Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Prigovor na rješenje o ovrsi - molim hitno!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Prigovor na rješenje o ovrsi - molim hitno!

Dakle problem je ovakav:

1. Imali smo dug prema upravitelju zgrade jer je prošle godine u njihovoj firmi bio uskok i ostala ekipa i naišli su na razne nepravilnosti, direktor je sad u pritvoru. Uglavnom po novinama se pisalo da su novac od pričuve koristili za druge svrhe, pa neko vrijeme nismo uplaćivali pričuvu. Kad nam je predstavnica stanara rekla da bi trebali nastaviti plaćati, plaćali smo zaostali dug dio po dio, za to imam potvrde o plaćanju zadnjih 6 mjeseci.
    2. Rješenje o ovrsi je primljeno danas 14.3., a doneseno je 01.03. na temelju otvorenih stavaka iz knjigovodstva od 10.2. Međutim stanje ne odgovara dugu jer je između tog 10.02. i dana rješenja određeni iznos uplaćen. Oni šalju ovrhe čim dug preraste 1000 kn. Na otvorenim stavkama je 1040, na dan rješenja je 800.
    3. Zvala sam u računovodstvo i rekla da ću odmah platiti preostali dug, oni su telefonom potvrdili da iznos iz rješenja ne odgovara stvarnom dugu i odmah sam platila stvarni dug.
    4. Računi glas na moje roditelje koji u stanu ne stanuju niti su vlasnici već 9 god. Poslan je darovni ugovor upravitelju ali nisu promijenili obveznika plaćanja. Prema tome i ovrha glasi na roditelje.

Pitanje:
    1. mogu li poslati prigovor javnom bilježniku na troškove ovrhe jer ne želim platiti 562,50 kn troškova javnog bilježnika i odvjetnika?
    2. mogu li ja potpisati prigovor ili ga moraju potpisati moji roditelji (ne bih ih htjela uvlačiti u to)
    3. sastavila sam prigovori napisala da dug nije bio plaćan zbog nepovjerenja prema upravitelju gdje se utvrđuje da li su se dogodile kriminalne radnje, te se vidi iz priloženog da smo zadnjih mjeseci redovito otplaćivali nakupljeni dug, te da dug iz rješenja ne odgovara stvarnom dugu
    4. kako povećati šanse da općinski sud prihvati prigovor?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sad sam upravo skužila da je od zadnjeg stanja duga o kojem imam od njih obavijest pa plus obračunate nove rate i minus sve moje uplate za koje imam potvrde ispada da je dug duplo manji, tj. da je moguće da neke rate uopće nisu proknjižili i da je dug duplo manji. Kaj sad?

Jesam li ja dužna uopće plaćati troškove ovrhe ako je do ovrhe došlo zbog krivih evidencija ovrhovoditelja?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obavezno se moraš žaliti na rješenje o ovrsi i to u roku. Iskreno ti savjetujem da potražiš pravnika koji će ti samo sastaviti rješenje ali obavezno obrazloži i priloži dokaze.
    Kad se žališ na ovršno rješenje u roku, prebacit ćeš predmet u sudski postupak (ako se do tad vodio kod javnog bilježnika)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Poslala sam u roku i sama sam napisala prigovor na rješenje i žalbu na troškove postupka.

Dobila sam dokaz iz knjigovodstva potpisan i ovjeren od voditeljice računovodstva, tj. izlistanu karticu partnera na kojoj se vidi da je na dan otvorenih stavaka, jedan iznos na tom dokumentu a na kartici partnera drugi iznos, odnosno stvarni dug koji je znatno manji od onog na koji glasi ovrha. Tip u knjigovodstvu je krivo nešto zadao pa mu je ispao veći iznos - ispisao je otvorene račune, a nije uzeo u obzir neuparene uplate.

Sad ispada da sam u preplati jer sam odmah uplatila iznos koji sam navodno bila dužna jer sam mislila da im možda moje uplate nisu sjele na račun, a onda sam išla dokazivati.

Je li mogu biti oslobođena troškova ovrhe od odvjetnika i javnog bilježnika jer do ovrhe ne bi ni došlo da dečko u knjigovodstvu nije zeznuo? Imam potvrdu jer sam platila preko interneta, da sam na dan primitka rješenja u 9:40 ujutro uplatila "dug" i time preplatila za nekoliko mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebala bi biti.
    Ali odvjetnik i javni bilježnik bi trebali povući ovrhu ako nije utemeljena.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala bi biti.
    Ali odvjetnik i javni bilježnik bi trebali povući ovrhu ako nije utemeljena.
    A tko će onda platiti troškove koji su već nastali? Tj. jedini realan trošak koji je nastao je poštarina, ali ipak odvjetnik obračunava trošak sastavljanja ovrhe (iako je sve napravio po špranci, samo je mijenjao iznose i adrese, jer je bilo brdo ovrha)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sirius, to bi trebalo biti na njihov trošak.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Opet pitanje ako netko zna. Dakle, ovak je bilo:

1. dobila sam ovrhu na temelju nevjerodostojne isprave - imam dokaz da kartica otvorenih stavaka ne štima sa saldom na knjig. kartici, tj. iznos na koji je pokrenuta ovrha nije točan i firma ima ćušpajz od knjig. evidencija

2. plaćam dug s ovrhe odmah isti dan i ispada da sam preplatila jer je dug manji

3. pišem žalbu na rješenje i prigovor na visinu troškova (1.187,50 kn) (gore sam napisala duplo manji iznos jer je refernet iz firme ovrhovoditelja zvao odvjetnika da obustavi ovrhu na što je on odgovorio da ne može nego moramo uložiti žalbu, ali da platimo pola iznosa troška - nisam htjela prije odluke suda)

4. primamo odluku suda u kojoj piše da se žalba prihvaća i obustavlja ovrha

5. mislim da je sve gotovo, ali mjesec dana nakon toga stiže poziv na sud u kojem piše razlog "radi isplate troškova".

Koje troškove smo dužni platiti?

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Čula sam ta slučaj da su stanari dobili na sudu upravitelja, a ovaj onda troškove postupka platio - sredstvima pričuve.
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 05.09.2013. at 09:18

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    Čula sam ta slučaj da su stanari dobili na sudu upravitelja, a ovaj onda troškove postupka platio - sredstvima pričuve.
    Sredstava pričuve nema . Naime, u veljači 2012. g. bio je Uskok i utvrđen je niz kriminalnih radnji. Jedna od tih radnji je "posuđivanje" novca iz pričuve za razne druge namjene, ali novac nije vraćen. Mi smo htjeli promijeniti upravitelja i tražili da nam isplate naš novac za pričuvu da ga mi prebacimo na drugi račun. Rečeno je da novca nema - potrošili su ga, i da nam za taj iznos pričuve mogu odraditi neke radove.

Ne znam da li je ovrha na preveliki iznos samo rezultat kaosa u računovodstvu ili pokušaj prevare, ako prođe prođe.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moras platiti sve umanjeno za iznos koji si vec platila. Znaci i javnobiljeznicke troskove i ostatak duga, jer je postupak vec pokrenut.
    Nije bitno kad si ti primila rjesenje, bitno je da je dug postojao i da je legitiman kad je postupak pokrenut, a time su opravdani i troskovi javnog biljeznika.

Imali smo istu situaciju, iako ne s pricuvom... Sto duze cekas, samo rastu troskovi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Moras platiti sve umanjeno za iznos koji si vec platila. Znaci i javnobiljeznicke troskove i ostatak duga, jer je postupak vec pokrenut.
    Nije bitno kad si ti primila rjesenje, bitno je da je dug postojao i da je legitiman kad je postupak pokrenut, a time su opravdani i troskovi javnog biljeznika.

Imali smo istu situaciju, iako ne s pricuvom... Sto duze cekas, samo rastu troskovi.
    Ja sam dug prema ovrhovoditelju platila odavno i time sam imala preplatu od nekoliko rata.

Zbrljali su u knjigovodstvu i pokrenuli su ovrhu. Kad sam dobila rješenje o ovrsi, platila sam odmah dug, ali je iznos bio prevelik, tj. nije se poklapao s knjig. stanjem. Naime mi smo usmeno dobili upozorenje da će biti pokrenuta ovrha svima iznad 1000 kn, a naš je dug bio cca 790 i iz mjeseca u mjesec se smanjivao - imam dokaz da sam mjesečno plaćala po dvije rate nekoliko mjeseci prije ovrhe. Ovrha je na iznos od 1100 kn

Od ovrhovoditelja sam dobila odgovor na telefon, "pogriješili smo, niste trebali primiti ovrhu jer ste imali manji dug od 1000 kn ,ali ćete svejedno morati platiti nastale troškove".

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Može pomoć.
    Sjela ovrha na cjelu plaću.
    Naplatili koliko vidim samo dug koji je bio prema krtici + kamate.
    A na rješenju piše:mora nadoknaditi trošak ovog ovršnog postupka u iznosu od ......kn zajedno sa zakonskim zateznim kamatamakoje teku od dana donošenja ovog riješenja(4.3) o ovrsi pa do isplate,sve u roku od 8 dana.

Dal to znači da kamate teku i dalje?
    Kolike bi kamate mogle biti za 3 mj.,jer če mu one sjesti na plaču slijedeći mjesec.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •