Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Grčevi i bolovi u trbuhu već 5 dana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno Grčevi i bolovi u trbuhu već 5 dana

Ne znam gdje početi, ajd probati ću ovako. J ima 4 godine i u većini slučajeva kada mora kakati zna se žaliti na bolove u pupi pa joj ju masiram. Od ponedjeljka ujutro se žali da ju boli, a čini mi se da dobije grčeve koji se s vremenmom smire. Ona su grčevi bili samo poslije podne, a sada se žali već drugu noć da ju boli. Pokušava kakti ali kaže jadnice " neće ići kakica". Jučer nije imala stolicu jer uz sav trud nije išlo, inače ima skoro svaki dan, doduše tvrđu ali ipak bude skoro svaki dan. Jogurti, voće pokušavam utrpati danima, ide ali teško (naravno baš zato što mora neće jer inače je baš izjelica). Ne bih išla u ljekarnu, ali opet možda da sad to poguramo a onda svakodnevno više obratiti pažnju da ne pojede što skrivećki. Ide u vrtić, ja radim a popodne imam predavanja pa nisam u mogućnosti ju nadzirati non-stop.
    Hvala unaprijed na savjetima

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vjerojatno su problemi sa zatvorom. Treba izregulirati stolicu.
    Puno tekućine, voća, povrća,...
    I u slučaju da ta stolica ne krene po dva dana, ja bih svakako priskočila po pomoč u ljekarnu, jer će biti sve gore.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

otići ću do ljekarne jer sutra me opet nema cijeli dan. Ako se danas ništa ne dogodi i bude ju noćas opet bolila pupa, sutra ću reći MM da joj da sirup ( što već ima jer nemam pojma što uopće dati kako sa starijom nisam imala tih problrma). Jučer poslijepodne je pojela 4 ona mala dukatina i popila veliki voćni bioaktiv sa pahuljicama, pa se ipak nadam danas nekom rezultatu. mama mi kaže da joj možda napravim onaj domaći jogurt sa gljivicama pa joj dajem svaki dan,a mogu staviti i voća po želji. Naravno maslinovo ulje smo pokušali ali nije išlo .

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

martinaP da li se taj sirup može bez konzultacije sa pedijatrom?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj mija prvotno napisa Vidi poruku
    martinaP da li se taj sirup može bez konzultacije sa pedijatrom?
    Možeš ga kupiti bez recepta, nije mala beba u pitanju.

Glicerinski čepić je trenutno rješenje, dijete će imati stolicu, također nije štetno za dijete, ali meni osobno je napravio još veći problem: dijete je imalo veću traumu od čepića nego od nekakanja, i dan poslije, kad je trebao kakati, samo je plakao "neću čepića, neću čepića...".

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Osim ovoga što govori Anemona, ja bih pokušala s Duphalac (Portalak) sirupom. Omekšava stolicu, ne izaziva grčeve, može se (i treba se) uzimati neko vrijeme redovito, prikladan je i za malu djecu. Jako je važno da uz njega pije dovoljno tekućine.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dukatino i kupljeni voćni jogurt su puni šećera i od njih ne bude učinka.
    Jugurt običan, voće obično, voda obična,... smanjiti šećer (ukinuti slatkiše).
    U slučaju nekakanja od više dana, ja bih radije dala glicerinski čepić da ode van taj čep koji se napravio, pa onda dalje ako će trebati redovito sirup, ali svakako bih se posavjetovala s dr.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

naravno slatkiša nema ni uz treptanje, ni uz vrištanje iz svega glasa, ni uz potoke suza. naša pedijatrica je pobjegla sa gerijatrije, više niti vidi niti čuje kako treba. razgovarati o nečemu što te muči ili zatražiti savjet je nemoguća misija. Sistem je ako nema temperaturu sve je ok, ma katastrofa... Savjete tražim od prijatelja i na forumu jer se s njom ne može razgovarati, na žalost nemam izbora

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

da i mi imamo problema sa čepićima, tako da bih to najradije izbjegla ako je moguće
    Posljednje uređivanje od mija : 14.03.2013. at 09:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •