Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: jesu li ove sjedalice i dalje ispravne?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno jesu li ove sjedalice i dalje ispravne?

pitanje za stručnjake
    prijateljica ima 2 sjedalice 9-18 kg s isofixom.
    izvani je sve usper, ali kad se skine navlaka vidi se da je stiropor s bočne zaštite kod glave puknut. Oni su to zalijepili i to sad stoji
    nisu bile u sudaru, ali su se nekako polomile.
    na slikama 7-9 je prikazan lom jedne sjedalice, na slici 10 je druga.
    mogu li te te sjedalice koristiti i dalje ili se smatraju neispravnima?

http://public.fotki.com/mbpe/chicco/

hvala

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

neka me netko ispravi, ali mislim da to ne utječe na sigurnost sjedalice. u sudaru zapravo remeni zbog udarca/sile koja utječe na njih gube elastičnost, pa je to bed. a stiropor je tu ionako za ublažavanje eventualnog udarca, ali ako se drži zajedno, nema razloga da udaraca zaista i ne ublaži...

varam li se?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ni ja ne znam. meni se isto ne čini strašan problem, ali ne bih htjela (skupa s prijateljicom) nekog zavaravati.
    Neka meni autosjedaličari to točno kažu da znamo smijemo li ih staviti u prodaju

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Trebalo bi konzultirati proizvodjaca. Sjedalicari mogu u ovom slucaju dati samo svoje osobno misljenje, ali proizvodjac je jedina relevantna instanca.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

uf. može onda ovako pitanje. da ja tu sjedalicu donesem na rasprodaju, bi li je primio?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne sjecam se tocno sto sve pise u onom formularu za zaprimanje sjedalica za rasprodaju pa ne mogu kategoricki tvrditi, ali recimo ovako, ako je sa sjedalicom ostalo sve ok ja ne bih imao problem s time da mi se dijete u njoj vozi.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ok. hvala ti.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ajde i ja ću se ovdje ubaciti. od prvog malca imamo as jaje koja bi datumom podnijela i drugu bebu ali je problem taj što je puklo nešto u ručki tako da jedna strana ne drži dobro. nigdje se ništa ne vidi, samo smo onih zadnjih par tjedana kad se to dogodilo pazili da ne vadimo as s malcem u njoj da ga ne bi iskipali. srećom je puklo kad je već punio godinu dana.
    ne znam kako da to drugačije objasnim.
    planirala sam ju zamijeniti sad s drugim bebačem ali si opet mislim, ako ju pričvrstimo u auto i ne vadimo van, možda se ona može i dalje koristiti?
    nije bila u sudaru, ne znam kako je to uopće puklo.
    ili da mijenjam?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    ajde i ja ću se ovdje ubaciti. od prvog malca imamo as jaje koja bi datumom podnijela i drugu bebu ali je problem taj što je puklo nešto u ručki tako da jedna strana ne drži dobro. nigdje se ništa ne vidi, samo smo onih zadnjih par tjedana kad se to dogodilo pazili da ne vadimo as s malcem u njoj da ga ne bi iskipali. srećom je puklo kad je već punio godinu dana.
    planirala sam ju zamijeniti sad s drugim bebačem ali si opet mislim, ako ju pričvrstimo u auto i ne vadimo van, možda se ona može i dalje koristiti?
    ili da mijenjam?
    slikati problem, i poslati mail proizvođaču. nitko pametan ne može osim vas preuzimati odgovornost za vašu djecu pa ne očekujte to niti od autosjedaličara. sve su to pitanja iz sive zone i najbolje se obratiti proizvođaču koji mora imati odgovornost prema svojim kupcima.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Rucka ima sigurnosnu funkciju, tocnije antirotacijsku i u voznji je treba drzati u polozaju koji je naveden u uputama.
    Ako se pak AS ucvrscuje isofiksom onda isofix ima antirotacijsku ulogu.

Pretpostavljam da ti rucka ne "klika" tj da se ne moze fiksirat na odreden kut?

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da ti rucka ne "klika" tj da se ne moze fiksirat na odreden kut?
    da
    bolje da se ne zezam s tim, ima polovnih za ne previše novca... samo sam se malo ponadala
    za prvu ruku imam od koga posuditi dok ne ubodem nešto na burzi, najsigurnije mi je

hvala!

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    slikati problem, i poslati mail proizvođaču. nitko pametan ne može osim vas preuzimati odgovornost za vašu djecu pa ne očekujte to niti od autosjedaličara. sve su to pitanja iz sive zone i najbolje se obratiti proizvođaču koji mora imati odgovornost prema svojim kupcima.
    ma ne mogu to uslikati kad se ustvari ništa ne vidi.
    radije ćemo ju promijeniti, sigurno je sigurno

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ili da mijenjam?
    na našoj AS jajetu je bila pukla jedna stvar koja i nije bila vezana za samu sigurnost AS...
    međutim odnijela sam ju u trgovinu gdje sam ju kupila i tamo su mi popravili za neke sitne pare
    inače AS smo kupili krajem 2006, a za popravak sam im došla krajem 2010

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

pokušati ću pitati kad mi je već dućan blizu, mada me brine upravo ta sigurnosna funkcija ručke. tko će ga znati šta je to puklo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

rossa, koja je godina proizvodnje?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    rossa, koja je godina proizvodnje?
    r

kupljene su krajem 2009. ne znam točno godinu proizvodnje. moram pitati prijateljic u da pogleda

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

evo nabavila sam drugu AS. baš sam sretna
    sad možemo i u rodilište jer je jedino to falilo! idem ju proučiti

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

evo nabavila sam drugu AS. baš sam sretna