Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 112

Tema: Molim preporuke za uzgajivačnicu chihuahua

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    pa koliko ti imas godina kad su toliki psi prosli pored tebe? rotovi zive oko 12 god, mastifi 10-ak, pincevi oko 15

lijepo je cuti da u hr postoje rotovi negaresivni prema vlastitoj vrsti, ja ih po hr uglavnom nisam sretala
    Svekar je imao uzgajivačnicu rotweilera. I to su vjeruj mi bili mirni i staloženi psi. Nisu nikad napali niti drugog psa, niti čovjeka.
    A pinča nam je dok je šetala sa svekrvom izgrizao njemački ovčar, tako da je uginula s pet godina starosti.
    Cavalierka je moj drugi pas. I ne, nemam baš tako puno godina, ali eto MM je sa psima odmalena.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

stray cat, lijepo te molim da poštuješ moj izbor.
    Ja tebe ne pokušavam nagovoriti da jedeš meso, niti komentiram tvoje izjave po forumu pa nemoj ni ti moje komentirati, niti moj izbor proglašavati pogrešnim i glupim.
    Konstruktivne komentare, iskustva vlasnika pinčeva i sl. ću rado pročitati, ali gluposti tipa: pinčevi su živčani, a pudle ne molim da ne pišete jer su naprosto-gluposti.
    Pinčevi kao uostalom i svi drugi psi su divna stvorenja, a ponajviše o vlasniku ovisi kakav će pas biti kad odraste.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    stray cat, lijepo te molim da poštuješ moj izbor.
    Ja tebe ne pokušavam nagovoriti da jedeš meso, niti komentiram tvoje izjave po forumu pa nemoj ni ti moje komentirati, niti moj izbor proglašavati pogrešnim i glupim.
    Konstruktivne komentare, iskustva vlasnika pinčeva i sl. ću rado pročitati, ali gluposti tipa: pinčevi su živčani, a pudle ne molim da ne pišete jer su naprosto-gluposti.
    Pinčevi kao uostalom i svi drugi psi su divna stvorenja, a ponajviše o vlasniku ovisi kakav će pas biti kad odraste.
    pa nisam ja izmislila pasminske karakteristike i inetligenciju pasa, samo streberski ponavljam. pitaj uzgajivaca koliko cesto njegove kuje imaju legala u zivotu i koliko ih cesto pari. negativne pasminske karakteristike uglavnom ti nece izlistati ni jedan uzgajivac. to eventualno mozes dobiti kod legla koje ima neko tko intenzivno radi sa psima. da li recimo osoba koja ti prica o psima ima instruktorsku licencu kinoloskog saveza hr (kao sto od instruktora vozlje oekujes da ima neku diplomu u poslu kojim se bavi)

sve drugo je prodavanje magle
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 01.07.2013. at 22:25

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://answers.yahoo.com/question/in...6110628AAiaUGx

Are Miniature Pinscher good dogs for kids?

And do they shed a lot of hair?

Best Answer - Chosen by Voters

It depends the age of the kids, since they are little dogs, and they sometimes can be a little snappy. You don't want a dog that can't handle your kids. Yes, they do shed a lot of hair, they are pretty high- maintenance dogs. Most are. I would maybe suggest a lab, or golden retriever. They can handle a beating, and both are amazingly great with kids! They do shed, but as I said before, most do.

Hope this helped!

Other Answers (6)

Good question. But the better question is are the kids good for the Miniature Pincher? Small dogs often have children towering over them, pulling fur and what feels like attacking them often. Any dog can defend itself, but here is a little info on them

High energy
    Do not need a lot of exercise
    Extremely playful - sounds condescending but this means they can play in the house without the long walks
    They are affectionate
    Not normally good with other pets, dogs or strangers
    Difficult to train
    Make excellent watch dogs
    Not very protective
    Minimal grooming
    Do not tolerate cold or heat well.

My personal experience with Min Pins - they can be extremely sweet and if socialized and supervised - they are excellent companions. Children need to understand how to treat a dog this small and not be allowed to crawl all over the dog or they can expect a nip or bite. The raising of the dog is key. There are Min Pins in shelters that are already family friendly and trained. Takes the guess work out of raising one right.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad se netko zaljubi u jednu pasminu, to je to. Mogao je meni svatko govoriti protiv mopsa, nabrajati sve moguće bolesti ili negativne karakteristike, ali ja sam znala da smo mi stvorene jedna za drugu. I već godinama je to prava istina .
    Tako da...izbor je za svakoga drugačiji. Ja ne bih voljela psa sa uskom, dugačkom njuškom, a mnogi ne bi sa spljoštenom njuškicom moga psa, no zato će svaki pas naći svoga gazdu, i obratno. Uživajte sa psom!

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nadam se da mi nećete zamjeriti što ovdje pitam, ima li neka od vas leglo westia?
    ja sam imala samo jednog psa, mješanca i željela bih opet imati mješanca, međutim moj filip je zaluđen idejom da imao baš tog bijelog terijera i nisam ga uspjela odgovoriti od ideje rasnog psa (osobno smatram da ljubimce treba udomljavati a ne kupovati).
    trenutno imamo poluslijepog mačka kojeg smo udomili prije nekoliko godina i koji izlazi samo dvorište (osim u iznimnim slučajevima (nedavno je bio odluta) i ne boji se pasa. ja sam stvarno spremna šetati psa redovno (nisam spremna na istrčavanje), a od filipa očekujem da bi sa 9 godina mogao psa staviti na povodnik i izvesti po našem dvorištu da se popiški i ako ga na to uspijemo naučiti pokaka. čini mi se da je on još premalen da bi psa vodio na ulicu i u park. što mislite o tome? kad je dijete spremno izvesti psa samo u šetnju?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da s 9 godina može sve. I voditi psa u šetnju i četkati ga i hraniti.
    Što se tiče westia, moja prijateljica je kupila kujicu i prilikom doskoka s kauča na pod je slomila kuk.
    Operirana jer je prijelom bio kompliciran i dalje šepa. Nema snage za dulja trčanja i šetanja. Da li je ovo bio samo peh ili inače ti psi imaju problema s kukovima- ne znam.
    Ja ti mogu na pp dati broj od naše uzgajivačnice pa da pitaš nju za westie. Gospođa je jako draga i reći će ti sve što zna. Ona je inače i tajnica u kinološkom savezu.
    A sad, kupiti psa ili ne?
    Dugo, dugo, dugo se lomim oko toga. Godinama, doslovno.
    Ali prevagnulo je kupiti psa. Zašto?
    Zbog bolesti, gljivica, nasljednih mana....
    Ne želim uzeti psa s kojim ću provesti više kod veterinara nego u igri i na kraju ga uspavati.
    Možda sam sebična, ali to ne želim.
    Djetetu bi to slomilo srce i radije sam bez psa nego s bilo kojim.
    Dugo sam tražila peseka. Htjeli smo čivavu i odustali.
    Odlučili se za pinča. Malog psa s velikim srcem
    Maleni je savršen i jedva čekamo da ga preuzmemo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa koliko ti imas godina kad su toliki psi prosli pored tebe? rotovi zive oko 12 god, mastifi 10-ak, pincevi oko 15

lijepo je cuti da u hr postoje rotovi negaresivni prema vlastitoj vrsti, ja ih po hr uglavnom nisam sretala
    Ja ću ti otkriti tajnu. Adrijana ih ubije kad joj dosade.

Tanči, pregenijalan je taj vaš mali Bobby, a kad narastu su graciozni, posebni, iako tako mali, imaju liniju za pet. Onaj moj čivavac kojeg sam spominjala bio je mješanac patuljastog pinča i čivave, bit ću neskromna pa reći da je skupio najbolje gene od obje pasmine. Jako, jako privržen djeci, obožavao je moju djecu a kad bi mu dosadili (jer i oni su obožavali njega i stalno se igrali s njim) on bi se samo maknuo. Agresiva nije postojala, iako je jako lajao kad bi se netko približio vratima kuće. Srčan pas, minijatura kojeg jedva vidiš golim okom s pet metara udaljenosti a tako velikog srca da je to za nepovjerovati. ja ne znam koja je osobina jedne a koja druge vrste ali u čitavoj toj priči mislim da je pasmina najmanje važna, važno je to da je on uvijek bio naša beba. Živio je skoro 17 godina i uginuo lani.

Uživat ćete sa svojim pinčem. Imaju oni često nalete energije koju isopucavaju trčanjem. Moj bi znao uzet igračku i letiti po kući pola sata bez prestanka. Onda bi zaspao

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje cake, ide se preko BIH a iz BIH psi mogu preko granice bez problema, znam jer sam krajem 4. mjeseca iz BIH dobila dva stenca na privremeni smjestaj.
    Stigli su sa putovnicama i potvrdom veterinarskog inspektora kantona iz kojeg dolaze, nije bilo nikakvih problema na granici
    I ja imam kuju iz Srbije .

Imam kuju staru 13 godina (labrador retriver). Prije godinu dana mi je uginula njezina kći. Ta dva psa nisu bila usporediva ni po naravi, ni po izgledu.
    Uostalom ni moja djeca nisu usporediva, tako da nije dobro imati predrasude ni o čemu. Svatko si kupi/nabavi, što želi.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

podižem temu
    ima li ko iskustva sa gosp. Čanićem iz Slavonskog Broda koji uzgaja chihuahue?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nemam, ali mogu se raspitati.
    Inače, mi smo uzeli peseka
    Već je malo više od mjesec dana s nama i super je.
    Bili smo prošlu subotu i na prvoj izložbi CAC Samobor i dobio je najbolju ocjenu za štene-bebu (ima 4 mj)
    Preslatki je, predivan, prepametan...super pas.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću ti otkriti tajnu. Adrijana ih ubije kad joj dosade.

Ajme Trina .

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

u biti, zbog cega ako vec placas ne uzmes nesto pametno? imas u hr na par mjesta dobre hrvatske ovcare, imas odlicne bordere i imas stvarno sjajan izbor goldena

sigurna sam da bi se nasle i dobre pudle
    Stray, mene zanima bas ova cetvorka (najvise border). Nije hitno, ali bas bi rado preporuke za dobre hr (moze i nl) odgajivacnice. Moze i na pp.
    Posljednje uređivanje od lunja : 14.09.2013. at 19:53

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nemam, ali mogu se raspitati.
    Inače, mi smo uzeli peseka
    Već je malo više od mjesec dana s nama i super je.
    Bili smo prošlu subotu i na prvoj izložbi CAC Samobor i dobio je najbolju ocjenu za štene-bebu (ima 4 mj)
    Preslatki je, predivan, prepametan...super pas.

aj oćeš, pliz?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Oću, javim ti tijekom dana.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tančiiii, jesi šta saznala?

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

šta, zar nitko ne zna ništa o ovom uzgajivaču? a ima hrpu pasa

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ako znate neku uzgajivačnicu ili privatnog uzgajivača kod kojeg se mogu vidjeti i roditelji i gdje se psi na human način uzgajaju, a ne u kavezima kao kokoši.

Htjela bih nabaviti čivavicu za kćer. Ona je zaljubljena u tu pasminu.

Nisu nam bitne titule i papiri. Ne mislimo psa voditi na izložbe. Bitno nam je da je pas zdrav i fizički i mentalno, a ne da je sav iztraumatiziran zbog lošeg uzgoja. Ne mora imati rodovnicu.

Pas bi živio s nama u stanu i morao bi i dosta putovati jer nas ima posvuda.

Spol nebitan, a boja po mogućnosti crno- bijela. Kratkodlaku bi zato jer sam ja alergična na sve i svašta pa i dlaku.

Ukratko to bi bilo to. Molim preporuke, iskustva ili ako netko ima takvog psića da mi ponudi s cijenom. Hvala.
    Nazovi HKS oni će ti izlistati sve uzgajvičanice u Hrvatskoj, ti samomoraš zvati najbliže tebi i raspitati se da li imaju i kadočekuju leglo.

Inače ako dosita želiš tu pasminu sa tim pasminskim karakteristikama, predlažem psa sa papirima i brem da je uzgajivačnica član HKS-a.

HKS

Inače i ta pasmina mjenja dlaku.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj kukmasti je, uz dužno poštovanje, grozan. I neusporediv s chiuauom. ja sam odrasla uz mog čivavca, predivnog, malog, pametnog, minijaturnog konjića i isto imam u planu iznenaditi djecu s jednim takvim sličnim. Kad mala malo poraste, da izbjegnemo ono dječje navlačenje, povlačenje i neprikladno maženje životinje.
    X

Vrlo bitno, to je uzrok mnogih stresova i krivih signala kao i odgoja kod šteneta koje dođe u kuću sa malom djecom.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    šta, zar nitko ne zna ništa o ovom uzgajivaču? a ima hrpu pasa
    Joj, oprosti. Ja sam ti u takvoj gužvi bila da sam zaboravila na to.
    Saznala sam da je bilo problema sa gljivicama kod tih pasa, to zna biti dosta nezgodno.
    Međutim, chihuahue su tome sklone i to jako.
    Mene su takva saznanja i odbila od te pasmine pa sam na kraju uzela patuljastog pinča.
    I još nešto. Kad uzgajivač ima hrpu pasa to je najčešće štancer. Nije mu bitna kvaliteta već samo da ima što više štenaca za prodaju.
    Kakvog porijekla su mu psi i kakve titule imaju?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo da napišem poučena vlastitim lošim iskustvom - to što je uzgajivačnica prijavljena kod HKS-a ne znači NIŠTA.
    Ama baš ništa!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

u biti, zbog cega ako vec placas ne uzmes nesto pametno? imas u hr na par mjesta dobre hrvatske ovcare, imas odlicne bordere i imas stvarno sjajan izbor goldena

sigurna sam da bi se nasle i dobre pudle

Hrvatski ovčar nipošto nije za njih, to je prije svega radni pas koji će ti demolirati kuću ukoliko se s njim ne radi svaki dan, ot su sportski psi za agiliti, jedino ako imaju volje za to, ali to znači 10 godina i više rad, rad i rad. Hrvatski ovčar nipošto nije za stan niti za takve uvijete, to je agilni pas vrlo vrućeg temperamenta, to nije pas za malo dijete, osim ponavljam ukoliko su spremni investirati vrijeme i novac u agiliti a za to preporučam KOSSP u Zagrebu! Slično vrijedi i za bordere.
    Posljednje uređivanje od šafran : 16.10.2013. at 09:50

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da napišem poučena vlastitim lošim iskustvom - to što je uzgajivačnica prijavljena kod HKS-a ne znači NIŠTA.
    Ama baš ništa!
    Da Mima, psolutno točno!

Zato i jesu bitne dobre preporuke uz to, ali od nekuda se treba krenuti. ALi ja kasnim, sad ionako vidim da je već promjenila mišljenje oko pasmine, da u biti već rezervirala štene pinća, pa taj moj post više i ne vrijedi.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Stray, mene zanima bas ova cetvorka (najvise border). Nije hitno, ali bas bi rado preporuke za dobre hr (moze i nl) odgajivacnice. Moze i na pp.
    Mogu ti preporučiti KOSSP nazovi slobodno tamo ili ako si čak iz Zagreba odšetaj se jedan dani do tamo, dobit ćeš sve što ti je potrebno. Traži Alena Marekovića, za njega bih ti čak mogla osobno garantirati.

kossp

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu ti preporučiti KOSSP nazovi slobodno tamo ili ako si čak iz Zagreba odšetaj se jedan dani do tamo, dobit ćeš sve što ti je potrebno. Traži Alena Marekovića, za njega bih ti čak mogla osobno garantirati.

kossp
    safran, lapsus, meni treba uzgajivacnica, prvo stene pa onda skolica.
    Moj izbor bi bio border, oni su mi toliko posebni, van svake konkurencije.

Imala sam mjesanca hrvatskog ovcara, i opet bi.

Ali imamo i bebu od 3 tjedna, pa iako vec dugo razmisljam o stenetu, suzdrzavam se.
    Iako, jos sam godinu dana kuci, bilo bi zgodno to iskoristiti za odgoj steneta.
    Starija kcer (4 godine) zeli psa vec dugo, pitanje je samo kad cemo se odvaziti i sto cemo izabrati.
    Zivimo u stanu, ali prizemlje je, netko je skoro uvijek kuci, imamo i mali vrt.
    Bicikl nam je jedino prevozno sredstvo, nadala sam se da ce se tu dosta moci ispucati na trcanje uz bajk.
    Ali u principu trazimo obiteljskog psa- za igru s djecom, setnje, dresuru (skolica, a onda kucna: igrice tipa trazenje).
    Ne ovce ili agility.

Cesto sam prilazila vlasnicima bordera da pitam kakav im je karakter, i cesto borderi funkcioniraju bas ovako- vrlo aktivni u setnji ili na zadatku, a onda dalje miran, odgojen kucni pas.

A s druge strane, znam da su to u biti radni psi, i da im treba kvalitetan odgoj.

Od drugih rasa dolaze u obzir pudla, labrador, golden retriver... ma i puno drugih.
    Ali border

Savjeti, preporuke?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nije bio lapsus, uputila sam te tamo, posebno na Alena jer od njega ćeš dobiti o svemu ovome što si nabrojala i više nego dovoljne i kvalitetne informacije od gdje nabaviti štene do toga što tebe zanima, posebno o stvarnom karakteru i temperamentu tih pasa. Naime, on radi upravo sa tim psima dobrih 20 godina.

Jer ti psi jesu prije svega radni psi, rad sa ovcama nije ono što se njih uči niti služi za zabavu i natjecanja, već je to urođena karakteristika tih pasa, a to je velika razlika u samom shvaćanju tih pasmina i njihovim prirođenim sklonostima, osim toga upravo ti i na tim stranicama piše vrlo sažeto, ali jasno o kakvim se psima točno radi itd... da sad ne duljim, ako te stvarno zanima info imaš, naime poslala sam te na sam izvor, ali kao i uvijek sve ostalo ovisi o nama samima.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pored ostalog kinološki je sudac i sigurno zna odlične uzgajivačnice za preporučiti, tako da velim, poslala sam te na izvor, jer upravo za te pasmineimam nekoga za koga mogu osobno garantirati, za pudle recimo nemam pa se tu i ne pačam.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I još nešto, ove sve pasmine koje si nabrojala su prije svega radni psi, ne obiteljski, izuzev pudle.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Vidim sada da si naknadno stavila lokaciju pod svoj avatar..on je između ostaloga međunarodni agiliti sudac i vlo vjerojatno da ti može pomoći oko nabavke takvih pasmina i vani (među kojima isto ima svega i vani moram upozoriti, kao i što mješanac hrvatskog ovčara nje = hrvatski ovčar i slično), možda čak i u Nizozenskoj.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Joj, oprosti. Ja sam ti u takvoj gužvi bila da sam zaboravila na to.
    Saznala sam da je bilo problema sa gljivicama kod tih pasa, to zna biti dosta nezgodno.
    Međutim, chihuahue su tome sklone i to jako.
    Mene su takva saznanja i odbila od te pasmine pa sam na kraju uzela patuljastog pinča.
    I još nešto. Kad uzgajivač ima hrpu pasa to je najčešće štancer. Nije mu bitna kvaliteta već samo da ima što više štenaca za prodaju.
    Kakvog porijekla su mu psi i kakve titule imaju?

ma da to sam i pretpostavljala. hvala ti puno. nema on preporuka ni registriranih legla, zato mi i je bilo sumnjivo. a i jeftini su

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Safran, hvala, sad mi je jasno. Kontaktirat cu ga svakako prije nego sto se odlucimo.
    Ma znam da su radni psi.
    Znam i da mjesanac nije isto sto i cista rasa.
    Znam i da ni moj mjesanac nije bio bez musica koje sam mogla izbjeci da sam znala tada (ali tad sam bila dijete-tinejdzer).

Ali ipak se nadam da uz kombinaciju skolice, AP-a i zdravog razuma mozemo imati divnog bordera ljubimca.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sorry nisam htjela biti napadna, sve ok, znam da znaš, imala si psa, htjela sam samo skrenuti pažnju na par stvari jer me uvijek srce zaboli kad vidim takve pse po azilima, pa nekad pušem bezveze i na hladno.

Sretno!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hrvatski ovčar nipošto nije za njih, to je prije svega radni pas koji će ti demolirati kuću ukoliko se s njim ne radi svaki dan, ot su sportski psi za agiliti, jedino ako imaju volje za to, ali to znači 10 godina i više rad, rad i rad. Hrvatski ovčar nipošto nije za stan niti za takve uvijete, to je agilni pas vrlo vrućeg temperamenta, to nije pas za malo dijete, osim ponavljam ukoliko su spremni investirati vrijeme i novac u agiliti a za to preporučam KOSSP u Zagrebu! Slično vrijedi i za bordere.
    Pa zna stray kakvi su hrvatski ovčari, ima i sama jednog.

A Borderi su prekrasni psi, ali ja sam pristrana... Imamo 2 Bordera, obadva su baš Alenova.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Šafran - što misliš o dobermanima kao kučnim ljubimcima? Već dugo razmišljamo da bi našim lajavicama pridružili dobermana (on nam je i bio prvi izbor, ali smo se odlučili za manju verziju). Vodila bih ga u školicu, ali me brine koliko zapravo njima istrčavanja i vježbe treba?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku

A Borderi su prekrasni psi, ali ja sam pristrana... Imamo 2 Bordera, obadva su baš Alenova.

A jel, to nisam znala, s tim više je neodgovorno da baš tanči preporuča na njihove uvijete hrvatića!

Borderi su i meni prekrasni i draži su mi od hrvatića, HO su malo čaknuti ,šta sam se svašta nagledala s njima, ajme meni, ludi psi, imaju valjda srce ko neboder, ma simpa su oni meni, ali mislim da bi osobno skrenula uz takvog psa Defintivno nije pasmina za nas

A Alen, Alen je zakon, ne mogu ga dovoljno nahvaliti, bilo bi krasno da su kinologiji takvi ljudi više pravilo, manje iznimka.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Šafran - što misliš o dobermanima kao kučnim ljubimcima? Već dugo razmišljamo da bi našim lajavicama pridružili dobermana (on nam je i bio prvi izbor, ali smo se odlučili za manju verziju). Vodila bih ga u školicu, ali me brine koliko zapravo njima istrčavanja i vježbe treba?
    Eci nisam ti dobar poznavaoc dobermana, ne onako duboko i znalački kako poznajem neke druge pasmine, ali na tvoju situaciju ja ne bi. Ti prvo moraš srediti svoja dva laavca i među njima uspostaviti reda i nametnuti se kao vođa, a onda tek razmišljati o dobiju, dobiji znaju biti dragi psi, ali imaju svoju glavu i definitvno im treba čvrsta ruka i to prilično čvrsta, bez toga nije se za igrat sa tom pasminom.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nisam ti još ništa odgovorila na onom drugom topicu, pričitala sam evo sada, sad se djeca dižu, moram malo razmisliti, nije se za zezati sa davanjem savijeta ovako preko neta bez da poznaš i ljude i pse, ono da ih vidiš u živo i ocijeniš, moram razmisliti pa se javim

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Stray od koga imaš hrvatića, jel možda od Buce?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

o, divno!
    Moze malo vise detalja?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Borderi su i meni prekrasni i draži su mi od hrvatića, HO su malo čaknuti ,šta sam se svašta nagledala s njima, ajme meni, ludi psi, imaju valjda srce ko neboder, ma simpa su oni meni, ali mislim da bi osobno skrenula uz takvog psa Defintivno nije pasmina za nas
    Nisu ni za mene, prelajavo je to.

Stray od koga imaš hrvatića, jel možda od Buce?
    Mogu ti i ja odgovoriti na ovo, ima Alenovog hrvatića.

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    o, divno!
    Moze malo vise detalja?
    Samo pitaj što te zanima. MM, ja, tri psa, dvosobni stan - nemamo s njima nikakvih problema. Borderice su sad stare 7 i 9 godina, ova od 7 radi agility, a starija ne, jer je epileptičarka. Mlađa je malo hiperaktivna, ali ne radi probleme doma, ipak je ona dobro odgojena cura. Doma stvarno većinom spavaju, mlađa je i velika maza, što je nama super. Trenira obično 2x tjedno (dok je vrijeme ok za to), ali mogu se one dobrano istrčati i samo u šetnji po livadi, pogotovo ako im bacaš štap, jure kao blesave za njim.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nisu ni za mene, prelajavo je to.
    Ma da samo to.To su ludilo energični psi, s njima stvarno treba puno raditi, a i fakat su čaknuti Sjećam se prije par godina kad smo bili kod frenda tu u Njemačkoj, on ima ženku hrvatića, došao i jedan naš čovjek koji živi tu a uzagaja hrvatiće sa svojim hrvatićem. Frend ga je zatvorio u box koji je imao u vrtu jer smo bili sa našim velikanom jer bilo bi ozljeđenih da smo ih pustili skupa. Ovaj hrvatić se naravno raspametio (nitko od tih naših pasa nije naučio na box, on mu služi samo radi posjeta sa psima, kinološki su isto aktivni, pa je stalno neko pseće društvo tu), poludio načisto, uzpentrao se ko mačka čovječe po 2 m ogradi i skoro iskočio van, imam negdje i sliku, snimili smo to, baš mi morala potražiti i uplodnuti, nismo mogli vjerovati. Lud pas, mislim simpa su oni skroz, ali meni ovako, za jedno popodne dosta za to čovjek stvarno mora imati energije, biti sportski tip i ako već, bolje ipak imat neko dvorište, bolje i za psa i vlasnika
    Od frenda ženka isto nikad nije u kući, neće, isto idu na agiliti ili jurca s klincima po velikom dvroištu, svakodnevno, ta se nikad nije umorila od bacanje loptica i sično, stotinu puta, stotinu puta, samo da se laje i trči

Nije jednostavno svaki pas za svakoga.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Teddy pretpostavljam da ideš na agiliti u kossp, Eci traži školicu za svoje pinče, pa bi ih baš mogla povezati odmah ovako iz prve ruke

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teddy pretpostavljam da ideš na agiliti u kossp, Eci traži školicu za svoje pinče, pa bi ih baš mogla povezati odmah ovako iz prve ruke
    Ide MM na agility, ja sam lijena gujica.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A, još jedna

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Teddy htjela sam te pitati za malu epileptičarku, kako se nosite sa time, kad je počelo, jel počela najednom ili je stečena uslijed neke preboljene bolesti?

Pošto znam da Alen jako vodi računa o zdravlju pasa i izbjegava koliko god može uparivanje pasa koji negdje u precima imaju neke nasljedne bolesti, pretpostavljam da to niste znali ni vi ni on. Prije desetak godina se smatralo da je epilepsija nasljedna, ali nije, pošto epilepsija nije zapravo bolest sama po sebi, već stanje kojem je uzrok neka druga bolest i poremećaj u organizmu, a može biti i stečena, dijagnoza se za to kod ljudi teško postavlja, a kod pasa u biti nije ni moguća, tako da ju je uzgojem teško zaobiči ako se pojavi negdje.

Kako se druga kujica ponaša, kad ova starija ima napad? Koliko učestalo ima napade?
    Sad sam te malo izbombala s pitanjima, ali me zanima infomrativno, dobro je ovakve stvari uvijek znati.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ona sad ima 9.5 godina, a prvi napad je imala sa 11 mjeseci. Nije imala nikakvu bolest prije. U leglu ih je bilo 7, a 4 ih je dobilo epilepsiju, tako da se nažalost očito radilo o genetskoj grešci.

Sad ima napade svakih par mjeseci, što je veliko poboljšanje od mlađih dana kad je znala imati i po dvadesetak napada dnevno. Sva sreća da smo svi preživjeli tu najgoru fazu... njena braća nisu bila te sreće.

Druge dvije nemaju neku posebnu reakciju kad ona ima napad, obično se maknu ako su joj blizu. Srećom je ne napadaju, čitala sam i o takvim slučajevima.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Je sigurno, ustvari radilo se o genetskoj predispoziciji. Žao mi je Teddy, to je bilo jako grdo i teško za preživjet, skoro evo 10 godina

Mogu misliti kako ste se osjećali, problem je stvarno kod epilepsije da se ne može predivjdeti, može biti negdje recesivno skrivena u precima i vući se par generacija i onda lupi reko bi čovjek niotkuda najednom u jednom leglu.
    S tim više što to nije bolest, to je posljedica nekog poremećaja, a kojeg, niti kod ljudi skoro da nije moguće naći.

Sreća njena da je završila u vašim rukama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •