Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 229

Tema: Peglanje - je li ZAISTA neophodno?

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno Peglanje - je li ZAISTA neophodno?

Imam pitanje za sve mame, a naročito one koje vole na život gledati iz vlastite perspektive, kreirati vlastita pravila i ne prihvaćaju "zato jer je to tako" odgovore....

Ima li IJEDNA mama koja NE PEGLA dječju (bebinu) odjeću????

Toliko me izluđuju svi s tim pričama o peglanju, kako se mora dezinficirati bebina odjeća, prati odvojeno, više ispirati, blablabla..... Rodit ću svoje prvo dijete za mjesec dana, upravo sam u kupovini i prikupljanju svih stvari za bebu. Inače sam teški protivnik peglanja, svu odjeću objesim čim završi mašina, pazim kako ju vješam i slažem i stavljam ispod, na dno hrpe, da se pod pritiskom malo izravna. Ni muž ni ja ne nosimo košulje, pa je za našu pamučnu odjeću to savršeno dovoljno i ništa nije zgužvano.

Jasno mi je da se bebina odjeća pegla iz drugih (antibakterijskih) razloga, ali većina žena koju gledam oko sebe debelo pretjeruje sa sterilizacijom svega i svačega, djeci se imunitet uopće ne formira i kada krenu u vrtić ili školu dobiju sve moguće bolesti. Imamo u kući velikog psa, dijete će nam stalno biti u rukama i u kontaktu s našom odjećom, nikako mi ne ide u glavu sva ta fama oko odvojenog pranja, iskuhavanja, sterilizacije i OBAVEZNOG PEGLANJA..

Pretpostavljam da postoje antialergijski deterdženti za rublje ili neki baš za novorođenačku odjeću i ako pročitam da na svijetu postoji i samo jedna jedina mama koja nije peglala dječju odjeću, a da je ipak sve s bebom bilo u najboljem redu, bit ću zadovoljna!!!

Hvala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije. Za dezinfekciju ti služi sušilica (vrijedi svake lipe - ima hrpa topica o tome). Ako ju nemaš, onda peri na malo višoj temperaturi, pa opet nije neophodno. Amen.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja nisam nikada peglala, zapravo jesam za krštenje, ništa bebino, sve sam slagala iz sušilice, a po ljeti nekad i sa štendera. popeglam samo baš neke košuljice ili tako nešto ako idemo negdje.
    Čak nisam niti prala na visokim temp,ali ne nemjerno nego nisam niti znala da mi je otišao grijač na perilici,nije odavala nikakve znakove kvara..
    Ništa nisam pretjerano sterilizirala, u biti nisam ništa

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

@neprilagođena, opusti se. nisam nikad peglala ništa, a nemam čak niti sušilicu. dok je P bio mala beba nisam niti sterilizirala svaki put, dapače jako rijetko. mislim da je to totalno kontraproduktivno, o gubitku vremena da ne pričam. tad sam imala 2 zamorca non stop puštena iz kaveza, a sad imam samo jednog i mačku. svi smo živi i zdravi i primjećujem dosta manje bolesni i alergični od frendičine obitelji - a ta pegla i sterilizira (dezinficira) sve što joj padne pod ruku. vrijeme koje bi trošila na te radnje možeš puno bolje iskoristiti, a robu peri na 60 i to je sasvim dovoljno.
    peglam samo po kazni - za vjenčanja i sprovode

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da upišeš u pretražnik peglanje, našla bi hrpetinu topika o tome kako je peglanje zlo

ako pretražiš malo održavanje/pranje dječje odjeće vidjet ćeš da nije istina da svi sve steriliziraju i peru na nenormalno visokim temperaturama, niti da peglaju ili peru odvojeno

kako u svemu tako i u ovome, svako radi po svome

perem na 40-60, ovisi što.
    ne odvajam od ostalog veša
    ne steriliziram (ništa)
    ne koristim antialergijske (ili kako se već zovu ti deterdženti?!) koristim običan deterdžent, ali u malim količinama (ca 1/5 ili manje od preporučene doze) - to se odnosi na svu robu, ne samo dječju
    ne koristim omekšivač (to je inače stvarno super izbjegavat, pogotovo za dječje stvari)
    ne peglam (ne samo da ne peglam dječje stvari nego ne peglamu uopće)
    Posljednje uređivanje od puntica : 25.02.2013. at 19:33

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ne peglam i uvijek volim educirati kako je to nepotrebno . nema mi logike, opeglas djecju robu, stavis je u ladicu koja naravno nije hermeticki zatvorena,i onda je odjenes bebi za 5 dana. kakva sterilizacija je tu na snazi?!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

HVALA VAM, HVALA, HVALA BESKONAČNO!!!!!!!!!!

Ubili su me u pojam s tim babskim pričama "mora se ovo, mora se ono..." ide mi to beskrajno na živce! i onda još kad pitam zašto, dobijem neke plovične i polusuvisle odgovore, uglavnom svi rade tako jer su im drugi tako rekli...

Tisuću stvari sam do sada napravila po svom i još ću tisuću... Tako sam i namjeravala, vrlo malo deterdženta i bez omekšivača...

Googlala sam dosta, ali valjda nisam potrefila dobre kjlučne riječi, većinu što sam našla je bilo u forumima.. gdje opet skoro svi peglaju :D

Još jednom hvala... lijepo je znati da ima još žena koje razmišljaju svojom glavom i ne slijede slijepo većinu....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Neprilagođena prvotno napisa Vidi poruku
    Googlala sam dosta, ali valjda nisam potrefila dobre kjlučne riječi, većinu što sam našla je bilo u forumima.. gdje opet skoro svi peglaju :D
    glavno da si ti na kraju došla do pravog mjesta za nepeglanje

jedan (težak) dio roditeljstva je i taj da ne slušaš bapske priče, nego sebe i svoju djecu (i vaše potrebe, npr.)
    teško je napraviti klik u glavi kad ti svi oko tebe kvocaju, ali s vremenom postane lakše (ili poklekneš, ili te nitko više ne tlači hehe)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

već kad si nas našla, evo još par tema koje će ti s vremenom dobro doći kao argument za neslušanje glupih savjeta
    http://forum.roda.hr/threads/34128-M...ni-%C5%BEivota (dobro kao kontraargument za vođenje djece za rukice, tzv učenje hodanja, ili protiv korištenja hodalica i ostalih sprava za mučenje)
    http://forum.roda.hr/threads/33306-A...-I-BEZ-IZNIMKE (ovo je kad ti kažu da dijete ne mora biti u sjedalici nego ga možeš držati na rukama jer je sigurnije, ne, nije sigurnije, a nije ni u skladu za postojećim hr. zakonima)

ček da se sjetim koje su još stvari oko kojih najčešće tlaće mlade mame...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sjetila sam se
    dijete je uvijek ili gladno ili žedno, to je klasika hahaha (mislim, nije, ali svi oko tebe to misle)

imaš nekoliko podforuma o dojenju, npr. http://forum.roda.hr/forums/34-Op%C4%87enito-o-dojenju
    ako si odlučila dojiti, bilo bi ti dobro da o tome naučiš što više prije poroda, jer ćeš nakon poroda dobiti hrpetinu vrlo upitnih savjeta o tome (daj vode, ne smiješ dojiti češće od svaka 3h, imaš premale/prevelike sise nećeš moć dojit, nemaš mlijeka, dijete je gladno, bla bla bla). zato, naštrebaj prije i budi sigurna u sebe, i traži savjete, ali na pravim mjestima

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma tu si među svojima, znaš.
    Ovdje sam i ja naučila pamet o nepeglanju.
    Ma koje peglanje,daj

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Neprilagođena prvotno napisa Vidi poruku
    Još jednom hvala... lijepo je znati da ima još žena koje razmišljaju svojom glavom i ne slijede slijepo većinu....
    a dobro, ne bih ja baš bila tako stroga pa rekla da žene koje peglaju ne misle svojom glavom
    misle, naravno, ali misle drugačije nego ti, ja ili neka druga

na ovome forumu ima podjednako onih koje peglaju i koje ne peglaju, koje robu peru na 95 i onih koje peru na 40, koje razdvajaju dječju robu od svoje, ali i onih koje zajedno peru kuhinjske krpe i gaće...

to nema veze sa "razmišljanjem svojom glavom" nego o navikama i izborima.
    svakom svoje!
    Posljednje uređivanje od apricot : 25.02.2013. at 20:24

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a dobro, ne bih ja baš bila tako stroga pa rekla da žene koje peglaju ne misle svojom glavom
    misle, naravno, ali misle drugačije nego ti, ja ili neka druga

na ovome forumu ima podjednako onih koje peglaju i koje ne peglaju, koje robu peru na 95 i onih koje peru na 40, koje razdvajaju dječju robu od svoje, ali i onih koje zajedno peru kuhinjske krpe i gaće...

to nema veze sa "razmišljanjem svojom glavom" nego o navikama i izborima.
    svakom svoje!
    da, ali izbore činiš jer misliš svojom glavom a ne zato što ti to netko pokušava nametnuti
    netko može birati da pegla čak i čarape, jer mu je bitno da su speglane. i to je ok.
    Ali ako netko pegla čarape jer mu je baba jaga rekla da ih treba peglati, onda taj ne misli svojom glavom nego vjeruje baba jagi umjesto da vjeruje sebi. i to je krivo, kako god da okreneš.

doduše, mislit svojom glavom nije toliko jednostavno kao slušat baba jagu, ali je jedino ispravno (pa peglala ti ili ne hehe)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je peglanje zen, ali sada, kad su djeca u 12. i 13. godini i kad mi se hoće, a tada stvarno uživam u tome (nije često, ali recimo peglam svoje zavjese od markizeta). Ali da je neophodno - nije!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    da, ali izbore činiš jer misliš svojom glavom a ne zato što ti to netko pokušava nametnuti
    netko može birati da pegla čak i čarape, jer mu je bitno da su speglane. i to je ok.
    Ali ako netko pegla čarape jer mu je baba jaga rekla da ih treba peglati, onda taj ne misli svojom glavom nego vjeruje baba jagi umjesto da vjeruje sebi. i to je krivo, kako god da okreneš.

doduše, mislit svojom glavom nije toliko jednostavno kao slušat baba jagu, ali je jedino ispravno (pa peglala ti ili ne hehe)
    a ti točno znaš tko na forumu ima babu jagu?!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a ti točno znaš tko na forumu ima babu jagu?!
    ne znam niti me briga

ja sam za informirani izbor, pa ti peglaj ili ne peglaj, kako izabereš

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne peglam dječje ništa, od kad su se rodili. Ne stignem, ne mogu, ne da mi se. Naše peglam samo one stvari na kojima se stvarno vidi da su zgužvane, a u nima trebamo među ljude, kao košulje npr. Kad se sjetim mame, koja je peglala i ručnike.... ajme meni koji gubitak vremena.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam niti me briga

ja sam za informirani izbor, pa ti peglaj ili ne peglaj, kako izabereš
    pa izabiru i oni koji žive s baba jagom

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim da se ne vrijedja babu Jagu jerbo ce vam bacit urok.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

O, za starijeg sam peglala, kad se samo sjetim tih hrpa te male robice, ne znaš ni kak da speglaš, kak da primiš...Katastrofa! S drugim sam svu robu za novorođenče preprala na 95, osušila i spremila u ormar. I točka. Speglam nam ujutro ako treba, ako ne, niko sretniji od mene. Robu odvajam tj. odvajala sam negdje do godine dana jer sam imala poseban prašak za klince, sad perem od starijeg i mlađeg zajedno a zaluta i moja pokoja majica.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Peglam sve osim ručnika i čarapa. I iskuhavam veš. I od male sam dugo, dugo posebno prala i dvaput ispirala veš.
    Meni ovako odgovara i nikako peglanje ne smatram gubitkom vremena jer se puno ugodnije osjećam u speglanoj odjeći, posteljini...
    Nikakva "baba Jaga" nije zaslužna za moju ljubav prema peglanju.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

U prethodnom životu s jednom divnom veš mašinom morala sam peglati samo košulje i to ne svaku. Savršenstvo. A sad s ovom mašinom, jednostavno se peglati mora jer sve bude užasno zgužvano. Probala sam više programa i više jačina centrifuga, ali zgužvano Sušilicu nisam nikad koristila.
    Da mašina ne gužva, ni kod nas ne bi bilo peglanja. A kad se beba rodila, jedno dva mjeseca sam prala odvojeno i sve njeno iskuhavala i peglala, a onda sam skontala da to stvarno nije potrebno. Perem na 40 šareno i 90 bijelo.

Neprilagođena, kad te umore raznorazne priče i savjeti oko tebe, ti lijepo dođi tu na forum, nije da se svi slažu o svemu, ali prosjek pameti i informacija je ipak puno bolji od onog u stvarnim životima.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sve peglam i nikako da se izliječim, ali mislim da je to suvišno.
    Da nemam parnu stanicu, davno bi odustala.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

[QUOTE=Neprilagođena;2353153

Ima li IJEDNA mama koja NE PEGLA dječju (bebinu) odjeću????
    [/QUOTE]

evo jedne ovdje, ova ne pegla NIŠTA

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

zapravo mislim da je puno jednostavnije misliti svojom glavom, nego bilo sta drugo

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne peglam, i imam VELIKOG psa!!! samo malo pokupim njegove dlake s robice ako nisu izasle u pranju... inace poslije svakog skidanja robice dobro je istresem da sto vise dlaka izade, a ostatak ode u masini...a dlaka ima posvuda i uvijek...

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

nisam u životu peglala ništa za sebe ( osim baš ako je bilo kao da je krava prožvakala) dok nisam rodila.
    peglala sam do njegovih cca 6 mjeseci i to većinom samo bodije i pelene. iskreno ne znam zašto a kasnije počela robu prati skupa s našom. prije toga sam je prala zasebno bez omekšivača, kojeg i nama stavljam minimalno.
    ni trenutno ne peglam ništa niti vjerujem da ću ikad (propast će mi nova skupa pegla ) ali zato jako pazi kako vješam robu, sve je pod špagu pa nema potrebe da se ni pegla.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne peglam
    ništa

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Peglam :D
    Mislim da sam s vremenom pocela i uzivati :D
    Ne peglam apsolutno sve, no, odraslu robu gotovo ave osim vesa. Kosulje nosimo. Djecju ako se bas zguzva.

Posebno su mi postale drage kuhinjske krpe kad su ispeglane. Volim i miris koji se siri dok peglam. Nije to omeksivac jer ga iznimno stavljam, vec bas neka kombinacija cistog rublja i pegle :manijak:

Ti ces napraviti kako tebi pase.

Ja sam se nagledala serija i serija uz svoju peglu

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

.... kako je peglanje zlo
    to je moj zivotni moto : peglanje je zlo

peglam bebinu robu sad(prije poroda) i mozda cu ispeglat koji put kad se beba rodi...kao ono...prvih mjesec dana- za mir u kuci...inace nebi ni tad

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja isto ništa ne peglam. Kad se bebač rodio, onda mi je ipak nešto u meni govorilo da je ispravnije da peglam pa par mjeseci i tako sam i radila. I odvojeno sam prala bebino i naše.
    Mislim da je najbitnije oprati na iznad 60 donji veš i da je to dovoljna sterilizacija, čak i puno bolja od peglanja.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Peglam baš sve, pa čak i ručnike, čarape i zavjese (ako se trebaju ispeglati), i imam puno veša jer je nas 5 i dobro sam se opremila (dobra daska i dobra parna postaja), tako da mi peglanje u načelu nije muka. Namjestim si fino TV i uživam u serijama koje ionako nebih sigurno uspjela pogledati + popijem obavezno kavicu uz to.
    Meni tako odgovara, nije da ne mislim svojom glavom; volim imati sve ispeglano, složeno "po špagici", nije mi ugodan niti neispeglani ručnik, a kamoli nešto na mom ili dječjem tijelu, takva sam... Netko je gore spomenuo miris - da i miris peglanja mi je isto super
    Vidjet ćeš kako je tebi ljepše i draže, tako ćeš postupati...
    Posljednje uređivanje od winnerica : 25.02.2013. at 23:35

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam prije sve peglala, cak i rucnike i krpe i posteljinu... Sad peglam samo kuhinjske krpe ( ne podnosim da su zguzvane) i ono sto se mora ( dragom za posao ). Naime kad je moj mali navrsio 6 mjeseci shvatila sam da cu se jedan dan samo skljokati kraj daske za peglanje! I odustala sam od peglanja! I mislim da se ne mora sve za dijete peglat! S drugim sigurno necu tako!

Al priznajem ponekad mi fali moja savrseno speglana roba

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

imam frendicu koja nema peglu. legenda je
    inače peglam samo što moram, ako se baš vidi da je zgužvano. bebino ću peglati ovo sad prije rođenja jer imam vremena pa će mi biti gušt. to mi spada u ritual pripreme za bebu, kad već ne moram ništa kupovati.
    u biti, peglat ću pelene za široko povijanje ako ga budem stavljala - ako mi se bude dalo ili kad poželim da MM dadilja
    za prvog malca sam pazila na sve to, sad sam pametnija pa je jedina roba koja se pere odvojena ona radna od MM, ostalo sve skupa.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

omg, da ću biti etiketirana kao "ona koja ne misli svojom glavom" zato kaj peglam svoju robu, tome se nisam nadala...
    svašta čovjek doživi na ovom forumu

da, peglam.
    jer ne volim nositi zgužvano.
    ne volim niti da mi dijete u školu ide zgužvano.
    a bogme ni muž mi ne ide na posao u zgužvanoj košulji...

a i zavjese su mi u stanu fine, mirišljave i popeglane...

ne peglam samo odjeću koja mora imati "zgužvani look" (neke ljetne haljinice i tuničice)

ne znam tko pegla vama koje ne peglate, ali nekako mi je teško povjerovati da hodate okolo u zgužvanoj odjeći...
    jer ne viđam baš previše zgužvanih ljudi oko sebe...

ili se možda previše krećem u društvu onih koji ne misle svojom glavom

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ko je rekao da zato sto odabires peglati ne mislis svojom glavom? Ako peglas zato sto zelis, onda valjda mislis svojom glavom.
    Evo ja sam jedna od onih koja niti ne posjeduje peglu. jednom mi je mama poklonila, ja sam ju prosljedila baki kad joj je crkla njena (super poklon za ročkas). Jednom mi je sveki poklonila za rodendan (sta ti je karma!), tad smo njen sinac i ja tek uselili zajedno.
    Ne izgledam zguzvano, niti itko od mojih, bar ja to ne vidim. Robu JAKO LIJEPO poslozim na sušilicu, poslije ju lijepo poslozim u ormar i to je to. Kosulje ne nosimo. U biti imam ih par, ali su slim fit i kad obucem ne kuzi se jer su po tijelu.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam tko pegla vama koje ne peglate, ali nekako mi je teško povjerovati da hodate okolo u zgužvanoj odjeći...

meni pegla sušilica a ja samo ako baaaaaaš moram, znači jedna stvar mjesečno, možda

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne peglam inače, nego 1x mjesečno kad mije ćeif

tada ako mi se posloži vlažnost robe sa sušila i omiljeni miris deterdženta peglam i što ne triba i sve košulje i nenosive komade, tj. one koje baš traže peglu

dječju robicu jesam peglala kad su bili imali crijevne viroze, prehlade jake...i sada, ako smo bolesni operem na 90 bijelo, a ne na 60. Možda nema veze, al ja to ono, za svaki slučaj, usput

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne peglam ništa. Nemam pojima ni gdje mi je pegla. Poklonila mi ju je svekrva, njoj je baba Jaga rekla da se sve mora peglati. Sve lijepo protresem i složim na štrik i nismo zgužvani. Sreća da MM ne nosi košulje (bar ne onakve koje se moraju peglati.)
    A perem šareno na 40, bijelo na 60. Ne kužim zakaj bi se bebino trebalo odvojeno prati?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:
    Da, i zavjese peglam :D

Ne mogu ih gledati drugacije. A, nisam neka picajzla inace.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne peglam,i ne perem odvojeno
    i nije mi jasna ta priča o sterilizaciji,zbog čega bi sterilizirala i gdje bi takvu sterilnu odjeću držala?!!

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pa valjda u steriliziranom ormaru, zar ni to ne steriliziraš?!

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    pa valjda u steriliziranom ormaru, zar ni to ne steriliziraš?!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ne peglam. imam neku jeftinu peglu iz Konzuma za povremene intervencije kod nekih komada robe koji se malo više gužvaju. inače, sušilica odradi svoje, a ako i sušim na zraku nastojim rublje dobro rastresti. nismo zgužvani .

inače, prvo dijete sam rodila u samom jeku rata. bez struje i vode smo bili mjesecima i preživjeli smo. najgore je bilo mojoj mami koja je do tad peglala valjda sve što se peglati dalo. ja sam se brzo navikla .

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne peglam otkad sam rodila T. i to isključivo zbog toga što mi ne silazi s ruku. Prije sam peglala sve psim čarapa i gaćica, i u stvari se jedva čekam vratiti na stari režim. Volim ispeglano (a mrzim peglati) i ne vjerujem da je ikome draže neispeglano ili da ne vidi razliku od ispeglanog. Vidi se, itekako, ali uvijek se mogu praviti da me nije briga.

Perem šareno na 30 i bijelo na 95, sve skupa, bez ikakvih odvajanja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

omg, da ću biti etiketirana kao "ona koja ne misli svojom glavom" zato kaj peglam svoju robu, tome se nisam nadala...
    svašta čovjek doživi na ovom forumu

da, peglam.
    jer ne volim nositi zgužvano.
    ne volim niti da mi dijete u školu ide zgužvano.
    a bogme ni muž mi ne ide na posao u zgužvanoj košulji...

ne peglam samo odjeću koja mora imati "zgužvani look" (neke ljetne haljinice i tuničice)

ja razumijem tebe :hug:
    ali shvati i ti mene

ja radije hodam ovakva, kao da me krava žvakala, nego da nešto opeglam
    meni je to puno strašnije nego da se sutra, uz pomoć konopaca, penjem po zagrepčanki s vanjske strane

ne mogu i ubij me

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Za bebu nisam nista peglala. i nista joj nije bilo. prvih par mjeseci sam prala njenu bijelu odjecu (bodice) i tetre odvojeno sa dva ispirnja i bez omeksivaca (na 60) a onda sam pocela sve prati zajedno.

Meni je zivotni ideal ne peglati, ali kako vrlo cesto zaboravim iscentrifugirani ves u vesmasini par sati, panicno nabacam na susilicu prije posla, i onda isto tako panicno skinem i bacim na neku hrpu da mogu iducu turu objesiti, moja neopeglana odjeca izgleda istinski neopeglano i ne bih mogla takva na posao. Pa onda takvu neopeglanu ubacim u ormar i ujutro posvetim dvije minute peglanju onoga sto oblacimo taj dan. Nikako ne bih mogla odvojiti sat, dva vremena tjedno iskljucivo peglanju. Mladjeg u vrtic cesto posaljem zguzvanog, starija je pocela biti modno osvijestena pa joj ipak opeglam majcu i haljinu/hlace. Muzu prepustam na odluku da si sam opegla sto hoce ako misli da mu treba za taj dan

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam nekad davno peglala i kućnu odjeću.
    U međuvremenu sam skužila da sam konj koji troši svoje vrijeme i struju na neptrebne stvari, tako da sad peglam samo nekoliko stvari.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa mi koje ne peglamo, ili peglamo minimalno, ne hodamo pogužvane. zato imamo te svoje male trikove.
    peglam košulje i neke stvarčice koje ni ravnanje nakona pranja ni sušilica ne mogu "popeglat".

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Obleku za dijete sam peglala, a peglam i sad kad je velik. Meni je jednostavno opeglano udobnije/mekše, pa mu volim to priuštiti.
    Ako sušim u sušilici i odmah složim, super je, ali problem nastaje što obično sušimo u vrijeme kad nismo doma, jer me nervira buka sušilice (več je stara).
    Sad po zimi kad dječju obleku sušim na radijatoru, ona je obavezno tvrda i baš vapi za peglanjem. (Omekšivać skoro pa ne koristim, pa i to doprinosi).
    Svoje za doma ne peglam, muž voli opeglano, pa si sam ispegla, pa usput ubacim i svoje za posao, pa i za dijete.

Smatram da puno ovisi o tome i što nosiš. Ne mogu si zamisliti klasičnu košulju (mušku, žensku neopeglanu), isto tako hlače ma crtu,...

Ručnici, posteljina, zavjese (osim kuhinjskih koje se sastoje od 5 trakica), donji veš,... ne peglamo.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •