 jastuka dormeo iz mercatora
    i moje dijete ih otpakirava i kaže:
    "ovo ti je ljetna, ova je zimska strana
    tako je mekan, "
    oduševljenje totalno
    i onda:
    "al smrdi
    ja ne bi na ovom spavala dok se ne opere"

Zuska's Avatar

Quote Originally Posted by mama_jos_malo View Post
    koji madrac od prirodnog latexa preporučujete, kojeg proizvođača?

Našla sam da je rok trajanja madrac cca 10 godina?
    Rok trajanja je relativan pojam, neki madraci mogu trajati jako dugo, ali pravo je pitanje koliko dugo su dobri. Ovi od latexa dobri su najmanje 10 godina na više, do 20, ovisno o modelu. Mi već 5 godina spavamo na jednom koji izgleda kao da smo ga jučer kupili, bez ikakvih oštećenja, ulegnuća ili promjena, a nije bio najbolji model.
    Ime firme šaljem na pp da ne reklamiram.

Mojca's Avatar

Zuska, pliz i meni ime firme na pp, moramo skoro kupiti nove madrace. I podnice. Ove su nakon samo 8 godina popucale. Zapravo, popucali su gumeni noasči u zadnje dvije godine.

Btw, već godinam aimam Tempur jastuk i prezadovoljna sam. To je memorijska pjena, ha? Ups.

jeste prali jastuke prije upotrebe?

Mojca's Avatar

Nismo. Nije mi ni palo na pamet. Nisu imali baš nikakv miris. Oprala sam njihove original navlake i stavila ih u jastučnicu.
    Tempur traje oko 5 godina onda se stanji, pa je vrijeme za promjenu... tako smo i učinili. Ovo su nam sad drugi... a i njima se bliži trenutak zamjene.
    Last edited by Mojca; 23.02.2013 at 23:48.

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Btw, već godinam aimam Tempur jastuk i prezadovoljna sam. To je memorijska pjena, ha? Ups.

Nije memo pjena.
    http://rozi-step.hr/tempur-madraci-jastuci/

butterfly101's Avatar

Zuska molim te i meni posalji ime firme...tnx

Super da ste otvorili ovu temu, baš sam u potrazi za novim madracem

Zuska's Avatar

PPi poslani, sretno svima u potrazi!

Evitta's Avatar

jucer oprala navlake madraca,luftali se cijeli dan vani,navecer kad smo ih obukli je bilo bolje. barem u pocetku. no kasnije,opet taj miris, ne tako jak ko prvi dan,ali ipak prisutan.
    i pidama mi evo ujutro ima taj slatkasti miris.
    u meduvremenu sam dobila odgovor koji sam cekala.
    nekako imam duznost da javim i ovdje.
    ukratko,sama memorijska pjena nije upitna, ako proizvodac postuje pravila dobre proizvodnje. ali da je tako,madrac ne bi smio ispustat ni ugodan ni neugodan miris.
    pogotovo ne takav smrad. cak mi se savjetuje da obavijestim trgovinsku ili sanitarnu inspekciju.
    ugl, nasi novi (smrdljivi) madraci odlaze..

Zara1's Avatar

Quote Originally Posted by Evitta View Post
    ugl, nasi novi (smrdljivi) madraci odlaze..
    Kako misliš odlaze? Vratili ih budete?
    Pa i meni zdrav razum govori da ne bi trebalo smrditi. A i vi koji pišete da ste super zadovoljni sa svojim madracima, blago vama. Ali vjerujte da ste imali priliku osjetiti taj smrad to sigurno ne bi pisali.

Evitta's Avatar

Quote Originally Posted by Zara1 View Post
    Kako misliš odlaze? Vratili ih budete?
    Pa i meni zdrav razum govori da ne bi trebalo smrditi. A i vi koji pišete da ste super zadovoljni sa svojim madracima, blago vama. Ali vjerujte da ste imali priliku osjetiti taj smrad to sigurno ne bi pisali.
    pa probat cemo, reklamirali budemo, bunili se...pa nije nasa krivnja sto smrde..
    ugl u mojoj sobi ne budu ostali niti dan vise, vracamo se na stare dok ne izmislimo neke nove, a ove natrag u najlon i u podrum.
    eto, dobra pouka za sve buduce forumasice koje budu kupovale nove madrace.
    a mi koji smo popusili..

zmajica's Avatar

Mi imamo Dormeo nadmadrac i prezadovoljna sam.K
    upljen je došao vakumiran i u vreči, treba se "napuhavati" 24 sata prije upotrebe, tad je imao taj neki plastik-šmek, ali dok se napuhnul, sve je izvjetrilo.
    Imamo i jastuke, jedan Dormeo i drugi Twinsaver (moj, na kojem spavam već 5 godina)- super su, u prvo vrijeme nam je trebalo da se naviknemo, MM je izvalio da neće na tom spavati, ali se jako brzo predomislio, pa ga sad i na more fura sa sobomko onaj lik iz reklame.

Nadmadrac nakon 10 mjeseci svakodnevnog spavanja izgleda kao nov.
    Uglavnom, mi smo jako zadovoljni, kad legneš na taj nadmadrac, kao da su upao u živo blato, samo utoneš i baj-baj
    Last edited by zmajica; 24.02.2013 at 12:41.

Zuska's Avatar

Evitta, kaže mi MD da prema Zakonu o zaštiti potrošača imaš pravo vratiti madrac i tražiti povrat novca i to u roku od mjesec dana od dostave proizvoda, čak (ovo ipak provjeri u Zakonu) i bez navođenja razloga. Ali ipak, kod vraćanja madraca i traženja povrata novca najsigurnije ti je navesti pravi razlog - smrde i ne želiš spavati na nečem smrdljivom.
    Pogledaj si Zakon i pozovi se na njega, ne bi trebala imati nikakvih problema, a ako budeš imala, to je razlog za gospodarsku inspekciju.

ja sam odustala od nadmadraca jer mi ne pašu dimenzije, krevet je 110 cm, a dimenzije nadmadraca su 90 i 120 cm
    a žao mi je jer je povoljna cijena
    jastuke ću oprati barem navlake, a možda i uložak

Zara1's Avatar

evitta možeš staviti link na madrace koje ste kupili?

Page 1 of 2 12 LastLast