Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Second hand shop igračaka...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno Second hand shop igračaka...

Ne znam da li sam na pravom mjestu otvorila temu, nisam ništa slično našla, zanima me Vaše mišljenje o tome tj. da li bi kupovali polovne očuvane igračke (naravno po puno povoljnijoj cijeni) da postoji takav second shop kod nas i možda ih i otkupljivao?
    Razmišljam o otvaranju takvog Second hand dućana jer svi dobro znamo koliko su skupe današnje razne igračke za naše mališane, a s vremenom ni sami ne znamo gdje ćemo s njima! Znam za second hand dućane sa robicom i opremom ali ovo bi bile isključivo igračke!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ines31 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li sam na pravom mjestu otvorila temu, nisam ništa slično našla, zanima me Vaše mišljenje o tome tj. da li bi kupovali polovne očuvane igračke (naravno po puno povoljnijoj cijeni) da postoji takav second shop kod nas i možda ih i otkupljivao?
    Razmišljam o otvaranju takvog Second hand dućana jer svi dobro znamo koliko su skupe današnje razne igračke za naše mališane, a s vremenom ni sami ne znamo gdje ćemo s njima! Znam za second hand dućane sa robicom i opremom ali ovo bi bile isključivo igračke!
    Ovako - second hand shop samo sa igračkama nisam nikad vidjela, ali po običnim second hand shopovima s robom za djecu zna biti i igračaka. Jedan mi je takav bio u susjedstvu, mislim da su ga nedavno zatvorili.

Malom djetetu ja ne bih kupila rabljenu igračku (mislim na gumene i plišane, ono što se stavlja u usta i u krevet), ostalo bih - nije to loša ideja, ali mislim da bi bilo teško preživjeti samo na igračkama. Kombinacija s odjećom i opremom čini mi se poslovno pametnijom i sigurnijom idejom.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mislim da ti kao zgodna podloga za istraživanje tržišta može poslužiti forumska burza (i na drugim roditeljskim forumima) pa možeš usporedit koliko se kupuje/prodaje igračaka (i slikovnica, knjiga), koliko opreme, a koliko odjeće, iako bih ja to najvjerojatnije uđuturila pod "sve za djecu"

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

super ideja! imam vreću igrački za riješiti se, a zgražam se skupljanja igračaka jer se i tako uvijek igra samo s jednom ili s bilo čim što nema veze s igračkama.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala na mišljenjima, već duže razmišljam o tome, postoje te neke zavrzlame kao što je da nikad ne mogu biti sigurna kakva će mi roba biti ponuđena u otkup tj. nema neke sigurnosti kao što je imaju sacond hand dućani s odjećom koji većinom nabavljaju vani i to po kg plaćaju!
    Tangerina znam da se robica i oprema uvijek bolje proda (dobro ne baš uvijek) ali na tržištu ima dovoljno dobrih i kvalitetnih dućana sa robicom, a i sniženja su kod nas napokon postala prava sniženja (a second hand dućana za djecu u Zg ima dosta). To ne bi samo bile igračke nego i knjige, slikovnice društvene igre itd. (u biti sve to ide pod igračke ali da Vam malo dočaram svoju viziju)!!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Samo iz toga svega treba izvući naravno "financijsku računicu"!!!!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odlična ideja ali mislim da bi je trebalo spojiti uz još neku djelatnost (jer neznam kako u današnjoj krizi inače opstati), npr. uz dječju igraonicu i tako nešto...
    Kupujem djeci sh igračke, a i prodajemo naše, bez ikakvih problema.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da bi uz igračke bilo dobro ponuditi dječju opremu (kolica, autosjedalice, ...), to je sigurno traženo.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Winerica u pravu si i sama sam svjesna da u današnje vrijeme se treba pokrit sviše strana, Inda_os da vjerojatno bi to moglo proći uz igračke jedino što s tim asortimanom odmah u u početku moram osigurati veći prodajni prostor, a to odmah diže troškove, no sve u svemu hvala Vam, javim ak dodje do otvaranja!!!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sretno s otvaranjem
    ja kupujem rabljeno jer moji "trose" igracke

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mislim da bi to bila vrsta komisionog dućana rabljenih igračaka i opreme, to znači ne bi bilo uvoza nego isključivo uzimanje robe u komisionu prodaju tj. netko od Vas donese igračke potpisujemo komisioni ugovor i sad zavisi uz neki rok od 60-90 dana ili kad se roba proda ja isplatim novce ili vraćam robu nazad, naravno da bi oprema i igračke morale biti u jakom dobrom stanju?!!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

super ideja i sigurno bi posjećivala takva sh dućan! ali možda ti je zgodnije neku internet prodaju organizirati jer ovako bi trebao biti na nekom mjetu lako dostupnom svima, a takva su, pretpostavljam, dosta skupa...

