-
Kraniosinostoze kod djece??
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa kraniosinostozama kod djece, operacijama kraniosinostoza, i da mi neko napise imena specijalista koji se bave ovom problematikom i kojima se moze obratiti za pomoc? Moja 4-mjesecna beba ima izrazeno izbocenje na sredini cela koje bi moglo ukazati na postojanje metopicne sinostoze, pedijatri su mi rekli da se to samo treba pratiti ali ja se bojim da tako samo gubim vrijeme. Pa ako mi mozete napisati svoja iskustva bila bih veoma zahvalna.
-
...da, ukoliko je izbočenje dosta izraženo i s vremenom imate osjećaj da se povećava, vrlo vjerojatno se radi o metopičkoj...
stručnjak kojeg trebate je Prof. Pavle Miklić - KBC Zagreb ( Rebro ) info/narudžbe na tel. 012367212... ukoliko se naručite vrlo vjerojatno ćete biti primljeni u roku od 1-2 tjedna..
ambulantno radi svaki ponedjeljak...
-
Podižem temu!
Moj jedan od blizanaca ima jedan tip Craniosynostosis suturea metopica
on ima Trigonocephalus malo blažeg oblika ali vidi se za operaciju kasnimo ali pošto nije tako jako
pitanje jel bi i dok je bio manji išla op. kod njega su problemi izraženi najviše kod govora tj jako slabo govori za 3 g.
za razliku od brata koji sve priča i rečenice. Dobili preporuku za logopeda i psihologa.
Mi smo na Kbc.Rebro kod prof. Miklića i jako zadovoljni s njime
Ako ima još ko kakvih iskustva sa time voljela bi ćut.
-
Pozz svima.. Rodila sam 09.05.2013. ..nakon 3 dana u rodilistu su mi rekli da maleni ima kraniosinostozu sagitalne suture.. Sto se i vidi na glavici te osjeti na dodir.. Posto je roden mj. dana prije bio je manje porođjne tezine te su rekli da ce ga operirati kada malo ojaca te da ima vremena.. On odlicno napreduje i isto tako mu i glavica raste pa se bojim da bi trebao cim prije na op. Mi smo sa podrucja Rijeke i takoder smo u dilemi kada dode do op dali da ga tu operiramo ili u Zagrebu..Na Rijeckoj Kantridi nemaju djecje neurokirurge a culi smo za dr. Miklica na rebru.. Da je najbolji po tom pitanju.. !! Dali netko ima iskustva sa ovom dijagnozom?? ...ako ima ..molila bi da mi napise svoje iskustvo..hvala
-
Draga danmar..evo jedno moje iskustvo...kada se moj sin rodio u rodilistu su mi rekli da ima preklopljene kosti koje ce s vremenom ispraviti (imao je od sredine glave pa nadolje greben koji se mogao opipati i malo jace izražene kosti čela..) sa mjesec dana smo dosli na kontrolu i recemo nam je da je sve ok..no međutim njemu se sa 4 mj. zatvorila velika fontanela i glavica je bila malo vise izdužena, nakon pregleda kod neurokirurga (prof. Miklića) dobili smo i dijagnozu craniosynostosis saggital...sok, panika..sto je to?kako dalje? nakon svih pregleda i obavljenog ct-a sa punih 9 mj. zavrsio je na operciji..sve je proslo u redu i sama operacija i oporavak..sestre i dr. bili su jako ljubazni...on sada ide 1* godišnje na kontrolu..moja preporuka je da op ipak bude u ZG kod prof. Miklića jel je po meni on najbolji neurokirurg za djecu u cijeloj RH..op je najbolje uraditi do djetetove prve god...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma