Imate li kakva iskustva sa vađenjem zuba u trudnoći? Eto večeras mi otišla "petica", u svibnju bi trebala u rodilište a ne znam kada bi kod zubara!!!
![]()
Imate li kakva iskustva sa vađenjem zuba u trudnoći? Eto večeras mi otišla "petica", u svibnju bi trebala u rodilište a ne znam kada bi kod zubara!!!
![]()
ja sam vadila zube na početku trudnoće dok još nisam ni znala da sam trudna. moj se zubar, s obzirom da je znao da planiramo trudnoću, bojao dati mi anesteziju i slao me u bolnicu. u bolnici su mi rekli da nema problema za anesteziju.
oni se jedino često boje da se nešto ne upali pa da te ne moraju kljukati nepotrebno antibioticima i sl.
mislim da imaš dosta sličnih tema na forumu pa probaj malo pročešljati.
sretno!
Spašavala sam šesticu u trudnoći ali na Stomaloškom faksu, jer moj stomatolog se nije usudio zbog visoke trudnoće ništa raditi. Odbila sam anesteziju a profesori su bili konsternirani. Htjeli su mi dati anesteziju uvjeravajući me da ne može štetiti bebi. Lakše ja pretrpim nego da se žderem kako će utjecati na bebu. Sjećam se da su mi se suze kotrljale ali da nisam plakala. Jesam te utješila :mlotekompoglavi:
aniramsb, nemoj se bojati vaditi zub zbog anestezije. neće ti se ništa dogoditi. jedino nije preporučljivo raditi rtg zuba
ja sam sredjivala zub koji mi se odvalio u trudnoci i dobila sam anesteziju. rekao mi je da ona nema nikakav utjecaj na bebu. jedino nisam smjela na x-ray.
mislim, na porodu toliko zena dobiva puno puno puno jacu anesteziju![]()
Ja sam vadila i popravljala zube u trudnoci. Naravno uz anesteziju. Bitno je da radi profesionalac, poludim na ove sto se boje trudnica, cini mi se da su preskocili koju godinu na faksu. Slikanje nikako ali sve ostalo da
Ja sam u svakoj trudnoći popravljala zube.
Prije poroda, jer poslije ko zna kakva bude beba i kako ću stići do zubara.
Naravno, s anesteziom, bez toga ne otvaram usta.
Eto ja usrijedu vadila zub zadnji dolje lijevo i sva sam naotečena i još me uvijek boli. Koliko to dugo boli i jel smijem ja uopće trošt protiv bolova več 5. dan za redom?? Imao je malih problema prilikom vađenja (smrskal se zub) i sad me strah da nije kaj još ostalo unutra?? Kak je bilo kod vas koje ste vadile? Kak je dugo bolilo i ste bile naotečene??
Bolje uzeti anesteziju, nego se patiti od bolova, jer beba osjeti i trpi naše bolove i stres, pa može doći i do kontrakcija.
Lokalna anestezija se bez problema može primiti.
Rentgen nikako nije preporučljiv, ali ako je netko bio ili se baš mora, postoji digitalni koji zrači puno manje.
http://www.lauc.net/rtg/zastita-od-zracenja
topic za mene
nisam imala nikakvih problema sa zubima do trudnoca, sa svakom trudnocom su mi rasli umnjaci, a s ovom je doslo kvarenje i bol...
bas mi je jucer oteklo zubno meso oko zuba, al ne boli jako nego smeta...i sve se nadam da cu izdrzati jos mjesec dana pa da to obavim ipak poslije poroda
mora ić još jedan zub van koji je do tog koji je vađen pa možda od toga... joj kud sad pred ova fina šunkasta raspoloženja...