Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Hidrogen peroksid za uho

Datum pristupanja
    Apr 2009

Post Hidrogen peroksid za uho

Moju curku povremeno boli uho,jučer joj je pedijatrica preporučila3-4 dana kapanje hidrogen peroksidom 3,jer kao ima puno cerumena u ušima.
    Meni je malo odbojno to kapati djetetu, ali pošto nemam s tim baš neka iskustva, molim vas mišljenja. Hvala!

p.s. što to znači puno cerumena, kako se ta prekomjerna količina stvara,ako je to prirodna pojava,tko je odredio što je dovoljno, a što puno... ajme...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imaš već na forumu, pretraži u tražilici gdje se piše da je možda bolje kapati npr onaj cerum stop (ulje) pa isprati jer se onda
    preko noći cijedi van, dok hidrogen može stvrdnuti cerumen pa ako je uski ušni kanal opet ne ide van. Tako nekako je bilo...
    Inače ja sam kapala i hidrogen i cerumstop, ali nemam preporuke što je bolje.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cerumen ilitiga ušna smola. Svi u ušima imamo cerumen i on je dobar, jer štiti i oblaže zvukovode. Puno cerumena znači da ga je previše i prirodna je pojava Trebalo bi ga isprati van, jer začepi zvukovod, slabije se čuje, može doći i do upale.

Ne znam koliko ti je curka stara i kako to ide kod djece, ali ja nisam oduševljena hidrogenom. Ako je cerumena previše, sumnjam da će pomoći (ako ga je malo, mogao bi biti od koristi).

Kad se naspe u uho, čuje se "pucketanje", ništa ne boli, malo i "škaklja".

Kod odraslih (ne znam za djecu) je bolje isprati uho. To rade dr. i sestra: naspu toplu vodu u ogromnu špricu i pod pritiskom ju uštrcaju u uho i na taj način cerumen isperu van (ne boli!). Hm, ako su zvukovodi jako uski, onda se ide kod ORL, jer imaju bolju aparaturu. Preporuča se par dana prije kapati Cerustop (ulje za omekšavanje cerumena), tako da ga je lakše isčistiti.

Hidrogen i dezinficira pa probajte.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Probaj s tuljicama ,nama su odlični.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel koristiš tuljke i za najmanju?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

da ali nemam baš velikih problema s malom ,već velika je problem njoj doslovno curi van. bude toga cijelo čudo.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

da ali nemam baš velikih problema s malom ,već velika je problem njoj doslovno curi van. bude toga cijelo čudo.
    Piše da nije za djecu ispod 3 god

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Kod odraslih (ne znam za djecu) je bolje isprati uho. To rade dr. i sestra: naspu toplu vodu u ogromnu špricu i pod pritiskom ju uštrcaju u uho i na taj način cerumen isperu van (ne boli!). Hm, ako su zvukovodi jako uski, onda se ide kod ORL, jer imaju bolju aparaturu. Preporuča se par dana prije kapati Cerustop (ulje za omekšavanje cerumena), tako da ga je lakše isčistiti.

Hidrogen i dezinficira pa probajte.
    ja sam za Mo koristila i parafinsko ulje i hidrogen u nekom trenutku (valjda je baš to ulje sprečavalo da se cerumen otopljen hidrogeno stvrdne. davno je bilo i ne sjećam se. ali njoj nije smetalo to "škakljanje"

Meni su ispirali uho pod upalom i to boli ko sam vrag. Ali meni je to neugodno i kad nema upale

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja svako malo kapam taj hidrogen jer mi se zacepe usi, valjda kombinacija puno ceruma i uskih kanala, a ako hidrogen ne pomogne, idem na ispiranje (znam ici i po tri puta dok ne uspiju probit cep).

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mojoj se isto puno stvara i ranije se stvrdnjavalo. Sad kad idemo na bazen nemamo tih problema.
    Prije bi joj povremeno tipa jednom u 2 tjedna prsnula Vaxol (iako mislim da parafinso ulje iz apoteke ima isti učinak, a puno je jeftinije)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojoj klinki sam isto stavljala parafinsko, to i povremeno i u već odrasloj dobi radimo, jedno vrijeme dok je bila jaaako mala stavljali i hidrogen

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    mojoj klinki sam isto stavljala parafinsko, to i povremeno i u već odrasloj dobi radimo, jedno vrijeme dok je bila jaaako mala stavljali i hidrogen
    Da, tako i mi - obično kupim Cerustop kapi i to otopi cerumen. Do škole sam sina vodila svaka 3 mjeseca na ispiranje ušiju na Merkur (imao je jako uske zvukovode) i to nam je bilo nužno. Hidrogen - pa valjda smo time kapali samo u prvoj godini, poslije su nam rekli za ulje i to je djelotvornije otapalo naslage cerumena, ispiranje je trebalo puno rjeđe, često bi po noći nakon kapanja sve iscurilo iz uha van i zvukovodi se otvorili. Hidrogen samo omekša naslage pa opet treba ispirati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih napomenuti - Cerustop može i za bebe. Za parafinsko ulje ne znam, ali ne vidim zapreke.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ako se dobro sjećam ja sam parafinsko ulje kapala kad je Mo imala upalu uha u dobi od 9 mjeseci.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

