-
Ivon prvotno napisa
Peterlin stvarno si se raspisala
spremna sam

Ma uspjet ćeš... Ja sam probala nabrojiti sve moguće uzroke zašto ti do sada nije uspijevalo napraviti tijesto.
Evo nastavka - superjednostavna krema (sramota za domaćice) ali moj muž i sinovi to ipak smatraju najboljim kolačem. Osnova za kremu je puding koji se skuha u pol manje mlijeka nego piše, sa 1 žlicom šećera. Tome se doda već istučeno biljno slatko vrhnje za šlag (2,5 dl na 1 vrećicu pudinga). I to je sva mudrost! Ali da ne ispadne prekratka uputa, gledaj ovakko:
Ja obično radim od 2 vrećice pudinga sa pola litre mlijeka + dodajem šlag od pola litre biljnog vrhnja.
Kad kuham puding, ne čekam da mlijeko zakipi nego šećer s prahom zamiješam u hladno ili mlako mlijeko,da se ne naprave grudice. Miješam pomalo čitavo vrijeme (to je dosadno, ali djeluje) barem 1x na minutu, dok se puding ne stisne. Hladim ga ili u sudoperu punom hladne vode (isto uz miješanje, da se ne napravi kožica) ili na balkonu (ista priča - treba miješati). Gotovo je kad je temperature tijela - pipneš posudu, a ona je tak - ni topla ni hladna.
Šlag istučeš u tom trenutku i U NJEGA dodaješ skuhani puding žlicu po žlicu. Game over! Tu kremu možeš samo zafrljiti na ispečeni biskvit (obično bude čvrsta, ali za to moraš dobro istući šlag - pazi, ne previše da ne skrene u putar). Možeš i biskvit prorezati, pa puniti. Meni nema jednostavnije kreme osim možda bečki ganache: zagriješ pola litre vrhnja za kuhanje i u njemu otopiš 250-300 g čokolade za kuhanje. Time zaliješ biskvit (ja to ne radim u obliku torte nego kocki) i gotovo. Mislim da je na ovom forumu ista stvar poznata pod nazivom Hola kocke - cure su spomenule.
Savladat ćeš sve, samo polako! Gdje je volje, nađe se i načina.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.03.2013. at 08:18
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma