Imam pitanje za sve mame, a naročito one koje vole na život gledati iz vlastite perspektive, kreirati vlastita pravila i ne prihvaćaju "zato jer je to tako" odgovore....
Ima li IJEDNA mama koja NE PEGLA dječju (bebinu) odjeću????
Toliko me izluđuju svi s tim pričama o peglanju, kako se mora dezinficirati bebina odjeća, prati odvojeno, više ispirati, blablabla..... Rodit ću svoje prvo dijete za mjesec dana, upravo sam u kupovini i prikupljanju svih stvari za bebu. Inače sam teški protivnik peglanja, svu odjeću objesim čim završi mašina, pazim kako ju vješam i slažem i stavljam ispod, na dno hrpe, da se pod pritiskom malo izravna. Ni muž ni ja ne nosimo košulje, pa je za našu pamučnu odjeću to savršeno dovoljno i ništa nije zgužvano.
Jasno mi je da se bebina odjeća pegla iz drugih (antibakterijskih) razloga, ali većina žena koju gledam oko sebe debelo pretjeruje sa sterilizacijom svega i svačega, djeci se imunitet uopće ne formira i kada krenu u vrtić ili školu dobiju sve moguće bolesti. Imamo u kući velikog psa, dijete će nam stalno biti u rukama i u kontaktu s našom odjećom, nikako mi ne ide u glavu sva ta fama oko odvojenog pranja, iskuhavanja, sterilizacije i OBAVEZNOG PEGLANJA..
Pretpostavljam da postoje antialergijski deterdženti za rublje ili neki baš za novorođenačku odjeću i ako pročitam da na svijetu postoji i samo jedna jedina mama koja nije peglala dječju odjeću, a da je ipak sve s bebom bilo u najboljem redu, bit ću zadovoljna!!!
Hvala![]()

Odgovori s citatom

. nema mi logike, opeglas djecju robu, stavis je u ladicu koja naravno nije hermeticki zatvorena,i onda je odjenes bebi za 5 dana. kakva sterilizacija je tu na snazi?!

Sušilicu nisam nikad koristila. 
pa je jedina roba koja se pere odvojena ona radna od MM, ostalo sve skupa.

(sta ti je karma!), tad smo njen sinac i ja tek uselili zajedno.