htjela bih također savjet, vidim tu je i Peterlin, a ta žena nema što ne zna. Ukratko-imali operaciju krajnika u desetom mjesecu prošle godine, navodim to jer ne znam da li možda ima veze ili ne. Prije dvadesetak dana J se žalila da ju boli uho, odveli pedici te dobili oralno antb, kapi za uši Bivacyn i otosol za bolove.Uho se malo crvenilo, ali pedica ima jaaaako puno godina i nisam sigurna da dobro vidi jer nebi bilo prvi puta da je fulala. Danas opet se žali na bol u tom istom uhu, ali sam primjetila od zadnji puta da joj se često čepe uši. dala joj oko podne otosol kapi pa kaže da ju ne boli ali naravno neda dirati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Neve prvotno napisa Vidi poruku
    Moju curku povremeno boli uho,jučer joj je pedijatrica preporučila3-4 dana kapanje hidrogen peroksidom 3,jer kao ima puno cerumena u ušima.
    Meni je malo odbojno to kapati djetetu, ali pošto nemam s tim baš neka iskustva, molim vas mišljenja. Hvala!

p.s. što to znači puno cerumena, kako se ta prekomjerna količina stvara,ako je to prirodna pojava,tko je odredio što je dovoljno, a što puno... ajme...
    Imamo friško iskustvo, jer sam prije par tjedana primijetila da slabije čuje (a o učestalim uhoboljama koje se javljaju svakih dva-tri tjedna da i ne govorim). Doktorica nam je propisala hidrogen, kapala sam mu tri dana, i znatno se pročistilo. U njegovom slučaju, cerumena je bilo toliko da mu doktorica uopće nije mogla vidjeti bubnjić. Nakon kapanja se to ipak malo poboljšalo, a i sluh se malo popravio.
    Hidrogen je riješio pitanje previše cerumena, ali ne i uhobolju, pa ćemo ipak i do otorinca po mišljenje... naime, mandule je operirao prije 4 godine, situacija s nosom je od tada neusporedivo bolja, ali uho ga često boli, a doktorica ne može vidjeti u čemu je stvar pa ga je poslala specijalistu.

Peterlin, kako je u vašem slučaju završila priča s jako uskim zvukovodima? Čini mi se da bi to i kod mojeg sina moglo biti u pitanju...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo friško iskustvo, jer sam prije par tjedana primijetila da slabije čuje (a o učestalim uhoboljama koje se javljaju svakih dva-tri tjedna da i ne govorim). Doktorica nam je propisala hidrogen, kapala sam mu tri dana, i znatno se pročistilo. U njegovom slučaju, cerumena je bilo toliko da mu doktorica uopće nije mogla vidjeti bubnjić. Nakon kapanja se to ipak malo poboljšalo, a i sluh se malo popravio.
    Hidrogen je riješio pitanje previše cerumena, ali ne i uhobolju, pa ćemo ipak i do otorinca po mišljenje... naime, mandule je operirao prije 4 godine, situacija s nosom je od tada neusporedivo bolja, ali uho ga često boli, a doktorica ne može vidjeti u čemu je stvar pa ga je poslala specijalistu.

Peterlin, kako je u vašem slučaju završila priča s jako uskim zvukovodima? Čini mi se da bi to i kod mojeg sina moglo biti u pitanju...
    Mi smo na ORL išli na Merkur (jako su nam bili dobri, i danas povremeno odemo ako nešto treba). Ispirali su djetetu uši jako često, naročito lijevo koje je bilo potpuno blokirano. Osim toga radili su mu i propuhivanje Eustahijevih tuba (policeriranje) samo jedan jedini put negdje u dobi od 3 godine - neugodno i bez uspjeha. Stvari je dosta popravila operacija mandula, a s ušima smo se patili do djetetove desete godine kad je glava narasla toliko da su zvukovodi postali bolje prohodni. Kad mi je to otorinac govorio na prvom pregledu, nisam mu vjerovala, ali eto - baš tako se pokazalo. Zadnjih godinu i pol sve je super, možda čak i dvije.

Eh, da - možda je slučajno, a možda i ne - nema nikakvih simptoma upale i uši su prohodne otkad redovno ide u slanu sobu u zimskim mjesecima 1x tjedno. Ovdje sam doživjela kojekakve kritike radi toga, ali to je naše iskustvo - stariji se riješio ispiranja ušiju (vjerojatno je ta pojačana sekrecija bila izazvana latentnim upalama + suženi zvukovodi = nevolja). Mlađi sin astmatičar nije trebao ventolin ni aerius ni jednom u te dvije godine. Ne znam točno što je napokon pridonijelo rješavanju naših problema, ali sretna sam da je to velikim dijelom iza nas.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    s ušima smo se patili do djetetove desete godine kad je glava narasla toliko da su zvukovodi postali bolje prohodni. Kad mi je to otorinac govorio na prvom pregledu, nisam mu vjerovala, ali eto - baš tako se pokazalo. Zadnjih godinu i pol sve je super, možda čak i dvije.
    Ne zvuči baš utješno, ali bar se čini realno. Slično je i nama rekla doktorica, ali nisam baš oduševljena idejom da ću još 2 godine svaka 3-4 tjedna rješavati pitanje uhobolje noću
    Vjerojatno nam ni otorinac neće reći puno više, ali ipak ćemo otići po mišljenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •