Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Lisnato tijesto za savijače,parfe krema, kompot od višnja???

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    393

    Početno Lisnato tijesto za savijače,parfe krema, kompot od višnja???

    U velikoj želji da napravim voćne krempite s lisnatim tijestom, kompotom od višnji i kremom za krempite, poslala sam mm u trgovinu (ima temperaturu) on mi je donesao kompot od višnji (weee), lisnato tijesto za savijače (????) i parfe kremu (????), dakle sve naopako...grr
    Jel ima tko kakvu ideju što napraviti s ta tri sastojka, tijestom za savijače,parfe kremom i kompotom od višnji???

  2. #2
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Imaš li jabuka?

    Napravi štrudel

    Višnje pojedeš, a parfe krema je (za mene) neupotrebljiva.

  3. #3
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Savijacu od visanja i jabuka, a parfe kremu uz to, u zdjelicama umjesto sladoleda od vanilije

  4. #4
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,034

    Početno

    Piramidu? http://www.coolinarika.com/recept/piramida/ - malo modificiraš i o.k.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    393

    Početno

    ovo ne djeluje loše....zamijenim par stvarčica i trebalo bi biti ukusno..
    Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Piramidu? http://www.coolinarika.com/recept/piramida/ - malo modificiraš i o.k.
    Šta ce mi jabuke kad vćc imam višnje a klasična štrudla je fina ali nebi danas

  6. #6
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Idealno za gris štrudlu, mljac... Evo uputa sa slikama: http://vrtaljica.blogspot.com/2009/0...d-visanja.html

    Da već ne pečem vinski kuglof, sad bih ovo ispekla za sutra....

    Parfe kremu ostavi za neku drugu priliku. Ne mora biti s tijestom, serviraš u čaše ili zdjelice kao puding - može sa višnjama, može bez, može sa šlagom....


    Also, nikakav problem!

  7. #7
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Dodatak - mužu treba davati JASNE upute (do te mjere da kažeš ili napišeš od kojeg proizvođača treba biti i na kojoj polici stoji). Ja to iz iskustva, he he he...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.02.2013. at 17:57

  8. #8
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    i da mu kažeš kolko u centu to dođe!

  9. #9
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    inače to tijesto koje je kupio se ne zove lisnato tijesto nego tijesto u listovima, a lisnato tjesto ako se kupuje u dučanu to je ono smrznuto koje doma naknadno izvaljaš pa se kod pečenja naknadno lista. Možda si mu i krive naputke dala, jer i ti krivo govoriš, ali si mu trebala i reć koja je nakana pa da pita prodavačicu kako i gdje

  10. #10
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Ima i lisnato vec razvaljano, pakirano kao listovi za savijacu.
    Ja vise uopce ne koristim to smrznuto, ovo mi je puno bolje.

  11. #11
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Petrelin to sam i ja htjela reć gris-štrudl mljac. ako baš želiš iskoristiti sve, napravi parfe pa ko hoće nek si stavi par žlica na štrudl.

  12. #12
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Probala sam jednom štrudel od višanja iz kompota, nije nešto-može proći u krizi za slatkim.

    Ali griz-štrudel
    Dugo ga nisam radila, baš bi mogla.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    393

    Početno

    lisnato tijesto za savijače je kupio tako točno piše na kutiji, a dala sam mu papir ali šta kad je muškarcima sve isto
    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    inače to tijesto koje je kupio se ne zove lisnato tijesto nego tijesto u listovima, a lisnato tjesto ako se kupuje u dučanu to je ono smrznuto koje doma naknadno izvaljaš pa se kod pečenja naknadno lista. Možda si mu i krive naputke dala, jer i ti krivo govoriš, ali si mu trebala i reć koja je nakana pa da pita prodavačicu kako i gdje
    odluka je pala: gris štrudle

  14. #14

    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    393

    Početno

    [QUOTE=jelena.O;2351873]i da mu kažeš kolko u centu to dođe![/QU

    čini mi se da smo se krivo razumjele!

  15. #15
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    pa ak nekaj dođe veličina 20 kn, a drugo 15 ili 25 kn, već se vidi razlika ( ne kupujem take stvari da bi ja to morala znat)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •