Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Prekid porodiljnog na tri mjeseca i odlazak u drugu firmu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Prekid porodiljnog na tri mjeseca i odlazak u drugu firmu

Mogu li prekinuti porodiljni na tri, četiri mjeseca i nakon sezone se vratiti na porodiljni, kojeg će ostati još skoro 1,5 godinu? Ali nebi se vraćala kod istog poslodavca nego bi radila na skroz drugom mjestu? I ako da, koja je procedura?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu li prekinuti porodiljni na tri, četiri mjeseca i nakon sezone se vratiti na porodiljni, kojeg će ostati još skoro 1,5 godinu? Ali nebi se vraćala kod istog poslodavca nego bi radila na skroz drugom mjestu? I ako da, koja je procedura?

sve se radi mjesec dana unaprijed (predaja zahtjeva i tako to)

tvoji u firmi ti daju dopis da prekidaš RD s xxx datumom i vraćaš se raditi xxx datum (slijedeći dan od prekida RD)
    dopis nosiš u HZZO (meni su rekli da se nosi u pravnu službu); rješenje naravno dolazi poštom

nakon što dođe taj dan i službeno se vratiš na posao, dogovoriš se s poslodavcem hoćeš li koristiti još kakva prava (tipa GO) ili će te maltretirati da odradiš otkazni ili odmah prekidate radni odnos; potpisuje se sporazumni sa xxx datumom i oni te odjavljuju
    slijedeći dan možeš odmah početi raditi kod novog poslodavca

procedura za ponovni RD se opet najavljuje mjesec dana unaprijed;
    to neznam točno kako, ali pretpostavljam da ti firma opet piše dopis da ćeš korisititi RD od tog i tog datuma i to opet nosiš na HZZO

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

s obzirom da si sada na 1663,00 kn pretpostavljam da ne treba nositi nikakve dodatne papire tipa ponovni prosjek i sl, ali to možeš provjeriti nakvnadno na HZZO-u

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala ti puno Boxica!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prije nek ideš raditi iz te firme kud ideš moraš imat papir da te primaju od xy datuma, isto kad se i vračaš, trebalo bi to predat na hzzo do 30 dana unaprijed, ali ak je hitno može i 20 dana.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imam i ja situaciju pa bih tu pitala. Na koliko najkrace se moze prekinuti porodiljni? Naime, mene bi u firmi odjavili na tri mjeseca pa ponovno prijavili na odredjeno. Da me prijave pretpostavljam da ne smijem biti na porodiljnom pa bi ga ja prekinula na kratko i opet se vratila nakon prijave.3 mjeseca koja sam bez posla jel se moram prijaviti na burzu ili ne? Uopce ne znam od kud bih krenula i sta mi je najbolje.
    Odjavljuju me jer mi istice 3 godine rada na odredjeno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na kojem si tiporodiljnom i za koje dete? najmanje odjava je od dan dva, najbolje na 10 dana najisplativija do 30 dana ako je porodiljni do godine dana starosti djeteta.

kad si počela koristiti porodiljni ( tj. kad je dete rođeno, možda ak nisi prošlu godinu bila na go da ti daju godišnji)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači dixie, najbolje je ako se može napravit prekid od 30 dana i u to vrijeme koristiti godišnji od prošle godine, ako tad nisi koristila, skužila sam kolko je dete staro

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dijete ima 6 mjeseci i od 1.3. mislim da neću biti zaposlena 3 mjeseca. dakle 1.6. prekidam porodiljni na 30 dana i uzimam godišnji. to je najbolje, je li? a šta da radim ta 3 mjeseca? jel se moram javiti na hzzo i burzu ili ne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne hoda to tak, ti u biti da imaš ptravo na godišnji trebaš imat ili 6 mjeseci rada ( ako je prvo ili neko zaposlenje) ili nastavak na porodiljni, znači ak sad hoćeš prekid onda uzmi godišnji odmah ( napose ak je prošlogodišnji), Ne kužim zakaj bi te odjavljivali, pa ponovo prijavljivali, to mogu složiti papire i kad si na godišnjem , pa da iskoristiš porodiljni kak treba ako hoćeš. ne treba biti nekaj točno u dan, mogu oni napraviti aneks s datumom koji žele.

po ovome kaj je bilo predloženo ti dosat gubiš, a ništa ne dobijaš

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E onda ne znam sta cu. Nece mi produziti ugovor jer mi istice tri godine na odredjeno, a ne mogu me prijaviti na neodredjeno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa ti si na porodiljnom, nisi im teret

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj dixie prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i ja situaciju pa bih tu pitala. Na koliko najkrace se moze prekinuti porodiljni? Naime, mene bi u firmi odjavili na tri mjeseca pa ponovno prijavili na odredjeno. Da me prijave pretpostavljam da ne smijem biti na porodiljnom pa bi ga ja prekinula na kratko i opet se vratila nakon prijave.3 mjeseca koja sam bez posla jel se moram prijaviti na burzu ili ne? Uopce ne znam od kud bih krenula i sta mi je najbolje.
    Odjavljuju me jer mi istice 3 godine rada na odredjeno
    rekla si da će te odjaviti s 1.3.
    ti i dalje ostaješ na porodiljnom i kada dobiješ papire od firme javi se s tim na HZZO (na burzu ne moraš koliko ja znam jer i dalje koristiš RD)...

kada te firma odlući ponovo primiti, otprilike 20-30 dana ranije neka ti daju dopis da će te zaposliti s xxx datumom i ponovo se s tim javljaš na HZZO (i dalje si na RD)...ponovno se dan prije ponovog zaposlenja javljaš na HZZO, prekidaš porodiljni i sutradan službeno počinješ raditi
    e sad, trebala bi službeno raditi oko 30 dana da bi opet mogla na RD (toliko se ranije mora predati dopis od firme da ti odobravaju korištenje RD) - zapravo manje od 30 dana kako bi ostala na istom iznosu koji si do sada dobivala (inaće padaš na 1663,00 kn)

jesi li ti već počela koristiti rodiljni ili si još na roditeljskom? zapravo je to pitanje za 1.3, jesi li već na roditeljskom onda? ako jesi onda znači da si tih drugih 6 mj stekla kao zaposlena osoba pa onda neće biti problema kod daljnjeg korištenja

ali ako tih drugih 6 mj stekneš kao nezaposlena, onda ga tako moraš i završiti inaće ga gubiš

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pa ti si na porodiljnom, nisi im teret
    nije stvar u tome nego bi joj morali dati Ugovor na neodređeno (jer je već 3 godine kod njih), a to ne žele
    dakle moraju joj prekinuti radni odnos, napraviti pauzu i onda ju mogu ponovo zaposliti kako bi joj opet dali Ugovor na određeno

politika poslodavaca

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da sve je to ok, ali zakaj joj onda odmah ne bi dali godišnji kod prekida ako ga prošle godine nije koristila

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    da sve je to ok, ali zakaj joj onda odmah ne bi dali godišnji kod prekida ako ga prošle godine nije koristila
    1. zato što bi onda sada morala prekidati RD i nebi ga više uspjela pokrenuti (radi se od 1.3), kao nezaposlena ga ne može koristiti jer ga je ostvarila kao zaposlena
    2. s obzirom da se radni odnos prekida ima pravo na isplatu GO

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zeznuto ja tu samo vidim da ti jako puno gubiš na svim stranama
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.02.2013. at 14:07

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala cure. Puno ste mi pomogle
    Jos samo jedno pitanje. trenutno koristim drugih 6 mjeseci porodiljnog. Hocu li s 1.3. kao nezaposlena ostati ma 2600 ili padam na 1600?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj dixie prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure. Puno ste mi pomogle
    Jos samo jedno pitanje. trenutno koristim drugih 6 mjeseci porodiljnog. Hocu li s 1.3. kao nezaposlena ostati ma 2600 ili padam na 1600?
    ostaješ na 2600 jer si ga stekla kao zaposlena osoba

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    ostaješ na 2600 jer si ga stekla kao zaposlena osoba
    ček.ček...ako sam dobro shvatila....

moja situacija:

trenutno koristim drugih 6 mjeseci....
    istekao mi je ugovor 31.01.2013. a porodiljni mi je do 24.04. 2013.
    znači ja sadkad dobijem nazad radnu moram otići samo na hzzo a ne i na biro?
    i znači naknada mi ne pada na 1660 nego ostaje 2500 kn s obzirom da sam je stekla kao zaposlena?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Trenutno koristim roditeljsku poštedu.Inače sam nezaposlena.
    I ima 7 mjeseci. Pruža mi se prilika da radim 2 mjeseca. Ukoliko prekinem tu poštedu
    mogu li se nakon što prestanem radit ponovo na nju vratit?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    ček.ček...ako sam dobro shvatila....

moja situacija:

trenutno koristim drugih 6 mjeseci....
    istekao mi je ugovor 31.01.2013. a porodiljni mi je do 24.04. 2013.
    znači ja sadkad dobijem nazad radnu moram otići samo na hzzo a ne i na biro?
    i znači naknada mi ne pada na 1660 nego ostaje 2500 kn s obzirom da sam je stekla kao zaposlena?
    koliko sam ja upućena sada ideš samo na HZZO i kod njih ostaje radna dok ne završi RD, na burzu se javljaš po isteku porodiljnog
    naknada bi ti trebala ostati ista

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    koliko sam ja upućena sada ideš samo na HZZO i kod njih ostaje radna dok ne završi RD, na burzu se javljaš po isteku porodiljnog
    naknada bi ti trebala ostati ista

uh, to bi mi bilo odlično a ionako ću počet opet radit po isteku porodiljnog...

hvala boxice puno!!

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj štrumpf prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutno koristim roditeljsku poštedu.Inače sam nezaposlena.
    I ima 7 mjeseci. Pruža mi se prilika da radim 2 mjeseca. Ukoliko prekinem tu poštedu
    mogu li se nakon što prestanem radit ponovo na nju vratit?
    Je li itko imao sličnu situaciju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •