Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 81 od 81

Tema: plijesan u veš mašini

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pronašla sam!!! Plijesan se uhvatila na gumi oko otvora bubnja.... tamo valjda uvijek ostane malo vode dakle to se nije doga?alo dok mi je sušilica radila..... i što sad, ima li tome lijeka

Guma je flekava i crna

Zar ?u morati mijenjati veš mašinu :shock:

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ja imam Whirpolovu mašinu sa gornjim punjenjem, 2 godine staru i u zadnje vrijeme smrdi, čak mi i veš smrdi po tome kad ga operem.....baš ću probat skinut dozatore, al neznam dal se daju skinut, i ovo sa Domestosom i octom.....

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Pronašla sam!!! Plijesan se uhvatila na gumi oko otvora bubnja.... tamo valjda uvijek ostane malo vode dakle to se nije doga?alo dok mi je sušilica radila..... i što sad, ima li tome lijeka

Guma je flekava i crna

Zar ?u morati mijenjati veš mašinu :shock:
    Jesi li je nakon pranja ostavljala otvorenu da se lufta ili si odmah nakon vađenja veša zatvorila vratašca?

Probaj oprati sa domestosom da vidiš hoće li otići.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo, molila sam servisera da promijeni gumu, a on me otkantao rekavši, to Vam se događa jer premalo iskuhavate, i događat će Vam se na svakoj gumi 8)

Btw. ja uopće ne iskuhavam!

Plijesan ne odlazi s ničim

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo, molila sam servisera da promijeni gumu, a on me otkantao rekavši, to Vam se događa jer premalo iskuhavate, i događat će Vam se na svakoj gumi 8)

Btw. ja uopće ne iskuhavam!

Plijesan ne odlazi s ničim

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj stari topic....
    eto, moja pljesnivica završila karijeru - pukao nam film i kupili smo novu (ne pljesnivicu, pljuc, pljuc, iš, iš, sa ovom ću se duuuugo i lijeeeepo slagati 8) )

kaj je bilo?
    otišli smo na more
    l je piškila u krevet te noći. stavih poplun unutra i velim staroj neka samo njega opere.
    pripremila sam program, samo treba zatvoriti i reći "radi"
    ona nam je zalijevala cvjeće i to...

zaboravila sam ju provjeravati, a ona je na ovo zaboravila

kada smo se vratili doma, imali smo kaj vidjeti :shock:
    ekipa je 2 tjedna bila na toplom i u finom, nitko im nije smetao i - imali su tulum

ribali smo, ispirali, 2x - ispadali su komadi, fuuuj

obzirom da su vrata bila ruzinava, da smo ionako priželjkivali veeeeliku mašinu (8 kg) na jesen, ovu smo odlučili jednostavno frknuti

sada čeka odvoz glomaznog kod nas na balkonu

ona radi, ali smo na ratnoj nozi

možda bi nekom majstoru bila dobra za dijelove?

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja također imam Whirpoolicu s punjenjem odozgo. Već nas nekih 4-5 godina služi bez zamjerke, a plijesan nisam nikad vidjela u njoj ili na njoj. Kod mene stoji otvorena cijelo vrijeme (osim kad radi) - i gornji poklopac i vratašca od bubnja, a i kupaonica je dobro prozračena. Omekšivač ne koristim baš previše :/ .

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ehh, zaboravih dodati da ja uopće ne koristim taj dozator na stroju, nego deterdžent stavljam direktno u bubanj. Također i omekšivač, ako ga uopće stavim...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dižem temu...
    je l' netko našao rješenje?
    ja gljivice ne vidim, ali smrdi užasno
    fakat ne znam kaj da radim

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

imaš temu tamni veš smrdi i tamo ima dosta savjeta oko ovoga...
    da ti skratim muku... ja jednom mjesečno vrtim praznu mašinu a u posudice za deterdžent stavljam kvasinu.... i nema problema

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    Ehh, zaboravih dodati da ja uopće ne koristim taj dozator na stroju, nego deterdžent stavljam direktno u bubanj. Također i omekšivač, ako ga uopće stavim...
    samo uliješ unutra u bubanj ili...?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Češće iskuhavati veš i praznu mašinu! To je jedini spas, osim octa koji dobro dođe umjesto omekšivača :/

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ni ja niš ne iskuhavam...
    a bez omekšivača ne mogu...veš je ko staro kruto platno..

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dizem i brisem prasinu s ovog topica
    i meni se nedavno pojavila plijesan na gumi. sjetih se ovog topica i potrazih rjesenje. definitivno mi je crkao grijac pa hvala onome koje i to napisao, jer sam to prvo provjerila, sinoc sam stavila 2 L octa i 100 g limunske kiseline i okrenula na 90. jutros oprala gumu, mada se neke crne flekice ne daju skinuti. veceras kad dodjem doma stavit cu i klor (neko sredstvo na bazi klora koje imam u labosu za dezinfekciju) i opet otkuhati i nadam se da ce gamad nestati.
    davore rekao si da ti nije jasno od cega gamad zivi, vec sam par puta napisala na forumu da je to nesto nestvarno, u sterilnoj deioniziranoj vodi, cuvanoj na 4 stupnja, cesto nakon nekog vremena vidis lijepe pahuljice pljesni kako plutaju. e kad tamo nadju nesto za prezivjeti, sve drugo im je gozba

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma nije ti to plijesan, to su izvanzemaljci 8) Odabrali su upravo vešmašine za čahurenje.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

e pa ja ovo ne kužim...

upravo sam se riješila mašine stare 15 godina koja nigdje nema plijesni..i nije mi jasno da je uopće moguće da se pojavi... :?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad dođu - znat ćeš.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na zalost s ovim se slazem. i meni je prije bilo cudno kako plijesan u perilici :shock: , nisam ni otvarala topic dok se nisu naselile u moju

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Provjereno - Domestos sve rješava. Nakon toga ako baš morate stavljati omekšivač, nalijte ga same u pretposljednje ispiranje.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bilo je na pretprošlom 'Odredu za čistoću' kak se pere vešmašina i sad ja tražim točnu količinu ? sode bikarbone - čini mi se, koju stave u ladicu i onda na najduži ciklus-najvišu temp, i onda posebno pola litre alkoholnog octa u bubanj i taj isti najduži-najvrućiji program.

Ja se spremam to probati.

Jel 'ko gledao i zna kaj i kolko ide u ladicu?

Thnx

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj vikiikatja prvotno napisa
    dižem temu...
    je l' netko našao rješenje?
    ja gljivice ne vidim, ali smrdi užasno
    fakat ne znam kaj da radim
    X

imamo je negdje 3-4 g,i sad je počela sve jače smrditi. Kad pere,kao da je manje.ali kad ne radi,užas!! :shock:

Od Boscha,6 kg,s onim digitalnim prozorčićem i bla,bla...
    Kako da je operem? Da stavim domestos na 90,ili da probam sodu + ocat? Strah me da je ne pokvarim :/ :/

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja se mucim s tim bestijama itekako...
    Vec par puta mi se uzasno usmrdila masina da sam morala mami ici prati robu
    Guma pljesnivi svako malo, vec smo ju 2x mijenjali jer mi se gadi, ali ne pomaze...
    Dozator oduvijek perem redovito... ne pomaze... niti detergent vise ne stavljam unutra nego direktno u bubanj, omeksivac uopce nisam ni koristila u ovoj masini... pljesnivi li pljesnivi...

Djecju robu perem na 60 ili 70

Prala masinu sa soda bikarbonom, octom, onom kemijom za odrzavanje ves masina i tko zna jos s cim i banana

Prilicno krivim kamenac kojeg ima i u dozatoru i pogotovo u onom otvoru od dozatora i ta kombinacija kamenac+plijesni je apsolutno gadljiva

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

objavila sam rat gljivicama! često operem dozator ali evo njih opet! sad ću svaki tjedan....ulila sam domestosa i okrenula na 90 ,a u dućanu ću kupiti alkoholni ocat i sodu. koja eterična ulja su najbolja? kažu da idu umjesto omekšivača

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kod moje s gornjim punjenjem protiv smrada pali jedino ispustanje vode iz filtera svako toliko...cca mjesec dana
    dozator perem al izgleda da nije u tome stvar

anika- od etericnih ulja ono sto tebi najvise odgovara, kolko sam citala svi spominju lavandu
    ja sam koristila osim lavande, citrusne mirise i cajevac

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

joooj
    krenula je smrditi moja mila Candy-ca
    oprala na najvisoj temp sa dezinfekcijskim sredstvom (ne pitajte- peroctena kiselina u komb s necim) i nije pomoglo; ocistila sve biocidom, ne pomaze; pekla sodu pa oprala s njom; u svako ispiranje stavljala ocat...
    tko ima jos koji savjet: ves smrdi nakon pranja

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mozda glupo pitanje, ali da li si provjerila grijac, kad sam skzila da mi ne radi sve je ostilo, s domestosom.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kad kuha, bude vruća: pretpostavljam da je to znak valjanosti grijača

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Meni problem ponekad smrdljivog vesa rješava sredstvo za dezinfekciju rublja iz Mullera ili dm-a

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jednom mjesečno kupim u DM-u neko sredstvo njihovo za čišćenje perilice. Posebno se namače ladica pola sata, opereš gumu i vrata s time, i onda još na 90 praznu mašinu s tom tekućinom. I super očisti! Ja vrata od perilice držim uvijek odškrinuta baš radi toga. I obavezno nakon pranja obrisati gumu.

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

http://zena.hr/clanak/ciscenje_i_org...cu_rublja/3807

Po ovom linku sam ja očistila svoju mašinu od gadnih gljivica i užasnog smrada...mašina se posli sjajila i uopće više nije zaudarala...pa pokušajte i vi!
    Naravno bitno je svako malo prati robu na 95°C...šta ja ne činim jer nemamo uopće bile robe...al onda ju znam samu uključit da vrti i prokuhava 3ure...ja zadovoljna!
    iako trenutačno ne smrdi sad ću ju za koji dan ponovno očistiti sodom iz poljoprivredne apoteke!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

U mom hotelu, gde radim, imali smo isti problem. Nama je čovek ponudio neki deterdžent s kiseonikom SANOKLIN i nemamo buđi u mašinama više, uopšte.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •