Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Ne zele pomoci pri uzimanju maticnih stanica

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Ne zele pomoci pri uzimanju maticnih stanica

Mi smo se odlucili pohraniti maticne stanice iz pupkovine ali jos nismo narucili set iz belgije (cryo save) medjutim, danas sam bila u porodilistu da provjerim da li oni pristaju na to i odgovor bi... ne!
    mi to ne radimo iz razloga sto ne zelimo imati extra radnih zadataka iako to uzima pet minuta i ne zahtijeva puno od njih. Da bi mi to uradili moramo ili sami uzeti krv :shock: ili da neko dodje sa nama da to uradi.
    ko?? hm posto jos nismo narucili set pa da vidimo instrukcije, zanima me
    kako ide procedura? je li to nesto sto mi mozemo uraditi sami? :/ u mislima prolazim sad sve prijateljice i poznanice koje rade kao med. osoblje pa mozda neko od njih da nam pomogne?? ma bas su me razocarali danas..
    znaci, nista etika ili pare.... jednostavno ne zele raditi nista vise nego sto im pise u opisu radnih zadataka...
    ne znam ni kome u bolnici da se obratim, niti vise sta da pitam... ma totalono sam zbunjena...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Linea, pogledaj ovaj topic http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...i%E8ne+stanice
    Izgleda da po novome ne uzimaju MS osim za pohranu na Rebru :/

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

eh ja zaboravila napisati da sam u svedskoj...
    u hrvatskoj su to bar radili i naplacivali... pa sad imaju nove direktive i zabrane, mislim da sam procitala sve postove o maticnim stanicama
    ovdje u svedskoj smiju, ali im se ne da to raditi.... kazu da to uradimo sami?!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne razumijem. Koliko sam ja shvatila to nije nešto što se može "uradi sam". Pitaj Belgijance što i kako ili se raspitaj po švedskoj koje bolnice to uzimaju, možda ima neka privatna? U Hrvatskoj se bolnici plaćaju troškovi od oko 1.500 kn, ako sam dobro zapamtila. Možda i u švedskoj postoji neko nacionalno mjesto za čuvanje koje surađuje s nekim bolnicama (u HR je originalno isto bio problem transport krvi preko granice). Uf, baš mi je žao što ti se tako zakompliciralo. Ako te išta tješi - mi sve pokupili, na kraju u laboratoriju zeznuli i stavili materijal u krivi medij - ispričali se i čuvat će nam bez troškova, a kao moguće je možda možda da se ipak iskoristi (nisu Belgijanci).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam imala carski i ležala dok su to uzimali tako da nisam vidjela, ali nije to baš kao izvadit krv da bi bilo uradi sam stila. Količina mora bit dostatna, materijal kvalitetan da bi ti garantirali čuvanje, ja sam pretpostavljala da su liječnici obučeni za to i sl. Možda Cryo Save imaju nekog na terenu tko bi uskočio? Jesi pitala na nekom švedskom forumu? Eto ti nabacanih par ideja. S kim u bolnici pričati - ako si taj fajterski tip s ravnateljem (ako možeš doći do njega i ako nije panika). Ako nisi fajterski tip - zovi Cryo Save, pitaj po švedskim forumima i ostalim izvorima informacija za alternativnu bolnicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •