Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 112

Tema: Molim preporuke za uzgajivačnicu chihuahua

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Molim preporuke za uzgajivačnicu chihuahua

Ako znate neku uzgajivačnicu ili privatnog uzgajivača kod kojeg se mogu vidjeti i roditelji i gdje se psi na human način uzgajaju, a ne u kavezima kao kokoši.

Htjela bih nabaviti čivavicu za kćer. Ona je zaljubljena u tu pasminu.

Nisu nam bitne titule i papiri. Ne mislimo psa voditi na izložbe. Bitno nam je da je pas zdrav i fizički i mentalno, a ne da je sav iztraumatiziran zbog lošeg uzgoja. Ne mora imati rodovnicu.

Pas bi živio s nama u stanu i morao bi i dosta putovati jer nas ima posvuda.

Spol nebitan, a boja po mogućnosti crno- bijela. Kratkodlaku bi zato jer sam ja alergična na sve i svašta pa i dlaku.

Ukratko to bi bilo to. Molim preporuke, iskustva ili ako netko ima takvog psića da mi ponudi s cijenom. Hvala.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Imamo u susjedstvu minijaturnu crno bijelu čivavicu pa mogu sljedeći put kad se sretnemo pitati vlasnika gdje su je nabavili. A možda ti netko i u međuvremenu da kakvu informaciju.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ako znate neku uzgajivačnicu ili privatnog uzgajivača kod kojeg se mogu vidjeti i roditelji i gdje se psi na human način uzgajaju, a ne u kavezima kao kokoši.

Htjela bih nabaviti čivavicu za kćer. Ona je zaljubljena u tu pasminu.

Nisu nam bitne titule i papiri. Ne mislimo psa voditi na izložbe. Bitno nam je da je pas zdrav i fizički i mentalno, a ne da je sav iztraumatiziran zbog lošeg uzgoja. Ne mora imati rodovnicu.

Pas bi živio s nama u stanu i morao bi i dosta putovati jer nas ima posvuda.

Spol nebitan, a boja po mogućnosti crno- bijela. Kratkodlaku bi zato jer sam ja alergična na sve i svašta pa i dlaku.

Ukratko to bi bilo to. Molim preporuke, iskustva ili ako netko ima takvog psića da mi ponudi s cijenom. Hvala.
    I kratkodlaki psi imaju dlaku, ako si alergična dužina dlake je nebitna.
    Rodovnica je dosta bitna, bez obzira na to što ne planirate izlagati. Rodovnica ti garantuje da je čivavica zaista čivavica i da neće izrasti nešto drugo.

Osobno ne poznajem nikoga tko ima uzgajivacnicu chiuchuachua, ali imam popis svih prijavljenih legala u HR pa ako želiš mogu ti pogledati.
    Bitno je samo da ne kupuješ od preprodavača upravo zbog psihičkog i fizičkog zdravlja psa, psi uzgojeni u kavezu mi spadaju u istu kategoriju
    Što se tiče putovanja, to će pas naučiti naučiti uz vas. Ako vi često putujete i on će naučiti putovati s vama.

Ja uskoro postajem uzgajivac cavalier king charles spaniela, registracija je u tijeku ))

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad mi je palo na pamet, s obzirom na alergiju, jeste li razmišljali o kineskom kukmastom psu?
    Oni su meni prekrasni, isto su tako mali ali imaju dosta manje dlake od čiuvave.

http://www.mojljubimac.hr/pasmine-pa...i-kukmasti-pas

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovaj kukmasti je, uz dužno poštovanje, grozan. I neusporediv s chiuauom. ja sam odrasla uz mog čivavca, predivnog, malog, pametnog, minijaturnog konjića i isto imam u planu iznenaditi djecu s jednim takvim sličnim. Kad mala malo poraste, da izbjegnemo ono dječje navlačenje, povlačenje i neprikladno maženje životinje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nemam čivavu, ali imam iskustva sa kupovanjem psa. Moja prijateljica je kupila na njuškalu, bez rodovnice, slatka mala mrvica, ali...koliko su potrošili na veterinara, na kraju je jeftinije uzeti psa od pravog uzgajivača. Ne kažem da su svi psi takvi, ali treba stvarno dobro istražiti.
    Da li si pitala ovu uzgajivačnicu
    http://www.chihuahua.com.hr/na_prodaju.html

Ako želiš zdravog psa, moje je iskustvo da kupiš od onih koji vole pse i stvarno brinu i o mamama i o malima. Moja je u startu koštala, ali ja već osam godina imam psa kojemu veterinar služi samo za cijepljenje, a vrlo rijetko za drugo.

A što se tiče cijepljenja, priznajem da produžujem intervale, ona je mali pas, uvijek pod nadzorom i nekako mislim da ne treba toliko često cijepljenje. Uf, gora sam od nekih mama na temi o necijepljenju , ali ako u EU cijepe svake 2 godine, valjda može i tu. Ne pričam o velikim psima, nego o ovim malim, medenim.

A zamisli tek malu čivavicu, pa ona stane na dlan. Slatkica!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za Iristar sam čula kao i za jednu gospođu iz Varaždina i Podsuseda, ali nikako dobiti kontakt. Ova iz Podsuseda je kao urbana legenda, svi mi pričaju o njoj ali nitko nije bio niti ima kontakt. Navodno ima i u Srbiji dobrih uzgajivača, ali nemam vremena bauljati po svijetu pa to otpada.
    Sa cijepljenjem sa ne zamaram. Koliko treba, treba. O tome nek brine veterinar.
    Ni ja ne želim boležljivo štene koje bi moglo uginuti za dve-tri godine jer bi to bila stvarno velika tragedija za sve nas, ali ne želim ni davati 1500 eura za psa s kilometarskim imenom zato jer mu je čača ovaj ili onaj. To me fakat ne zanima.
    Frendica mi ima kavalir španijelicu i preslatka je, ali se grozno linja, drugi frendovi imaju patuljastog pinča i ima skroz kratku dlaku i nema dlake posvuda tako da nije isto dugodlaki ili kratkodlaki pas.
    I nema ni govora o nekoj drugoj pasmini jer moja Rea hoće samo, isključivo i jedino čivavicu

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo u susjedstvu minijaturnu crno bijelu čivavicu pa mogu sljedeći put kad se sretnemo pitati vlasnika gdje su je nabavili. A možda ti netko i u međuvremenu da kakvu informaciju.
    Pitaj, molim te. Nije mi ništa hitno iako mala gnjavi, ali moramo pametno nabaviti psa, a ne srljati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ti preporučam da ipak pronađeš "pravog uzgajivača" i sa njim razgovaraš o cijeni, jer ne košta svako štene 1500 eura.
    Ja sam upravo jučer bila na izložbi pasa i razgovarala sa jednim uzgajivačem pa mi je rekao koji je kod njega raspon cijena, i to su vrlo značajne razlike - ako uzimaš štene za kućnog ljubimca a ne za uzgoj i izložbe onda možeš dobiti i dosta nižu cijenu.
    (što se tiče linjanja postoje pasmine kojima pada dlaka i one kojima ne pada)

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Snjeska molim i tebe da provjeriš ta prijavljena legla pa mi javi ovdje ili na pp, hvala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Popis prijavljenih legla imaš na hks

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ti preporučam da ipak pronađeš "pravog uzgajivača" i sa njim razgovaraš o cijeni, jer ne košta svako štene 1500 eura.
    Ja sam upravo jučer bila na izložbi pasa i razgovarala sa jednim uzgajivačem pa mi je rekao koji je kod njega raspon cijena, i to su vrlo značajne razlike - ako uzimaš štene za kućnog ljubimca a ne za uzgoj i izložbe onda možeš dobiti i dosta nižu cijenu.
    (što se tiče linjanja postoje pasmine kojima pada dlaka i one kojima ne pada)
    Zato i pitam ovdje. Više ljudi- više zna. Čula sam da te male peseke tipa čivava, pinč i sl švercaju u gepeku iz Mađarske i onda skupo prodaju po Njuškalu. Papire nije teško krivotvoriti. Zato tražim nekog gdje mogu vidjeti roditelje da sam mirna i sigurna da je taj pas normalno došao na svijet, a ne u kavezu ili švercan u gepeku.
    Garantiram da tom, našem budućem peseku neće ništa faliti. Živjet će kao član obitelji, kao kralj ili kraljica
    Opet kažem, stvarno mi nije bitno da ima sto titula, ali nikad si ne bi mogla oprostiti da se peseku nekaj desi zato jer je imao neku skrivenu bolest ili manu. Maloj bi to slomilo srce, a i nama roditeljima.

Što se tiče linjanja znam da ima pasa koji se ne linjaju i koji se linjaju , ali primjerice moja kći i ja imamo jako dugu kosu i moram usisavati svaki dan i iako pazimo i vežemo kosu kuća je svejedno puna otpalih vlasi. Da smo ošišane na ježeka sigurno to tako ne bi bilo, zar ne? U isto vrijeme tatinih otpalih vlasi nema nigdje, odnosno ne primjete se zato kaj on ima kosu ošišanu na centimetar. Nema razlike sa psećom dlakom. Duga dlaka je i kompliciranija za održavanje, treba non stop četkati psa da mu se ne zapetlja...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko ja shvaćam, ako se ne linjaju onda ih treba dobro češljati (npr. pudle su takve).

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče cijepljenja, priznajem da produžujem intervale, ona je mali pas, uvijek pod nadzorom i nekako mislim da ne treba toliko često cijepljenje. Uf, gora sam od nekih mama na temi o necijepljenju , ali ako u EU cijepe svake 2 godine, valjda može i tu. Ne pričam o velikim psima, nego o ovim malim, medenim.
    Pričamo o cijepljenju protiv bjesnoće? Hm, zakonski se moraju cijepiti jednom godišnje, htjeli mi to ili ne. U SAD-u se cijepe svake 3 godine istim cjepivom kojim se cijepe naši psi (tako mi rekoše), tako da i ja šizim radi toga, ali nemam izbora.

Ne želim riskirati i izbjegavati cijepljenje, jer posljedice mogu biti katastrofalne.

Sorry, ovo je bilo offt.

Čivavice su premedene, sretno!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U uzgajivačnicama se psi prodaju sa razlikom u cijeni, ako trebate psa za ljubimca onda će vam takvoga i dati, dakle nećete dobiti izložbeno štene ( iako se vaš pas na kraju može razviti u šampionskog primjerka), ponekad su to i psi sa nekom "manom" koja bi se na izložbama pokazala kao isključujućom iz ringa i daljnjeg uzgoja, dok kod ljubimaca to ne smeta. U te mane spada nepravilno zubalo, atipična dlaka ili boja očiju ( recimo kod hrvatskih ovčara se dogodi da ima bijelih štenaca u leglu, oni nisu priznati kao crni, ali imaju sve karakteristike hrvatskog ovčara osim boje dlake, te možda dva različita oka kod nekih pasmina). Takvi psi se prodaju po izrazito nižoj cijeni jer ne prolaze za izložbe, ali su savršeni ljubimci, a znate da je pas te vrste.
    Ne kupujte kod onih koji imaju 4-5-10 i više pasmina u oglasima, te uvijek imaju dostupna legla svih pasmina, to su preprodavaći, dok neki uzgajivači ipak imaju i po 2-4 pasmine, ali legla neke pasmine imaju povremeno, jednom godišnje ili čak rijeđe ( osim ako imaju veći broj jedinki neke pasmine pa imaju recimo dva-tri legla godišnje). Pse sa rodovnicom provijerite kod HKS-a, nazovite ih i pitajte, oni bi trebali znati ima li ta uzgajivačnica prijavljeno leglo, te kakvi su psi i vlasnici te uzgajivačnice, tj pare li kuje svake godine istu ili ipak rade razmak od 1,5-2 godine između legala. Prema pravilu prijaviti se može jedno leglo u 365 dana.

E sada, kada smo kod alergija, ostoje psi koji su baš za alergičare, tipa pudle, westyji, još neki terijeri i šnauceri, oni se ne linjaju nego šišaju i trimaju, dlaka po stanu nema uopče. Ja imam westije i od njih ne nalazim dlaka uopče, dok kod retriverice i nakon temeljitog češljanja i korištenja firminatora koji izvlači mrtvu dlaku, svaki dan bi mogla napuniti jastuk otpalom dlakom i to mi izluđuje iako nemamo problema sa alergijama, tako da sam rekla kako retriver više ne dolazi u obzir kao ljubimac. Uz njih imam i irsku setericu koja se linja dva puta godišnje i to ne puno jer nemaju neku poddlaku i s njom također nemam nikakvih problema i definitivno su psi za alergičare. Kod nje uzmem četku, češalj i furminator i gotova sam za linjanjem za sat vremena uz šišanje ušiju i vrata kako ih se uređuje za izložbe.

Ovo sa cijepljenjem i mene ljuti, ako se u Britaniji može pse cijepiti istim cjepivom kao i kod nas i to svake druge godine ( znam iz provjerenih izvora da je tako, jer kontaktiram s uzgajivačima setera iz cijelog svijeta), a negdje i rijeđe od toga, ne razumijem zašto kod nas onda mora biti svake godine i to do 31.03. inače te mogu kazniti. Dogodilo mi se da sam štene cijepila u 9 mj i opet morala u 3 zbog zakona. A to što je prošlo niti 6 mj nema veze.
    Posljednje uređivanje od zibba : 11.03.2013. at 11:17

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sa cijepljenjem i mene ljuti, ako se u Britaniji može pse cijepiti istim cjepivom kao i kod nas i to svake druge godine ( znam iz provjerenih izvora da je tako, jer kontaktiram s uzgajivačima setera iz cijelog svijeta), a negdje i rijeđe od toga, ne razumijem zašto kod nas onda mora biti svake godine i to do 31.03. inače te mogu kazniti. Dogodilo mi se da sam štene cijepila u 9 mj i opet morala u 3 zbog zakona. A to što je prošlo niti 6 mj nema veze.
    Meni je veterinar rekao da to nije točno. Nije bitan 31. 03., bitno je da je pas cijepljen svake godine, dakle da ne smije proći više od godine dana od dana zadnjeg cijepljenja.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    I kratkodlaki psi imaju dlaku, ako si alergična dužina dlake je nebitna.
    Tanchi, ako si alergična, provjeri da li ćeš moći imati psića u stanu
    odnosno vidi da li alergija vrijedi i za džepne psiće
    bilo bi zbilja žalosno da je se rješavate nakon što se privikne na vas

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kao što su već cure rekle, HKS, pratiš prijavljena legla. Štene bez rodovnika, nije čistokrvno štene. Ne moraš uzeti prvobirano štene, ako nećeš na izložbe (doduše tko kaže da i ovo neće biti šampion) dovoljno je uzeti štene iz prijavljenog, legalnog legla.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snjeska molim i tebe da provjeriš ta prijavljena legla pa mi javi ovdje ili na pp, hvala.
    Bila su pprijavljena samo 2 legla, ukupno 3 stenca.
    Detalje saljem u inbox.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ako ste alergični svejedno je jel pas ima dugu ili kratku dlaku. Kratke samo teže vidiš i zapiknu se svugdje.
    Za alergičare su pogodni jedino Maltezer, Puli, Pudla, Samojed, Basenji, Portugalski vodeni pas, Shi Tzu, Bedlington terijer, Šnaucer, Yorkie i još neke vrste među kojima nije Chiuaua.
    Alergen nije dlaka, nego protein u psećoj krvi koji se luči kroz kožu. Moja seka je morala dati zeku jer je muž dobio gadne alergijske reakcije na njega, tako da to nije mala stvar.
    Imam psa koji ima tri mjeseca i nema još dugu dlaku i vjeruj mi te dlake su baš posvuda.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pratim. i ja bih mali čivavu.
    iristar mi je prepreskupa. našli smo u Srbiji 3 uzgajivačnice i to nam je za sad najizgledniji izbor
    https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j...43287494,d.Yms

http://pasukuci.info/index.html

www.amigosdestivan.wbl.sk/

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

inače na njuškalu je imala oglase i ta gospođa iz Varaždina, ne mogu joj se sjetit imena. mislim da je Božica. hvale je po forumima dosta, a i nedavno sam naišla na momka koji je kod nje uzeo pse i prezadovoljan je

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure, hvala svima koje ste se javile i ovdje i na pp.

Nego, kako to ide sa uvozom peseka? Odem npr. u Srbiju, izaberem psa i što dalje? Kako preko granice? Da li se to sve može u jednom danu riješiti?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da bi pas prešao granicu mora biti čipiran, imati putovnicu tj. zdravstvenu iskaznicu. Možda je netko uvozio psa pa se javi s detaljima.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Da bi pas prešao granicu mora biti čipiran, imati putovnicu tj. zdravstvenu iskaznicu. Možda je netko uvozio psa pa se javi s detaljima.
    Kad sam ja sa svojom putovala preko grane, uvijek sam joj kod veterinara morala vaditi "putovnicu" (nije isto što i zdravstvena iskaznica). Putovnicu ne izdaje veterinar, već…hm…zaboravila sam…uglavnom kod veterinara se može dobiti (treba mu javiti par dana ranije).

Ne znam kako ide s uvozom, ako se nitko ne javi, nazovi nekog uzgajivača u Srbiji i pitaj.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sad kod prvog cijepljenja dobiješ plavu knjižicu koja služi i kao putovnica.
    http://www.24sata.hr/obitelj/putovni...a-imati-272252

Ali preko granice može tek kad je čipiran.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Cure, hvala svima koje ste se javile i ovdje i na pp.

Nego, kako to ide sa uvozom peseka? Odem npr. u Srbiju, izaberem psa i što dalje? Kako preko granice? Da li se to sve može u jednom danu riješiti?
    mora bit čipiran i imat EU putovnicu. uglavnom svi ti uzgajivači to imaju

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    mora bit čipiran i imat EU putovnicu. uglavnom svi ti uzgajivači to imaju
    Znači, moglo bi se riješiti sve u jednom danu i odmah kod uzgajivača?

Kako se kreću cijene u Srbiji?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na pas u kući piše da su čivave 300-500 eura. Dostava na adresu. Ne moraš putovati. I garancija.
    http://pasukuci.info/index.html

Našla sam na toj stranici psa kojeg želim. Nekako mi jedan pas više nije dovoljan. Hvala ti nahla na linku. Sad se malo zbrojiti i razmisliti...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisam čitala prethodne postove, možda je već rečeno
    mi imamo dugodlaku čivavu, curu, nabavili smo je u Koprivnici od uzgajivačice sa papirima, dakle ima sve što treba imati
    ta žena ima ogromno dvorište puno čivavi, to je nešto neprocjenjivo, kad smo se pojavili, a oni krenuli lajat čulo se kilometrima
    gledali smo svuda, tražili po njuškalu, ali nimo mogli vjerovat što se sve nudilo pod čivava
    bili smo kod jedne gđe u Podsusedu, ona je bila neki sudac na izložbama desetljećima, starija gospođa koja je isto imala puno dvorište pasa
    i prekrasnog malog nekoliko tjedana starog kratkodlakog dečkića čivavu
    ljudi moji, pa to je bilo malo kao miš
    nešto preslatko
    i žena je tada garantirala da nitko u Hrvatskoj nema prave čivave, a ona je prestala uzgajat, taj mali je otputovao u Italiju, cijenila ga je 1000 eura, ali na čelu mu je pisalo da je original
    tko je upoznat sa čivavama zna o čemu pričam
    ako treba kakav savjet vezano za ponašanje, navike....tu sam

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ZO, može kontakt gospođe iz Kc

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hm,hm...

ja se više ne sjećam, ali vjerujem da svekrva ima sve na papirima, čut ću se s njom jer je na moru da mi kaže gdje su podaci, javim se, to je njezina čivavica

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

po mom sjećanju to je ovo

uzgajivačnica chihuahua "Santa Lakrima"
    gđa.Barica Kolarić
    048 631-382 Koprivnica

potvrdim još

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da da, to je ta gospođa Barica, baš su mi nju reporučili , hvala ti puno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, to je ta gdje smo mi uzeli malenu

prije nje smo u kući imali kratkodlakog dečka čivavu, crnoga
    bio je poseban, ali strašno svojeglav
    nema šanse da bi taj došao kad si ga zvao, samo kad je njemu bio interes, znao je prositi ( sjedne se na guzu i digne prednje šape u zrak, tako je znao prositi za cijelo vrijeme dok mi jedemo ), užasno je bio poždrljiv i nije se dao dirati po glavi
    dok je ova cura sušta suprotnost, ona je maza, stalno maše repom, a s obzirom da je dugodlaka onda sve fino počisti po podu, voli se nositi, jednostavno je onako prilagodljiva, priraste srcu odmah
    jedino oni stalno laju, čim čuju zvuk vrište, ali baš vrište onako visokim tonom i ne daju se smirit, skakuću ko na federima i deru se
    stvarno znaju biti svakakvi, kolegica mi je imala isto dečka i na kraju ga poklonila dalje jer je bio baš ludo stvorenje, nema šanse ga pipnut, baš je djelovao onako lagano zao, divlji - ne znam kako bi se drugačije izrazila
    ali to nije bila ni prava čivava, neki mešung jer je bio povelik, kupila ga je preko oglasnika
    naša curka ima 1100 g i mala je mrvica, da nema dlake stvarno bi bila ko miš
    vidjet ćeš kod te žene na dvorištu, mislim da ih je imala nekih 15-tak vani, ajme, nisi znao gdje da staneš da ne pogaziš kojega
    a štenci su

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znam da nema veze s temom, ali ova tema mi danima iskoči i uvijek pročitam da se traži dobra uzgajivačica marihuane. Ne znam zašto, ali svaki put isto čitam.

Nadam se da ćete pronači odličnog psa i hvala na nasmijavanju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

otvori temu na filozofskom, pa ćemo pokušat otkrit

možda ti podsvijest progovara

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sve je moguće.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da nema veze s temom, ali ova tema mi danima iskoči i uvijek pročitam da se traži dobra uzgajivačica marihuane. Ne znam zašto, ali svaki put isto čitam.

Nadam se da ćete pronači odličnog psa i hvala na nasmijavanju.
    ja svaki put pročitam uzgajivača duhana

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dakle, nakon dugog traženja i traženja- odustali smo od chiuahue.
    Zašto?
    Zato jer sve što se nudi kod nas po nekim ajmo reć normalnim cijenama nisu čivave. To su sve mješanci s pekinezerom i ko zna s čime.
    Nakon duge potrage i premišljanja odlučili smo se za patuljastog pinča.
    Iz uzgajivačnice Sanacore kennel iz Pule i to na preporuku.
    Uzet ćemo psića koji je oštenjen 16.05. pa je još s mamom, a mi ćemo ga preuzeti početkom kolovoza.
    Štene je od vrhunskih, nagrađivanih roditelja i ovo su najbolji pinčevi u Hrvatskoj pa i šire.
    Imat će sve papire i moći će na izložbe. Mene to ne zanima pa nek mala odluči hoće li ga izlagati.
    I tako mi jedva čekamo kad će malo Bobby doći k nama

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Malo kasnim, ali info uvijek dobro dođe. Psa iz Srbije ne možete legalno uvesti, šta god da vam uzgajivači govorili. Možete ga samo presvercati. Iz Srbije uvoz nije dozvoljen prema važecim carinskim propisima. Može pas biti i cipiran, imati putovnicu...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    Malo kasnim, ali info uvijek dobro dođe. Psa iz Srbije ne možete legalno uvesti, šta god da vam uzgajivači govorili. Možete ga samo presvercati. Iz Srbije uvoz nije dozvoljen prema važecim carinskim propisima. Može pas biti i cipiran, imati putovnicu...
    Postoje cake, ide se preko BIH a iz BIH psi mogu preko granice bez problema, znam jer sam krajem 4. mjeseca iz BIH dobila dva stenca na privremeni smjestaj.
    Stigli su sa putovnicama i potvrdom veterinarskog inspektora kantona iz kojeg dolaze, nije bilo nikakvih problema na granici

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dakle, nakon dugog traženja i traženja- odustali smo od chiuahue.
    Zašto?
    Zato jer sve što se nudi kod nas po nekim ajmo reć normalnim cijenama nisu čivave. To su sve mješanci s pekinezerom i ko zna s čime.
    Nakon duge potrage i premišljanja odlučili smo se za patuljastog pinča.
    Iz uzgajivačnice Sanacore kennel iz Pule i to na preporuku.
    Uzet ćemo psića koji je oštenjen 16.05. pa je još s mamom, a mi ćemo ga preuzeti početkom kolovoza.
    Štene je od vrhunskih, nagrađivanih roditelja i ovo su najbolji pinčevi u Hrvatskoj pa i šire.
    Imat će sve papire i moći će na izložbe. Mene to ne zanima pa nek mala odluči hoće li ga izlagati.
    I tako mi jedva čekamo kad će malo Bobby doći k nama

Bas mi je drago zbog vas

A Bobby je pravi medenjak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedino ti pudle od malih pasa spadaju u antialergijske pse. kratka dlaka prekrasno leprsa i zavlaci se svuda

ako vec imas ideju da vam treba odredjena pasmina uzmi psa sa cistim papirima i dobrim pedigreom jer smanjuje mogucnost komplikacija i bolestina kasnije tj neces imati sulude troskove za veterinara

patuljasti pinc ne prilicn intenzivan pas visoke energije i racunaj sa tim da ga dijete nece setati nikad i apsolutno nikad (kao ni ciuvavu)

http://www.examiner.com/article/reco...ture-pinschers

svaka ti cast, ja za takvo cudo nikad ne bih imala energije i zivaca. u urbanoj sredini sa ogromnom kolicinom pasa i macaka takav prgavac je stvarno izazov (trebas sto prije krenuti sa skolovanjem). http://www.dogbehavioronline.com/how...ture-pinscher/

opcenito nemam zivaca za pse koji ne suradjuju
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 01.07.2013. at 01:19

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u biti, zbog cega ako vec placas ne uzmes nesto pametno? imas u hr na par mjesta dobre hrvatske ovcare, imas odlicne bordere i imas stvarno sjajan izbor goldena

sigurna sam da bi se nasle i dobre pudle

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo prije Cavaliera imali patuljastog pinča, curicu. I bila je dobra, draga, šetali smo ju bez problema, hodala je uz nogu i ne nije bila niti malo živčana. Pas je onakav kakvim ga napraviš, tako da bez brige, naša Lily je bila jako pažljiva prema djeci. Imali smo i rotwailere i napuljskog mastifa i svi su bili maze.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MM je godinama imao patuljastog pinča. To je bilo jedno prekrasno stvorenje - pametno, umiljato, predivno,... čista ljubav.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 01.07.2013. at 09:11

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo prije Cavaliera imali patuljastog pinča, curicu. I bila je dobra, draga, šetali smo ju bez problema, hodala je uz nogu i ne nije bila niti malo živčana. Pas je onakav kakvim ga napraviš, tako da bez brige, naša Lily je bila jako pažljiva prema djeci. Imali smo i rotwailere i napuljskog mastifa i svi su bili maze.
    pa koliko ti imas godina kad su toliki psi prosli pored tebe? rotovi zive oko 12 god, mastifi 10-ak, pincevi oko 15

lijepo je cuti da u hr postoje rotovi negaresivni prema vlastitoj vrsti, ja ih po hr uglavnom nisam sretala

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku

patuljasti pinc ne prilicn intenzivan pas visoke energije i racunaj sa tim da ga dijete nece setati nikad i apsolutno nikad (kao ni ciuvavu)
    Ovo apsolutno nije istina, u kvartu imam 2 pinca i oboje su cista nirvana i jednog seta iskljucivo dijete od 10 godina, toliko su mirni i dragi tako da Tanči samo naprijed, ali ovo za skolicu je dobar savjet i bilo bi dobro da ju prodjete

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •