Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: prekid rodiljnog, roditeljskog, otac na dopust ili mama na honorarni posao?

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno prekid rodiljnog, roditeljskog, otac na dopust ili mama na honorarni posao?

Potpuno sam zbunjena, iščitala sam sve teme al još manje znam
    Ne znam na što imam prava, a s obzirom da čitam i da zaposlenici HZZO daju pogrešne odgovore pitam tu.

S obzirom da se trenutno vodim kao nezaposlena dobila sam rješenje za rodiljni i roditeljski dopust do djetetove 1. godine. MM je trenutno nezaposlen, veću zaradu očekujemo kao sezonac kada će biti i prijavljen. Mada je to možda samo 8. i 9. mjesec, a roditeljski mi ističe 30.10.

1. Sad me zanima, kako sam ja u mogućnosti zaraditi više nego on, konkretno na legalizacijama, da li smijem sklopiti ikakav ugovor koji mi neće smanjiti rodiljnu naknadu i poslije naknadu za nezaposlene (nadam se da na istu imam pravo, tako mi je službenica rekla, po rođenju 30.10. mi je vračena radna knjižica, trenutno je kod mene, tada postajem nezaposlena, staž mi se upisuje u RK, imam staža i prije godinu dana, te očekujem 4mj naknade za nezaposlene, napominjem da se ne prijavljujem mjesećno na biro jer sam na rodiljnom dopustu).

2. Postoji li mogućnost da sam nešto zabrljala i da neću uopće dobiti naknadu za nezaposlene ionako.

3. Da li MM koji nema građevinsku struku može sklopiti Ugovor o djelu s dotičnom firmom, znaći radi se o poslu van sjedišta firme, premjeriti objekt i iscrtati ga, znaći radi se s kolegom, a držati metar mislim da može bilo tko, s tim da se samo kolega upisuje kao projektant suradnik, znaći mene nema tu nigdi, moja je dobra volja da mu pomognem kod kuće u iscrtavanju u A-cad, ili i to moram prijaviti

4. Da prekinem rodiljni ili porodiljni te odem raditi da li nekakva primanja s te osnove možemo dobiti preko MM koji je napominjem nezaposlen, i ima li kakve razlike da se zaposli sezonski.

Rodiljni mi je do 30.04.... i btw. kakva su mi prava na stanke za dojenje, ako može link.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i dodatak, zanima me mogu li koristiti barem to: Pravo na roditeljski dopust može se koristiti i kao pravo na rad s polovicom punog radnog vremena (rad 4 sata dnevno) u dvostrukom trajanju neiskorištenog roditeljskog dopusta..... ili ne s obzirom da bi mi Ugovor o radu krenuo s 1.5.?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •