Citiraj mateaaa28 prvotno napisa Vidi poruku
hvala ti patuljchice... naš problem je 15/21 translokacija (down,trisomije)...što moram napravit za poći u PFC? već sam gore napisala...jeli istina da HZZO to financira?papirologija?
kad smo mi išli u Prag HZZO nije financirao postupak PGD-a. NEdavno su ipak cure dobile pozitivna rješenja. Forumašica Valiana sa pdf-a Češka je bila gore o trošku HZZO-a. Više o zhajtevu za upućivanje na liječenje u inozemstvo pročitaj na češkom pdf-u ili na pdf-u naša prava pri HZZO-u. Ja nemam osobnih iskustava jer smo mi išli o vlastitom trošku (koji nije baš malen!).
Što se tiče PFC-a, to je samo moja preporuka jer smo mi tamo išli, ali da se ogradim - ima još puno MPO klinika u PRagu koje provode PGD. Za PFC mogu govoriti o osobnim iskustvima, i imam samo riječi hvale. Kao i za moju zagrebačku doktoricu - dr. D. (BetaPlus) koja nas je odmah poslala u Prag i rekla da ovdje nemamo što tražiti, i na tom sam joj vječno zahvalna!
Uglavnom, za PGD moraš 2x ići u Prag - prvi puta dati krv (ti i suprug) prema kojem uzorku naprave "filtere" za analizu zametaka. Za izradu vaših personaliziranih sondi potrebno je cca 2-3 tjedna. Kada jave da su sonde spremne, možete u postupak, prema dogovorenom protokolu kad god želite (nema čekanja!).
Dakle, prvi korak je saznati što sve trebaš ako ćeš pisat zahtjev HZZO-u, i paralelno se mailom javiti u PRag da vidiš što oni od pretraga traže za vaš slučaj. Ako se odlučiti trošit novce ali šaparat živce i vrijeme, i ignorirat HZZO - šalji mail u Prag i dogovaraj.
Javi nam se na Češkoj što ste odlučili i želim vam da šo prije uživate u predivnom Pragu! (da mi sve praške pacijentice malo smo zaluđene Pragom... )