Results 1 to 15 of 15

Thread: Informacije o Upravnom sudu

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Lutka's Avatar

Gita, možeš mi napisati malo detaljnije? u mom slučaju radi se o ministarstvu zdravlja, u kojem oni određeni pojam iz jednog Pravilnika tumače na način koji tim istim Pravilnikom nije dobro definiran, pa bi ja išla u pobijanje toga.
    dakle, bez ikakvih svjedoka i dodatnih stranki. samo ja i oni (misnistarstvo) i tumačenje jednog Pravilnika, o kojem bi Sud trebao donijeti zadnje mišljenje. Dakle, da li se određeni pojam iz Pravilnika definira na način na koji ga tumači Ministarstvo ili može i na drugi način. Ako mi možeš pomoći, mogu ti detaljnije na pp? Hvala ti

Quote Originally Posted by Lutka View Post
    Gita, možeš mi napisati malo detaljnije? u mom slučaju radi se o ministarstvu zdravlja, u kojem oni određeni pojam iz jednog Pravilnika tumače na način koji tim istim Pravilnikom nije dobro definiran, pa bi ja išla u pobijanje toga.
    dakle, bez ikakvih svjedoka i dodatnih stranki. samo ja i oni (misnistarstvo) i tumačenje jednog Pravilnika, o kojem bi Sud trebao donijeti zadnje mišljenje. Dakle, da li se određeni pojam iz Pravilnika definira na način na koji ga tumači Ministarstvo ili može i na drugi način. Ako mi možeš pomoći, mogu ti detaljnije na pp? Hvala ti
    koliko ja znam propise tumači ministarstvo.
    ja ti nisam pravnik, samo radim u ministarstvu i imala sam par puta upravni spor.
    radilo se o tome da su stranke pobijale rješenje jer nisu bile zadovoljne s rješenim.
    međutim upravni sud ne odlučuje da li je stranka u pravu nego da li je uprvni postupak proveden prema propisu (predmetnom pravilniku i zakonu o općem upravnom postupku).
    pošto su te stranke bile odbijene po propisu, spor je dobilo ministarstvo. ja ti baš nemam pojima da li je netko pobio tumačenje ministarstva, tu bi ti neki pravnik bolje pomogao.