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jel si zainteresirana za partnerstvo? I ja sam već godinama u razmišljanjima da nešto takvo otvorim, ali sam zaključila da bi mi samoj to bilo preveliko opterećenje.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Kudri razmišljala ja i o tome ali opet mi je nekako bolje kad ti to možeš vidjeti uživo ono opipat itd. uvjerit na svoje oči, dovest klince da biraju , on-line prodaja povlači isto neke druge troškove te skladište istoga itd. da ne davim sve ima svoje prednosti i nedostatke, trenutno sam u istraživanju tržišta i u potražnji adekvatnog prostora za tako nešto.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

anna-y javi mi se na pp

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da ne bi ispalo da ti krademo ideju, moram te upozoriti da u rodi mozda pokrenemo nesto slicno pa ne znam koliko je ok da tema ovdje ostane.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zašto nije ok da njena tema ostane ovdje?
    pa ona se prva sjetila...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kazem da mi na ovome vec radimo /prije otvaranja teme/ i da moze ispasti prilicno nezgodno ako ina pomisli da savjete dane njoj mi koristimo.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da pa sam zato dobila opomenu, šta reći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne razumijem, zbog mojeg posta nisi.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Eto sad mi možete još jednu dati opomenu, izbrisati temu itd. tako i tako sam razočarana svime ovim, nisam mislila reagirat ali moram, toliko od mene!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ines, ne razumijem zbog cega si ogorcena i na koga. roda je krajem 2012 registrirala trgovacko drustvo i ovo kao djelatnost. Mozes to vidjeti uvidom u registar trgovackih drustava. Radimo otad na biznis planu o kojeg sigurno necemo pisati po forumu jer se takve stvari ne pisu javno. Dobila sam link na ovu temu i stavljam ovo kao info da se ne bi dogodilo da pomislis da je netko pokupio tvoju ideju. Jer mi sigurno nismo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

+ ja pojma nemam za koji post si dobila opomenu. To je odluka moderatorice jer si ocito prekrsila pravila foruma, moderatori dijele opomene samo po tom kriteriju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, pogledala sam prijave, bila sam u pravu, opomenu si dobila zbog reklamiranja. To je protivno pravilima foruma i nije nista osobno. Mnogi se pokusavaju reklamirati na nasem forumu ali nasa su pravila striktna.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Uopće nije bio pokušaj reklamiranja, nego nastavak na temu (toliko o pravilima znam) ne želim se raspravljat jer to uopće više nije važno, sve ste sami rekli!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nije mi jasna samo jedna stvar jeste vi Udruga ili trgovačko društvo koliko sad vidim i jedno i drugo, možda me je moje neznanje iskreno dovelo do ovoga, jer ova tema je otvorena u 2 mjesecu, do danas kad sam ja temu nastavila s postom da otvaram navedeni secon hand i bila obrisana te dobila opomenu nije bilo nikakve reakcije, a nakon toga i post od osoblja foruma da bi bilo najbolje da se tema briše, zašto odmah niste reagirali na otvorenu temu???? Još jedna stvar nevezana za ovo da li sam ja 30 % iznosa prodane robe na Vašoj zadnjoj rasprodaji donirala udruzi ili trgovačkom društvu? Pozdrav svim dragim ljudima na ovom forumu hvala na druženju i savjetima ove 4 godine ali ovdje završavamo!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nisam osoblje foruma, ali po meni tema nije ranije brisana jer je bila samo neka tvoja vizija, ideja i promišljanje koje si odlučila podijeliti s nama ovdje da ti pomognemo, usmjerimo i sl.
    ali kad si napisala da uskoro otvaraš SH shop to je postala nedopuštena reklama.
    30% s rasprodaje si donirala Udruzi. Piše na potvrdi o donaciji koja se dobije u kuverti s novcem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo organizirale rasprodaje kao trgovacko drustvo
    model koji razvijamo nije primjenjiv na udruge niti je model koji smo dosad imale primjenjiv na trgovacka drustva

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da vidis da mi nije stvarno nikakva namjera svadjati se i raspravljati, samo objasniti da kako se paralelno stvari dogadjaju i da ti reklamu sh shopa ne mozemo dozvoliti ovdje, pozivam te da dodjes do nas na sastanak, mozda i nekakvu suradnju ostvarimo (javili su nam se vec neki drugi djecji sh shopovi) ali i da razmjenimo informacije i iskustva, jer mi u zadnjih sest mjeseci o ovom prilicno razmisljamo, konzultiramo se sa strucnjacima, prerostale smo sve rizike, studije odrzivosti, mozda ti na neka pitanja koja te muce mozemo i pomoci

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Možeš zakupit banner na forumu - jeftino je, a prikazuje se točnom targetu.
    I pls tko god otvara SH shop igračaka - molim vas , otvorite odmah i webshop za nas NE-zagrepčanke

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •