luna, ne da bih sada branila ili napadala druge mame, ali mislim da puno toga ovisi o opcoj atmosferi koja vlada u drustvu.Luna Rocco prvotno napisa
ja sam onako vise streberski tip i procitala sam puno knjiga prije sest godina kad sam bila trudna. (mnogi bas i nisu knjiski tipovi)
bila sam trudna zajedno sa svojom dobrom prijateljicom, koja je vec bila mama i bila iskusna glede prirodnog poroda.
vecina mojih prijateljica ovdije u becu je vec imala djecu i uzivala u rooming inu, jer je to ovdije normalno.
ne samo da je to normalno, nego su mi i donijeli onaj dodatak za krevet da mozemo udobno spavati u mom krevetu.
i za mene je potpuno nezamislivo bilo sto drugo. pretrpila bih i rezanja i bilo sto drugo, ali dijete ne bih dala.
medutim, pitam se da li bih i ja bila na istom stupnju svijesti, da sam bila u zagrebu.
mojim prijateljicama u makarskoj bilo je potpuno normalno da bebe vide 4 puta dnevno, jer se "to tako radi", "doktor kaze", "svi drugi su to isto tako radili", "osoblje ne dopusta drugacije". i da ih tate vide 5 minuta dnevno.
a ne bih mogla reci da su one lose mame ili da svoje bebe vole manje nago ja svoju curicu.
imas potpuno pravo kada kazes da mame moraju i same mijenjati stanje stvari, ali mislim da i od institucija moraju doci promjene, jer nisu sve mame ni jednako borbene i snazne kao na primjer ti.
inace, jako mi je drago za tebe, mada sam pretpostavljala (ne poznam te, ali stvori se nekakav "psiholoski profil" preko postova), da bi sve trebalo biti dobro, jer ti si borbena i snazna, a pri tom imas ugodan i nekonfliktan nacin.![]()