Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: bezkofeinska kava - nezdrava?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno bezkofeinska kava - nezdrava?

upravo sam na nekoj drugoj temi procitala da je bezkofeinska kava nezdrava. sva sreca da je ne pijem ali me svejedno jako zanima ako netko zna nesto vise o tome

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isto kao i ultra super light i ine cigarete...

da bi se dobile kava "bez" kofeina i cigarete "bez" nikotina, potrebno je kavu i duhan podvrgnuti brojnim postupcima i kemikalijama a oni su na kraju štetniji nego sama kava i duhan.

zato je bolja opcija kava od žitarica

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma jasno, zato ja i pijem malzkaffee jer uvijek imam averziju prema tim light i sl. proizvodima ali zanimaju me tocni detalji o stetnosti bez kofeinske kave. cula sa da nesto sprijecava rast kosti ili tako nesto...grdo zvuci u svakom slucaju. nadam se da ce netko strucan odgovoriti

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Štetna je radi samoh procesa njenog nastajanja tijekom kojeg nastaju štetne tvari tako da je puno štetnije od kofeina.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    Štetna je radi samoh procesa njenog nastajanja tijekom kojeg nastaju štetne tvari tako da je puno štetnije od kofeina.
    koji je to proces? koje su to štetne tvari? detalji, pliz

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne razlikuje se drastično od kemijskog čišćenja odjeće.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ne razlikuje se drastično od kemijskog čišćenja odjeće.

svejedno bi' htjela čut detalje ... sad ste me zaintrigirali, idem tražit

Početno

Šalu na stranu i off topic, ali recimo proizvodnja margarina se ne razlikuje bitno od kemijskog čišćenja odjeće...

Margarin se proizvodi iz reziduuma proizvodnje biljnog ulja, tako da se iz te kaše ekstrahiraju biljne masnoće pomoću benzina. U benzinu se rastope, potom benzin ishlapi i ostane margarin. S cca 4% benzinskog reziduuma.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

virgo30, puno ti hvala za link. procitala sam ali nisam ni sad bas najbolje skuzila. u svakom slucaju methylene chloride i ethyl acetate grdo zvuce...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo jedna štreberica zahvaljuje na linku

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nije svaka bezkofeinska kava nezdrava, ovisno o postupku kojim je dobivena. ima postupaka koji su skroz prirodni, bez ikakvih kemikalija. pomocu vode ili CO2.pise to i na gore spomenutom linku. treba samo znat odabrat pravu kavu. od kava koje se nude u nasim kaficima i ducanima, znam da je lavazzina kava bez kofeina dobivena tzv. svicarskim postupkom tj. samo pomocu vode.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Super, a što ti onda ostane?
    Ja više volim kavu.

Nego, crk'o mi stari espresso stroj i tražim novoga. Zna li netko od kavoljubaca gdje se kupuje Gaggia, La San Marco ili nešto slično? Bacio sam oko na jednoga, ali ga, kao, nema na našem tržištu :?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

genijalno mi je što sam cijelu trudnoću i sve do nedavno, pila bezkofeinsku u uvjerenju da je to bolje i zdravije :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

znaci, davore, ti si nam samo dosao rec da ne volis kavu bez kofeina.
    andrea, ti mozda nisi radila nista nezdravo, ovisno koju si bezkofeinsku kavu izabrala. ponavljam, neke su potpuno prirodne.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne.
    Kava bez kofeina JE kemija, a osim toga ne miriši. Uostalom, kad skuhaš pravu kavu, sasvim svejedno tursku ili espresso, na površini pliva hrpetina "kreme". Ako ne pliva, kava je ishlapila i odlična je za baciti. Svi pokušaji postizanja ovoga efekta s bezkofeinskom kavom završavaju s neuspjehom. Dakle, to nije kava.

Ne shvaćam motivaciju ljudi koji moraju piti bezkofeinsku kavu. Što im Divka nije bolja?

Ja volim popiti kavu, ali max 2 šalice dneno i volim uživati u okusu i aromi. Kada bi mi kava škodila, smanjio bih količinu ili bih ju prestao piti. Sigurno se ne bih maltretirao s bezkofeinskom kemijom.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pjena nema veze s kofeinom ni hlapljenjem, nego s tim koliko je fino kava samljevena. Filterica može biti sasvim svježa, ali neće napraviti pjenu ako je kuhaš kao tursku.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sorry, ali kavu koja je pržena prije više od 2 mjeseca ne možeš ni batinom natjerati da dade pjenu ili aromu. Pogrešnim mljevenjem možeš samo dodatno uprskati stvar.

Uzgred, ne poznajem niti jednog stvarnog zaljubljenika u filter kavu. OK, ima ih koji raspredaju o nekakvim specijalnim kavama poput Blue Mountain i sl. ali - to nije to.

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ne.
    Ne shvaćam motivaciju ljudi koji moraju piti bezkofeinsku kavu. Što im Divka nije bolja?
    Motivacija. Ja budem kao nadrogirana već od najmanje količine kave s kofeinom. K'o da sam na kokainu, treperim jedno 5 sati poslije, ne mogu spavati, a zamisli.. jako volim okus kave, a divke i ječa i cikorije - dosade....

Ako jedem margarin, katkad paštetu, špinat s Jakuševca :shock: , ta mala količina razrjeđivača u biti će samo koristiti

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tridesetri nije pitala dal` bezkofeinska kava mirisi, dal` se pjeni, dal` je davor voli piti... nego dal` je nezdrava. odgovor je: ovisi o postupku kojim je dobivena, tj. ovisi o proizvodacu. eto, danas sam jos malo istrazivala i otkrila da je i bezkofeinski barcaffe dobiven pomocu CO2, dakle nimalo nalik kemijskom ciscenju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •