razmišljam o kozici već neko vrijeme, konačno sam odlučila - kupujemo kozu. za početak jednu, moguće bređu pa da ostane u društvu (ženskih) potomaka.
ima li netko koze ili iskustva s držanjem koza?
u glavi mi je sto pitanja; gdje kupiti, koju pasminu, koliko staru...o čemu trebam voditi računa vezano za prehranu, držanje, razmnožavanje...
dobro došao je svaki savjet
(nadam se da sam postala u dobrom pdf-u, ako sam pogriješila, molim moderatora da premjesti)

Odgovori s citatom

.
. Ako nije agresivna je ok. Bitno je da se dvije koze slažu, zato je po meni najsigurnije da su u bliskom srodstvu. Imaju jako izraženu hijerarhiju unutar stada, i taj poredak ne mora ostati isti ako kupimo npr dvije iz jednog stada. Ako nisu majka i kćer npr bolje uzeti koze iz dva stada.
, to je bilo to! Treba gledati stado kako se ponaša i to u nekoj akciji, hranjenje, paša. Bolje je izabrati dominantnije ali ne baš glavnu, i ne onu nasilnu. Nađi tko prodaje cijelo stado i izaberi ili majku i kćer ili jednu iz ovog jednu iz onog stada. Nemoj kupovati ako netko ima stado a prodaje njih 4, naravno da se rješava škarta a sebi ostavlja najbolje koze
jupiii! Čekamo slike!

) 4 cure....nećemo mislim baš na 8, ali bit će teško odlučiti se