Pokazuje rezultate 1 do 50 od 287

Tema: Torte i kolači za neznalice

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ivon prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin stvarno si se raspisala
    spremna sam
    Ma uspjet ćeš... Ja sam probala nabrojiti sve moguće uzroke zašto ti do sada nije uspijevalo napraviti tijesto.

Evo nastavka - superjednostavna krema (sramota za domaćice) ali moj muž i sinovi to ipak smatraju najboljim kolačem. Osnova za kremu je puding koji se skuha u pol manje mlijeka nego piše, sa 1 žlicom šećera. Tome se doda već istučeno biljno slatko vrhnje za šlag (2,5 dl na 1 vrećicu pudinga). I to je sva mudrost! Ali da ne ispadne prekratka uputa, gledaj ovakko:

Ja obično radim od 2 vrećice pudinga sa pola litre mlijeka + dodajem šlag od pola litre biljnog vrhnja.
    Kad kuham puding, ne čekam da mlijeko zakipi nego šećer s prahom zamiješam u hladno ili mlako mlijeko,da se ne naprave grudice. Miješam pomalo čitavo vrijeme (to je dosadno, ali djeluje) barem 1x na minutu, dok se puding ne stisne. Hladim ga ili u sudoperu punom hladne vode (isto uz miješanje, da se ne napravi kožica) ili na balkonu (ista priča - treba miješati). Gotovo je kad je temperature tijela - pipneš posudu, a ona je tak - ni topla ni hladna.

Šlag istučeš u tom trenutku i U NJEGA dodaješ skuhani puding žlicu po žlicu. Game over! Tu kremu možeš samo zafrljiti na ispečeni biskvit (obično bude čvrsta, ali za to moraš dobro istući šlag - pazi, ne previše da ne skrene u putar). Možeš i biskvit prorezati, pa puniti. Meni nema jednostavnije kreme osim možda bečki ganache: zagriješ pola litre vrhnja za kuhanje i u njemu otopiš 250-300 g čokolade za kuhanje. Time zaliješ biskvit (ja to ne radim u obliku torte nego kocki) i gotovo. Mislim da je na ovom forumu ista stvar poznata pod nazivom Hola kocke - cure su spomenule.

Savladat ćeš sve, samo polako! Gdje je volje, nađe se i načina.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.03.2013. at 08:18

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •