Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Povraćanje u luku nakon sisanja - beba 5 mjeseci

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Povraćanje u luku nakon sisanja - beba 5 mjeseci

od sinoć moja beba povraća u luku svaki put nakon obilnijeg sisanja

prvi put je povratila 6x za redom. znam da količina tekućine razlivene na podu izgleda mnogo veća nego što zapravo je, ali zaprepastilo me koliko je jadnica uspjela povratiti.

nakon toga povraća 2-3x u luku, za redom. počela sam ju češće i manje dojiti, ali je gladna pa halapljivo guta. kad pojede malo čujem želuček da se diže, ali ne povrati, uglavnom samo manje bljucne.

doktorica je preporučila, ako se nastavi, da jurimo u hitnu. sad čekam i promatram ju.

inače je vesela, bez temperature, imala je danas obilnu stolicu, normalnu proljevasto-kašastu (kao i obično), nisam zapazila nikakvih drugih promjena.

imate li kakvih iskustava s iznenadnim povraćanjem u luku kod malih beba?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

neću te plašiti ali to zna bit problem i alergija, prati

i u svakom slučaju nek se svaki put podrigne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pomislila sam i na alergiju, ali nisam ništa novo uvodila u svoju prehranu

do sada nikad nije povraćala, skoro ni bljuckala, možda 1x u tjedan dana bljucne mrvicu, uglavnom zanemarivo malo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako je pedijatrica rekla da se javiš u hitnu ako se takve epizode ponove, ja bih je i poslušala.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ako je pedijatrica rekla da se javiš u hitnu ako se takve epizode ponove, ja bih je i poslušala.
    hvala, hoću naravno, ako se ponovi

pedijatricu sam zvala oko 2h, rekla je da ju hranim malo i često pa se od onda tako hranimo. do sad se nije ponovilo povraćanje, ali svaki put nakon hranjenja osjetim da joj se želudac diže, ali se smiri bez povraćanja

zaboravila sam spomenuti da je mene ulovila viroza, ali nije imala veze s probavnim tegobama, nego grlobolja i temperatura. pila sam lupocet, ne bi se trebao izlučivati u mlijeku, a i prije nije na njega reagirala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sve to itekako može imati neke veze, ali i ne mora
    pokušaj je dojiti u uspravljenijem položaju i nakon podoja ne prebacivati preko ramena niti ičime pristikati trbuščić
    pa da vidimo što če biti dalje

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

uf, toga se nisam sjetila, dojila sam ju isključivo u ležećem položaju. sad ćemo uspravno da ima što manje podražaja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

stavi je u krilo i doji u položaju kolijevke
    http://www.mojedijete.com/wp-content...aj-dojenje.jpg

tu je onda želudac nisko u odnosu na jednjak i usnu šupljinu

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hvala, evo sad tako papamo. malo sam si još pomogla jastukom za dojenje. uspjela je i zadrijemati

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajde
    pa svakako sutra javi kako stvari stoje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    pomislila sam i na alergiju, ali nisam ništa novo uvodila u svoju prehranu
    ak ima veze s alergijom onda joj smeta svašta i od prije, mora granicu napraviti od kad je alergična,

jel sad bolje?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

javim sutra kako je

sada je dobro. pazim kako "rukujem" s njom. ne spuštam ju više na ležećki uopće i sisa često, ali ju brzo prekinem da ne pojede previše. nakon sisanja se sadržaj želuca par puta digne, ali ne ide više van.

noć nam je kritična jer je navikla skoro cijelu noć sisati. možda smislimo prihvatljivi položaj za spavanje bez stalnog sisanja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde javi

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

noć je prošla super, iako je sisala cijelu noć, nije povraćala

ujutro je jednom povratila. na žalost, taman sam prala zube pa nisam vidjela kako je to izgledalo, je li bilo u luku ili obilnije bljuckanje. po mrlji na tetri mi se čini da je bilo u luku

nakon toga nastavljam s hranjenjem često i malo i do sad je sve u redu (digne joj se želuček, ali nema povraćanja). čekam pedijatricu popodne da vidimo što dalje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da ti ipak razlisliš o nekoj svojoj adekvatnijoj prehrani, imaš puno orašastog ( i sezama koji spada isto tu) u svojoj prehrani.

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moja je kcer od rodjenja bila sklona povracanju u luku, razlikuje se od bljuckanja jer je mlaz znao otici valjda i 2 metra u daljinu. Mi bismo je nakon hranjenja minimalno pola sata nosili u uspravnom polozaju a nerijetko i po sat vremena. Ponekad bi se u jednom danu znalo ponoviti do 3 puta a zatim bi nastupio interval od 10-tak dana bez incidenta. Nekada bi se dogadjalo netom nakon hranjenja a ponekad je mlijeko bilo vec zuckaste boje i neugodnog mirisa. Uglavnom, iscezlo je tek kada smo presli na cvrscu hranu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    noć je prošla super, iako je sisala cijelu noć, nije povraćala

ujutro je jednom povratila. na žalost, taman sam prala zube pa nisam vidjela kako je to izgledalo, je li bilo u luku ili obilnije bljuckanje. po mrlji na tetri mi se čini da je bilo u luku

nakon toga nastavljam s hranjenjem često i malo i do sad je sve u redu (digne joj se želuček, ali nema povraćanja). čekam pedijatricu popodne da vidimo što dalje
    kako se ona tebi čini?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kako se ona tebi čini?
    ona je vesela i živahna kao i obično, urednog ritma budnosti i spavanja. nema temperaturu, stolica je normalnog izgleda i mirisa. nema nikakvih znakova na koži koji bi upućivali na eventualnu alergiju.

na povraćanje se ne obazire, kao da se nije ni dogodilo.

normalno podriguje nakon papanja, u roku par sekundi, sve kao i do sada. od rođenja ima odličnu probavu, bez grčeva, bljuckanja, uvijek uredna stolica...

md misli da bezveze brinem, njemu je odlično opće stanje pokazatelj da nije ništa ozbilljno, ali ja si ne mogu pomoći ni objasniti zašto sam toliko uznemirena.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne mislim da bezveze brineš, jer ne bi bilo normalno da ne brineš

ali mi se čini da je s malenom sve u redu...
    ako ćeš ti biti mirnija, odi kod pedijatrice ili gdje već misliš, ali ja vjerujem da je stvarno sve ok
    možda malo sfinkter popustio pa se hrana vraća

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

apri, neću ju maltretirati natezanjem po čekaonici, ali ću nazvati pedicu čim počne smjena jer se inače samo grizem

sandi, hvala ti na podijeljenom iskustvu, maloprije sam previdila tvoj post. mene je baš prestrašilo to naglo izbacivanje, nekako mi djeluje gore od običnog povraćanja

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

povraćanje je prestalo, čime god da je bilo uzrokovano, pao mi je kamen sa srca

danas nije ni jednom čak ni bljucnula

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vjerovatno je prenaglo pojela pa ju je to smetalo.
    Moja je imala GER do 3,5 godine pa mi je povraćanje u luku i non stop bljuckanje bilo sasvim normalno kolko god izgledalo zabrinjavajuće, ali ti pišeš da tvoja ne bljucka.
    Možda da pripaziš kod manipulacije. Kad ju dižeš, okrećeš, oblačiš. Ja sam svoju kći izuzetno pažljivo morala oblačiti, inače bi povratila po nekoliko puta.
    I nemoj ju odmah nakon sisanja presvlačiti. Nek joj se malo slegne.
    I ovo što Apri savjetuje za položaj kod dojenja je isto dobro.
    Bez obzira što ti bebica nije baš sklona bljuckanju, ali još uvijek je ona jako mala i sfinker još nije vjerovatno razvijen do kraja i popusti tu i tamo.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

u pravu si Tanči, nisam baš vodila računa o manipulaciji. znala sam ju premotavati odmah nakon sisanja. ona nikad nije imala problema s probavom pa sam ju uzela zdravo za gotovo i smetnula s uma koliko je još nježna i osjetljiva.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerovatno je prenaglo pojela pa ju je to smetalo.
    Moja je imala GER do 3,5 godine pa mi je povraćanje u luku i non stop bljuckanje bilo sasvim normalno kolko god izgledalo zabrinjavajuće, ali ti pišeš da tvoja ne bljucka.
    Možda da pripaziš kod manipulacije. Kad ju dižeš, okrećeš, oblačiš. Ja sam svoju kći izuzetno pažljivo morala oblačiti, inače bi povratila po nekoliko puta.
    I nemoj ju odmah nakon sisanja presvlačiti. Nek joj se malo slegne.
    I ovo što Apri savjetuje za položaj kod dojenja je isto dobro.
    Bez obzira što ti bebica nije baš sklona bljuckanju, ali još uvijek je ona jako mala i sfinker još nije vjerovatno razvijen do kraja i popusti tu i tamo.
    ovako i kod nas, kod male, povračanje u luku i bljuckanje veliku večinu dana, morali smo paziti na presvlačenje, podizanje, išta...ali kod nas je ustanovljena (teorijom eliminacije) alergija na kravlje mlijeko..... kako smo promijenili prehranu tako je nestalo.... ali presvuči je iza jela.... nemoguća misija

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

LP, evo da se i ja uključim sa pitanjem: moj L je star 6 i pol mj, i unazad par dana primjećujem da ima želučani refluks koji je prisutan a sigurno mj, mj i pol dana, al u zadnje vrijeme intenzivnije pa mi je sad zauzeo pažnju.
    Naime, on ne povrača, povremeno bljucne, najčešće kad je u puzečem položaju, al ono što vidim da ga smeta je to što mu se sadržaj vrati u usta (on to proguta!) i to doosta često.
    Jadan se toga naguta po cjele dane, zna nekad i grgljati (kao kad pereš zube pa grgljaš vodu) i kašljucati. A i tokom noći kad mu se digne "kiselina" zna plakati.

E sad moj problem: dali tako mali smije spavati na mom jastuku koji je dosta tanak i plosnat, tako da mu je pola tijela u povišenom položaju (spava naime u krevetu s nama), spava na boku, dosta je stabilan, vrlo dobro se rotira na sve strane voljno.

Opcija da ga nakon podoja držim da podrigne ne može iz razloga jer se dosta često budi i treba mu dugo da zaspi, pa ne bi spavali nikako!!!

I ako imate još koji praktični savjet da mu pripomognem.
    Eto, prvi post pa podugačak

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mozda je kasno,ali samo da se osvrnem na temu:moja mala je tako povracala u luku i to bio znak urinarne upale

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •