Citiraj Matilda prvotno napisa Vidi poruku
To je problem koji je vrlo lako rješiv.
Posao učiteljice je provjeriti jesu li svi prepisali s ploče, jesu li svi riješili zadatak i sl.
Ona se mora kretati po razredu, vidjeti treba li kome pomoć, je li sve uredno itd.
I ako ima obavijesti, domaće zadaće, zamoli učiteljicu da sve to dijete napiše u informativku.
Reci da zaboravlja i da ga svakako podsjeti da zapiše.

Pa ja svoje "velike" provjeravam, kako ne bi 2.r.
Čak i kad zapisuju važne datume, zadaće.
Posao DOBRE učiteljice je da to sve radi. Nažalost, vidjeli smo i drugačijih primjera. I ništa nije pomagalo - ni lijepo, ni oštro, ni moljakanje, ni preklinjanje, ni stručna služba, ni ravnatelj... Nisam mogla prebaciti dijete u drugi razred/školu zbog odabira jezika i jednosmjenske nastave, ali da sam znala što nas čeka, nešto bih već smislila. Nažalost, moj sin se relativno dobro aklimatizirao u razredu - stekao prijatelje itd, ali od nastave baš nije bilo neke koristi, samo štete jer se dijete umaralo, a popodne smo sve morali nadoknaditi.

Rješenje o individualizaciji mogli smo objesiti mačku o rep. Moj sin valjda ni jedan jedini put nije došao doma sa zapisanom zadaćom za sutra. Skoro sam sišla sa svog sićušnog uma. Tek kad smo se dotandrkali do petog razreda (uz psihologe i kojekako, škola = 0 bodova) odahnula sam. Jest da moje dijete i sad preskoči poneku zadaću, ali ono što ga zanima odrađuje uredno, bolje pazi na satu, zapiše barem naslove, a često i sve ostalo. Ja sam to shvatila davno jer je dijete koliko toliko pisalo na satovima stranih jezika (drugi profesori) a kod učiteljice je zujalo i buljilo u prazno.