Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: emocionalna (ne)zrelost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, floor time je odlična metoda, ali... Ako ćemo o emocionalnom razvoju, ona se uglavnom koristi za djecu koja ne znaju izraziti svoje osjećaje, pa onda te osjećaje iskazuju na neprimjeren način (npr. dijete koje nije razvilo govor, pa negativnu emociju iskazuje agresijom). Ako sam dobro shvatila, Nine je napisala da malena uredno argumentira što se dogodilo i zbog čega je tako reagirala, ali njen doživljaj situacije je preintezivan, a reakcija preburna. Zato sam se i zapitala kako su doma rješavali neposluh i slične situacije, jesu li slične reakcije na kazne bile i doma, ili... Naravno, ovo sve pišem pod pretpostavkom da se radi o djetetu urednog, normalnog razvoja.
    Svaka čast tebi kao stručnjaku, ali floortime se koristi kao metoda izgradnje samopouzdanja kod sve djece. Tek kad to bude riješeno, da se ODMAH može izraziti, zauzeti za sebe ili za one kojima se nanosi nepravda, bit će joj lakše. Nije njen problem toliko način izražavanja koliko osjećaj nemoći. Da prostiš, jako dobro razumijem. I dnevno se zateknem u takvoj situaciji.

I da, uopće ne mislim da dijete pretjeruje - ove situacije koje je nine opisala su baš užasne. Možda bi pomoglo da se ne samo nine nego i drugi roditelji aktiviraju i malo popričaju s učiteljima. Dijete treba steći osjećaj da postoji netko tko je na njenoj strani, da nije ostavljeno na cjedilu. Ako to ne može biti učitelj, mora svakako biti roditelj.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Svaka čast tebi kao stručnjaku, ali floortime se koristi kao metoda izgradnje samopouzdanja kod sve djece. Tek kad to bude riješeno, da se ODMAH može izraziti, zauzeti za sebe ili za one kojima se nanosi nepravda, bit će joj lakše. Nije njen problem toliko način izražavanja koliko osjećaj nemoći. Da prostiš, jako dobro razumijem. I dnevno se zateknem u takvoj situaciji.

I da, uopće ne mislim da dijete pretjeruje - ove situacije koje je nine opisala su baš užasne. Možda bi pomoglo da se ne samo nine nego i drugi roditelji aktiviraju i malo popričaju s učiteljima. Dijete treba steći osjećaj da postoji netko tko je na njenoj strani, da nije ostavljeno na cjedilu. Ako to ne može biti učitelj, mora svakako biti roditelj.
    I sama sam se složila da su navedene metode teta u vrtiću u najmanju ruku upitne. I opet ću napisati, floor time je odlična metoda, ali, po meni, u ovom slučaju promašena. Pogledaj što je Nine napisala :
    - mala ne poštuje apsolutno nikakav autoritet
    - Nine prijeti, ali uvijek popusti, nikada ne sprovede prijetnje u djelo
    - itd.
    Ja bih rekla da malena nije naučila da njeni postupci imaju odgovarajuće posljedice, i zato preburno reagira, jer se našao netko to je svoje prijetnje sproveo u djelo. Na stranu to što su neke od nabrojanih kazni bile užasne, tu bi i ja burno reagirala, ali povraćanje i dvosatni plač zato jer ju je netko u igraonici stavio na hlađenje nakon što se gurala... Sorry, meni je to za tu dob pretjerano. Mislim da Nine jako dobro zna kako svijet izgleda iz njenog ugla, samo je sada treba naučiti kako da svijet doživljava primjerenije i kako se nositi s nepravdom oko sebe.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu sve opisane situacije užasne. One vrtićke sve odreda jesu, ali ove ostale - kako koja.

nine, čini mi se dobra ideja razgovor s psihologom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •