Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Porodiljni i prevarantska birokracija

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Porodiljni i prevarantska birokracija

Pozdrav! Molim pomoć, savjet, išta. Dakle, primala sam porodiljnu naknadu (poštedu od rada) za nezaposlene nešto manje od 10 mjeseci, te su mi na hzzo-u rekli da suprug može nastaviti uzimati ostatak porodiljne naknade, ali tek nakon što mu istekne stažiranje. Ja sam tom pravniku rekla da suprug stažira bez zasnivanja radnog odnosa, ali on je rekao da se zahtjev ipak preda kad završi sa stažiranjem, te je rekao da se to pravo može ostvariti ukoliko se preda zahtjev unutar 9 mjeseci od prekidanja pa da imamo još dosta vremena, bez obzira da li pravo želi nastaviti majka ili otac. Suprug je predao (kako nam je rečeno) nakon stažiranja ali tad je bilo prošlo deset dana od djetetovog prvog rođendana te su nam zahtjev za nastavak porodiljnog odbili. Na hzzo-u su to objasnili kao da je trebalo biti predano odmah nakon što sam ja prekinula i da smo to mogli jer je suprug tada bio na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa i da smo to mogli napraviti do djetetovog prvog rođendana. Ukratko, rekle su da nam je NJIHOV pravnik dao potpuno krive informacije i da smo zbog njega izgubili pravo na DJETETOVU naknadu od cca 3500 kn (on sada više ne radi tamo). Znači radili smo onako kako su nam rekli da bi nam sada rekli da je to krivo i da smo izgubili naknadu (koja bi nam itekako dobro došla s obzirom da tročlana obitelj živi na mojoj plaći koja iznosi oko 1000 kn mjesečno, a i suprug i ja visoka stručna sprema, eto ti države, no to je drugi par cipela). Rekli su da možemo uložiti žalbu i sada se spremam pisati ju pa tražim između ostalog i savjet kako i šta. I da li uopće ima smisla, jer se meni čini da će se oni na to nasmijat ?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

prebacujem na pravne savjete

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma jesi li to bila u Jukicevoj? Tamo samo dezinformacije mozes dobiti.

I mene su zeznuli. Vise puta.

Adresa na koju trebas sve detaljno opisati: obvezno-osiguranje@hzzo.hr

Sretno!

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala Marija. Ne, u Klovićevoj sam bila. Znači, obratim se na ovu adresu sa žalbom. Da li uopće reagiraju na mail u nekom brzom roku jer imam samo 15 dana za žalit se na njihovo rješenje? Je li imao tko slično iskustvo s hzzo-om i kako su se ovakve stvari razriješile?

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Samo ti piši. To je vaše pravo za koje ste zakinuti i trebaš tražiti da ti to nadoknade. Sretno!

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Svakako ću pisat na sve strane, ali ne gajim neke nade nakon što mi je danas razgovor s njihovim pravnicama tekao u ovom tonu.. Ja: Znači neznanje VAŠEG djelatnika je nas koštalo 3500 kn? One: Da, gospođo! Ma gledajte, možete se vi žalit, ali....(šutnja i podsmijeh). I šta da im čovjek kaže??

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svakako se žali. Detaljno opiši tijek događaja uz napomenu da ćeš zatražiti zaštitu svojih prava na nadležnom sudu ukoliko te odbiju jer si zakinuta za ista ta prava zbog njihovog propusta.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sutnja i podsmjeh su tu jer ih nitko ne prijavljuje. Telefonski sam razgovarala sa zenom koja odgovara na onoj adresi. To je bio moj prvi susret sa zaposlenikom hzzo-a koji je znao sloziti prosto prosirenu bez zamuckivanja i supljih fraza.
    Treba im par dana za odgovor jer su pretrpani.
    Sretno i stanimo uhljebljenim ljencinama na kraj!

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Marija, kako si došla do telefonskog razgovora s tom ženom koja odgovara na mail? Je li to bilo nakon što si im se obratila mailom ili?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Poslala sam mail na drugu adresu, a oni su me uputili da zovem pa mi je gospodja rekla da se mailovi poslani njima urudzbiraju i da odgovaraju po redu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •