Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: fantastičan kolač od jabuke (bez pečenja)

  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno fantastičan kolač od jabuke (bez pečenja)

    U litru vode staviti 20dag šećera (u originalnom receptu je 40, pa ko voli slađe...), kilogram naribanih jabuka i tri pudinga od vanilije (prethodno ih treba malo otopiti u par žlica vode - da se ne stvore grudice).
    Prokuhati par minuta (kao da kuhate puding), ohladiti i staviti u protvan u koji je naslagan jedan red pettite purrea.
    Kad se doooobro ohladi, gore staviti žlag.
    Ljudi moji - jest da je recept svekrvin, ali... šta jes`-jes`!

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Napomena: možete staviti malo cimeta ili klinčića (sveki stavila žličicu onih začina za medenjake).

    Ja jučer pojela više od pola tepsije.
    Sutra ih radim!

  3. #3
    Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,225

    Početno

    Taj i moja mama pravi, samo s breskvama mi je još ljepši!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    289

    Početno

    ooo, već vidim da mi se sviđa, pogotovo onaj dio bez pečenja.
    mljac

  5. #5
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    koju tepsiju? onu najvecu od spareta ili onu manju i dublju?

  6. #6
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    primljeno na znanje!

    ideja s breskvama je odlična - nema ribanja!

    a začin za medenjake je odličan, imam recept za fenomentastične medenjake s njim.

  7. #7
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    A mogu ići i višnje iz kompota

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    koju tepsiju? onu najvecu od spareta ili onu manju i dublju?
    Pa, ovisi kakav oblik voliš - ako voliš da bude tanko ko krostata, stavi onaj crni, a ako voliš oblik kremšnite, onda dublji. Ja sam jela ovaj viši.

    Viš, viš... jednostavnije je istresti dvije staklenke kompota od višanja. MalaSirena, ljubim te!

  9. #9

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    864

    Početno

    Meni je baš privlačan s jabukama, moram probati.

    Ivy, daj te fenomentastične medenjake!

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    i ja to radim
    ali ipak dolje ispečem biskvit

  11. #11

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    584

    Početno

    Mi volimo i sa pudingom od čokolade ali onda(hladan puding)izmiksam sa zvjezdinim margarinom za kreme,pa slažem,odličan je,isto ne treba natapati kekse ali je bolji dan kasnije,keksi fino omekšaju.

  12. #12
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    probala jedan sa borovnicama , jedan sa malinama i ispali su fannntasticni!

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    744

    Početno

    Taj kolač je ZAKON, skoro jedini koji mi po ljeti jedemo. Isto svekrvin recept
    Jedina razlika je što stavim red pettit beure, pa sloj jabuka i tako 3x, na vrh šlag.
    Mrak.

  14. #14
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Citiraj mamaja prvotno napisa
    Ivy, daj te fenomentastične medenjake!
    bum, bum!

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    idem u dućan kupiti kompot
    samo, budući da MM ne voli kolače koji podsjećaju na švarcvald-kombinacije, moram kupiti neki drugi, a ne višnjasti. i sada me zanima, vi iskusne slastičarke, hoće li to biti preslatko. Da bacim onaj sirup iz kompota i stavim vodu, a?

  16. #16
    Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,225

    Početno

    Svakako stavi vodu jer je sirup gust pa bi ti smjesa sa pudingom ispala pregusta, a ne onako želeasta.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    372

    Početno

    Joj Apri, nemoj davat takve recepte, znaš da sam na dijeti!

  18. #18
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    samba... "kak` ste danas?"

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    372

    Početno

    Dobro, dobro, malo se odmaramo pa u 9 krećemo opet. A vi, vidim kuhate?? i ja bi, mljac!

  20. #20
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Kaj treba jabuke prije malo kuhati da omekšaju pa dodati puding ili :?

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    744

    Početno

    ma skroz malo, 5 min im je dosta

  22. #22
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ove ljetne ne moraš uopće - stavi sve zajedno

  23. #23
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    napravila sa breskvama i dva reda keksa - PREEEDOBRO! (gdje je smajli koji se oblizuje??)

  24. #24
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Napravit ću preko vikenda,već mi sad cure sline kolko ga hvalite

  25. #25

    Početno

    Samo da se javim... dočepala se net-cluba.
    Kolač poznat, samo što ja prvo prokuham jabuke, pa onda u toj vodi skuham puding. I stavljam na biskvit.
    Super ideja s višnjama i pettit beurre keksima. Puuuuno jednostavnije!
    Predložit ću svekici... :namig:

  26. #26
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    cini mi se da ni ja necu odoliti izazovu

  27. #27

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ja sam danas po preporuci prijateljice napravila nešto slično...zamiješala 2 kisela vrhnja, 1 jogurt, 8 žlica šećera i ananas u komadićima i zalila preko keksića i sve završila sa šlagom..........prefino!!!!!!! Gotovo za 10 minuta!!

