Peterlin, tako si lijepo sve ovo napisala.
Seize a day! baš tako.
Peterlin, tako si lijepo sve ovo napisala.
Seize a day! baš tako.
Caine, ne znam što bi mi trebale napisati da ti budeš zadovoljan odgovorom (u smislu da bude ciljani odogvor na tvoje probleme), pa ne znam zapravo ni što te muči,...možda ona druga tema.
Nkaon svih tvojih postova, sve mi je manje jasno što zapravo hoćeš, ili ni sam ne znaš što hoćeš, želiš, voliš,.....
Pa ja ustvari nisam shvatila da čovjek traži pomoć, više mi to izgleda kao komentar. Ustvari nisam ni mislila da će nas se toliko javiti na tu temu![]()
Ja sam kasno vidila onu drugu temu. Pa nisu to mali problemi, normalno da se ne osjeća kako treba..Ne razumijem neke ljude ovdje koji, kao da padaju s marsa pa se čude svima onima koji su na zemlji-sa problemima i lošim osjećajima.
Netko je pitao zašto i kako sebi ne priuštimo te neke gušte? Ja se pitam kako je moguće da to netko pita?! Pa svatko bi sebi priuštio ono što želi, da je u mogućnosti (financijski, da im tko čuvati djecu, da ov, da ono..) ali neki ljudi to jednostavno ne mogu zbog tisuću i jednog razloga. I onda se stvaraju lagane frustracije.
U pravu si Trina. Al s druge strane, ovdje, uz par iznimaka, svatko od nas ima neke probleme i razloge za frustraciju. I OK je o njima popričati. Rješenje je tu teško ponuditi, kad nitko od nas ni ne zna točnu situaciju. A i nema rješenja vrlo često, nego se čovjek mora na nešto drugo preorijentirati i pokušati se realizirati preko toga nečega.
nije baš ako Trina, imam ja frendicu koja ima dvostruki baka servis, muža koji dobro zarađuje (novci nisu problem) a i ona, al eto ona bi htjela al nikako nemože /ne uspijeva bla bla si uzet vrijeme za sebe.
Banaliziram primjera radi: to ti je kad neki ljudi kažu "nikako da odem na sport a želim, nemam vremena", solo su, rade do 16:00h, imaju svo vrijeme svijeta (sjedi doma, pillji u TV i dosađuje se), a netko radi do 17:00h, ima 2 ili ... djece, nema baka servis i stigne na sport.
Stvar je prioriteta, organizacije i u velikoj mjeri VOLJE al naravno lakše je okrivit ove druge "objektivne" smetnje/okolnosti nego se pokrenut.
Ne kažem da nema slučajeva gdje su stvarno neke stvari neizvedive al ih je kudikamo manje, puno je više ovih drugih.
uostalom nikome ne cvjetaju ruže stalno, al stvar je stava i pogleda na život, svijet oko nas.
netko neke stvari poima potpuno drugačije, nekom je miš,mišić, a nekome slon.
ma ja ne vjerujem da jedan roditelj ne može pričuvat dijete/djecu dok drugi npr. ode na jogging, kavicu.... možda neće, ne želi, al može. Svaki.
(pod napomenom da su samohrani i još bez ikakve pomoći rodbine i prijatelja ipak manjina ili su ipak većina?)
može ako djeca nemaju aktivnosti
ali ako jedan roditelj ode na sport, drugi razvozi jedno dijete... kamo ćeš s drugim djetetom?
jer tom drugom (mlađem) djetetu i nije baš napeto vozikati se u autu i čekati pred školom da završi sat onome drugome.
on bi bio doma i igrao se.
ili se igrao u parku.
ili radio nešto svoje negdje.
a ne može sam; mora biti u pratnji roditelja.
A ako netko ima partnera koji neće? Ili ako hoće, a ovaj drugi je preumoran i radije spava doma? Ili ako nemaju novaca za tu kavu? Ili ako nema nikog tko s kim bi išli na kavu? A što ako ne vole jogging? Što ako imaju malo dublje probleme? LIli, podsjećaš me na animatore u hotelu. Kad ljudi dođu malo se pojadati na forumu, možda im ne treba netko tko će im reći da je to samo pitanje stava, nego bi prije podijelili iskustva i osjetili da ih je onaj tko odgovara bar pročitao s razumijevanjem.
Oprostite, južina je danas![]()
Evo baš gledam, popust na Megapopustu za rafting na Neretvi, baš bih išla...
Novac - imam.
Ostavit dijete na 2 dana - imam kome.
Društvo za rafting - nemam.
I što sad....?![]()
I malo smo ot, ali zapravo nas ovdje ima malo koji imaju slične probleme kao Caine - zapravo suprotne: većinom smo žene, s djecom koja su nam stalno za vratom i traže pažnju, muževi su većinom tu negdje ali slabo stižemo s njima komunicirati, imamo premalo vremena i premalo novacapa tu "krizu srednjih godina" malo drugačije doživljavamo
Ili ako jedan roditelj često radi popodne i navečer, a dijete ima aktivnosti i druge obaveze.
Meni nije do izlazaka i kava (nedruštvena sam) ali evo mjesec dana nemam kad otići frizeru.
nikad nisam voljela ići sama na putovanja, ni poslovna ni zabavna ni nikakva. to bi mi bio veći stres nego užitak. možda nešto nije u redu samnom, Lastane?![]()
Sorry Poikaki, ali zivjela sam ko ptica u kavezu malo vise od 10 godina u Engleskoj jer sam radila od kuce, a kuca u selendri i vidjela bih ljude samo kad bih u jutro isla prosetati psa a ponekad niti tada. To mi je i tada a i sada bilo tuzno. Zivjela sam za vikende. Muz je isto puno radio, po 10 ili 12 sati je izbivao iz kuce, tako da smo oboje zudili za druzenjima, izlascima. Ali moja osobna sloboda nikada nije dosla u pitanje. To je bio moj izbor. Eto sada smo malo stariji i poslozili smo si zivot drugacije. A Mrs Happy sam postala kad sam saznala da sam nakon 13 godina braka zatrudnila.
A ti ces sasvim sigurno prezivjeti ovu krizu i kredite i na kraju biti pobjednik.![]()
hebi ga curek ja još ne znam odjednom više vas kvotat.
Apri, ovako bi ja: jedan roditelj na sportu, drugi uzme oboje djece, jedno na aktivnost a s drugim u park, šetnju, igru...nakon sat vremena pokupe 1. dijete i svi zajedno doma gdje ih čeka onaj odmoran roditelj koji je bio na sportu i koji onda malo preuzme djecu, a ostatak večeri svi zajedno.
Superman, ma ti si superwoman samo to još nisi osvijestila, ja bih ti savjetovala isto što i apri (ajme moja Neretva je prekrasna) upoznala bi tamo ekipu, složiš priču da ti je frendica u zadnji tren morala odustati, al ti nisi i evo te s njima u društvu (ono imidža radi). Mislim da bi uživala. A i Caine bi možda mogao na rafting ako mu je lokacija ona koja piše u profilu.![]()
x puta bude ovako kako je lili napisala.
MM uzme mladju i ode sa starijom na sport, za to vrijeme obavi nabavku ili ak je lijep dan u setnju.
ili ja odem s obje u nabavku da se on odmori.
ili ih uzme na sat i pol i ode baki, ili pak ja.
mozda bi dijete bilo doma i igralo se, al nece riknut ako ode i provoza se i vrati se doma drugom roditelju napunjenih baterija. ljepse mu bude nego da je ostalo doma dok crvena lapmica gori mami na displeju i pise: napuni me.![]()
ovo se kod mene zove: kako mali Ivica zamišlja razvoženje
To ti ovako izgleda: otac vozi starije dijete u glazbenu u centru grada. Naravno da je uvijek u cajtnotu jer je tek došao s posla, a mora voziti natrag. Onda nju doslovce istrese pred glazbenom, a on vozika okolo 10 minuta tražeći parking.
Onda ima cijelih pola sata slobodnih do kraja sata. U blizini parka nema; najbliži bi bio u Laginjinoj koji je, uz malo dijete, jedno 20 minuta hoda.
A i, iskreno reci, koliko je dana u godini između 17 i 19 dovoljno lijepo vrijeme da bi se dijete i igralo u parku.
Uostalom, dijete je skoro cijeli dan negdje, požele oni i doma biti.
Ma nije da se ne bi moglo, ali našem načinu života to ne odgovara.
Baš, moja ima aktivnost od sedam do osam navečer pa ne znam kamo bi roditelj sa drugim djetetom dok čeka.
Viđala sam do ove godine mame sa drugim djetetom ili čak djecom kako čekaju i to mi je stvarno bilo grozno - sat vremena na cesti, i meni je to čekanje muka a kamoli djetetu.
Posljednje uređivanje od leonisa : 14.03.2013. at 16:39
pa ako se radi o nekoj kavici/sastanku/druženju koje je iznimno a bitno za tog roditelja, to drugo dijete bez problema može jednom staviti svoje želje u drugi plan. i ići s drugim roditeljem i čekati (šetati itd.) ispred školice. neka nauči da se svijet ne vrti samo oko njega - da u obitelji moramo jedni prema drugome imati obzira. kao što se roditelju ne ide u igraonice i ne čeka se dok se on ne izigra, tako može i on/a naučiti da treba podnijeti vožnju autom i čekati pred školom. na kraju krajeva uvijek može ponijeti jednu igračku pa se igrati s njom (crtati i sl.) u obližnjem kafiću ili šetati s roditeljem po kvartu.
p.s. tek sam sad pročitala kraj topica. vidim da je problem drugačije naravi.
Posljednje uređivanje od mama courage : 14.03.2013. at 16:40
ej apri,
hebi ga loša vam lokacija te glazbenekod nas odmah u kvartu. 2 zgrade dalje, + puno parkova, zelenila, igrališta,....
mima, a kad radi vikendom?
vikendom radi kako kada, ali meni se vikendom ne ide frizeru jer su užasne gužve, a i subota ujutro nam je najčešće jedini termin za nabavke - dućan, plac, kao i za pospremanje stana.
u iznimnim situacijama može se svašta, to nije problem.
ja sam više govorila o redovnim događanjima, jer su spomenule sport.
to je dva puta tjedno.
ponavljam, naravno da se može, ja ne mogu.
trebala sam rađati mlađa.
meni to bivanje s drugim djtetom dok je starije na aktivnosti baš super provedeno vrijeme s djetetom, onda smo 1 na 1, malo djiramo, uđemo u slastu, dućan, odemo do ljuljački, popričam s kvartovskim mamama usput, baš fora.al fakat nam je naselje prilagođeno životu mladih obitelji.
Eto ti zaključka: dođite svi živjeti u Špansko (POS naselje)![]()
Potpis. Gledam prijateljice oko sebe, njih pet meni najbliskijih, sve u razlicitim materijalnim i ostalim okolnostima, ali sve 40+, sve sa djecom (starosti 6-21 god), sve sa partnerom, mislim da sve imaju kredite i 4 rade, dvije zive na selu a 3 u gradu- svaka koja je htjela vjezbanje/druzenje/putovanje/partnerstvo je to i ostvarila. Sve ponekad kukaju kak nemaju vremena i kako je zivot hektican, ali kukaju kad se druzimo, kad smo na kavi, u setnji, veceri... dakle ipak se nadje vremena za ono sto nam je svima bitno. Prosle godine je svaka od njih negdje bila, barem dva puta, na nekom putovanju. Mislim da od nas 6 samo jedna trenutno ne vjezba. Mozda je cijeli krug ljudi koji me okruzuje izuzetak, ali izuzeci svejedno potvrdjuju ovo sto je Lili 75 rekla. Cak niti nedostatak novca nije razlog. Koiko kosta da se sa frendicom (sa ili bez djece, sa ili bez partnera) ide u setnju Bundekom?
meni su super kucna druzenja i ruzenja
bez djece, ofkors. poneki pas, samo.
Pa i ne mislim da doslovce sjede na cesti. Ali u blizini mjesta na koje moje dijete ide na aktivnost nema nikakvog zanimljivog sadržaja (još ove godine donekle ali lani ama baš ništa), pa čak niti prikladnog mjesta za sjediti. Provoditi tako sat vremena dva puta tjedno je i meni muka, a kamoli ne bi bila djetetu.
mc, ja znam da svatko ovdje piše iz vlastitog iskustva.
ti imaš djevojčicu koja sve to voli.
moji se u grad tjeraju puškom; ako subotom krenemo na dolac, pa onda na sladoled, vuku se ko da im je sve pomrlo.
mrze grad.
mrze i kafić.
ok, vole slastičarnicu.
ali, tko si danas može priuštiti dva puta tjedno odlazak na kolače?
uostalom, koji će im vrag kolači dva puta tjedno
mi isto izlazimo na kraj, kako nije. nije uopće u tome point.
ali da si mogu organizirati redovan odlazak na sport dva puta tjedno, ne mogu.
uostalom, kada bih viđala djecu?
ili barem ono jedno dijete koje ne ide u glazbenu?
Ja moju(e) vodim frizeru ako muža nema doma i ako je samo šišanje i frizura (bojanja/pramenova ih ipak poštedim). Tamo lista(ju) svakakve šarene časopise kakvih doma nema i zamišlja(ju) kakve će frizure ili vjenčanice imati. Ili gleda(ju) nastanak frizura. Ili pak samo čitaju Gloriju
. (I još dobije Cedevitu i čokoladicu)
Ma ljudi, naravno da se nešto nekad ne može, ali se uvijek može nešto i svi imamo moduse preživljavanja
Zapravo sam htjela reći nešto drugo
nikom ne pomaže, kad priča o svojim problemima, da mu onaj drugi odgovori
pa meni nije jasno zašto, kako možeš tako živjeti, kad je meni tako super i nikad ne to ne bih pristala/o
Kao što reče apricot .. moju bi odlazak frizeru zanimao eventualno ako bi bilo Teletubbiesa kao kod njene frizerke.
i sve ovo pišem iz kuta svojega čudnoga radnoga vremena.
koje je od 0 do 24, ali i od 24 do 0
nema subore, nedjelje ni božića
ali nekad ima i ponedjeljka i srijede i četvrtka
moj je život ko ringišpil
i to onaj u vareškom lunaparku, sa iskidanim lancima: nikad ne znaš kad i gdje će te izbaciti.
Ja mog vodim u sportsku skolicu. Koja je odmah pored kafica. Svi mame i tate, skoro svaki puta cakulaju i druze se u tom kaficu. Ja sam stekla novu prijateljicu s kojom mi 45 minuta prodje prebrzo. Vidim da neki roditelji dodju s malenima, onda im je taj kafic neprihvatljiv jer se pusi. Na jesen je bilo O.K. jer se i vani sjedi, a sada po zimi, djecu dobro obuku i hodaju Savskim nasipom. (Skolica je odmah blizu nasipa.) Cak i jedni s bebom dok je jos bio u kolicima su to prakticirali.
Mima ,a jel ima šanse da subotom ujutro mužić i malena odu s popisom u nbavku hrane a ti fino Glorija , frizura,...šta će ti smetat gužva, fino sjediš, čitaš, pijuckaš,..divota?!" meni je odlazak frizeru neka vrsta psihoterapije.
pomikaki, kao što ti imaš pravo reći svoje, i Mrs. Happy ima pravo reći svoje viđenje svijeta oko sebe, šta ne?
Pa mužić i ide na plac i u dućan a ja za to vrijeme započnem pospremanje stana.
Odlazak frizeru mi je muka a subotom se ta muka zna vremenski poduplati radi gužve, pa to ne dolazi u obzir.
E, vidis, to su ti opet prioriteti. Naruci se na frizuru u 7 u jutro, pa ces i sve drugo stici, supermarket nabavku obavi vecer prije internetom, a na plac posalji muza s djecom dok ti pospremas stan. Ostaje ti cijelo popodne da prosetas svoju frizuru do nekih frendova
Joj, koliko je sati! Moram ici na TRECU kavu danas, abas mi ej interesantno s vama debatirati, ali sto cu, mali mora u sportsku skolicu, a mene ceka moja nova prijateljica.![]()