  28. #28
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    ovaj su kolač često davali u studentskoj menzi u SC-u za desert, ne moram ni reći da bi ih poamanila bar 2, 3 nakon ručka

  29. #29

    Početno

    Jučer napravila ovu kombinaciju s jabukama - PREEEEEFIIIIINO!! Mljac!
    Nestalo već pola tepsije!
    Super osvježavajuće, brzo i praktično!
    Inače OBOŽAVAM kolače, ali nisam maher za pečenje - ovo je spas!
    Tko još nije probao, OBAVEZNO MORA!!
    Slatki pozdrav! :D

  30. #30
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,568

    Početno

    mene zanima varijanta s breskvama (prave, domace). Da li ih narezete (na sitno ili nije bitno), naribate :? , prokuhate :? x2....?

  31. #31
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    napravila sa breskvama i dva reda keksa - PREEEDOBRO! (gdje je smajli koji se oblizuje??)
    isto tako
    nestalo dok si reko "britva"

  32. #32
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    napravila varijantu sa jabuklama u kalupu za tortu, dekorisala sa slag kremom i posula ribanom coksom.extracool!

  33. #33
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Citiraj jadro prvotno napisa
    mene zanima varijanta s breskvama (prave, domace). Da li ih narezete (na sitno ili nije bitno), naribate :? , prokuhate :? x2....?
    narezala sam na kockice, cca 1x1 cm i prokuhala s vodom i pudingom dok nije zgusnulo, možda 5 minuta. breskve nisu ni tvrde ni raskuhane, sve se fino povezalo, mmmljac!

  34. #34

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    149

    Početno

    Ja sam jučer radila taj kolač sa višnjama i pudingom od jagode, a prokuhala sam u vodi i soku od kompota od višanja.
    Totalno je super! Kad se ohladi kao sladoled!

  35. #35
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    danas napravila s bananama za onog mojeg pacjenta

    idem vidjeti je li nešto ostalo...

  36. #36

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    372

    Početno

    Ja sam napravila s višnjama, ali ne iz kompota, nego one smrznute od Leda. I bilo je super, danas više nema!!!

  37. #37

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Pravila! Jabuke, kruške i breskve, 2 reda keksa, bez šlaga. Vrlo osvježavajuće. Drugi puta stavljam samo 10 dkg šećera na istu kombinaciju voća. Za kiselo voće bih ostavila 20 dkg.

  38. #38

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Kako bi izgledalo s mlijekom umjesto vode?

  39. #39
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nema potrebe, samo dodatne kalorije.
    i puding bi bio mutan - ovako je lijepo staklast

  40. #40

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    danas napravila s bananama za onog mojeg pacjenta

    idem vidjeti je li nešto ostalo...
    jesi kuhala banane ?
    kakve su kad se kuhaju , i koliko dugo ?

  41. #41
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ubacila sam ih kad je puding već bio napola zgusnuo, tako da su se prokuhale minutu-dvije. kao sirove, samo malo mekše!

  42. #42
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    nema potrebe, samo dodatne kalorije.
    i puding bi bio mutan - ovako je lijepo staklast

    hehehe da. to je jako bitno kad pojedeš sama pola tepsije

  43. #43
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Pola?!

  44. #44

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    744

    Početno

    a poslije najviše paše kava s natrenom

  45. #45
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Pola?!
    nije valjda cijelu?! smajlic pada u nesvijest...

  46. #46
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    dobro dobro...više od pola tepsije

  47. #47
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno Još jedan.

    cao.Eto,upravo se jošs jedan takav kolac kuhao veceras u Istri.Budem ga pustila preko noci da odstoji pa budemo vidjeli...I ja sam stavila dole red petit beurea i sve sam gledala oce li jedan sloj bit dovoljno,pa sam dodala i jos malo po rubovima...budemo vidjeli.....bas volim ovakve "komplicirane" receptice.javljajte ih jos!laku noc svima.

  48. #48
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    tražila sam za mimu onaj neki kolač s jabukama i izvukla ovaj topic! :shock:
    UOPĆE se ne sjećam ovoga kolača; ni da sam ga jela, a kamoli da sam ga radila.

    ali, dobra ideja nakon svih ovim puterastih, orašastih i kolačičastih...

  49. #49

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Meni nesto sporet steka pa recept dosao ko narucen.

  50. #50
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    Kolač mi se čini super, Apri a jesi ti meni dobro?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •