Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Podstanarstvo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Podstanarstvo

Podstanarstvo u privatnoj kući.
    Uredno potpisivan ugovor svakih godinu dana sa vlasnicom kuće, tj. majkom stanodavca, na iznos x.
    Na račun stanodavca, ne njegove mame koja je potpisnik ugovora, uplaćivan iznos u početku 3x, a kasnije je spuštena stanarina na 2x. Ugovor o najmu je prijavljen Poreznoj, na tih x kn.
    U slučaju eventualnih sporova između stanodavca i stanoprimca oko zakašnjelih plaćanja stanarina (posljedica gubitka posla jednog od stanara i sudionika u pokrivanju troškova života), koliko je postojan argument da je od početka uplaćivano više od prijavljenog.
    Može li se tim argumentom grubo rečeno "zaprijetiti" stanodavcu da pričeka da se riješe dugovi i da ne prijeti izbacivanjem iz stana?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da ti to nije pametno i da će podstanar izletiti brzinom munje.
    Govorim ko podstanar.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cathy, hvala na potvrdi već donešenog zaključka.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne razumijem se baš u to, ali bilo bi preočito da je ugovoru napisan manji iznos samo zbog plaćanja manjeg poreza, a da je realna stanarina veća, jer ne postoji drugi razlog zašto bi podstanari godinama uplaćivali duple rate.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kad kažeš da je iznos uplaćivan, jel to znači da postoji evidencija neka o uplatama s računa na račun? jer u tom slučaju možda možeš to iskoristit jer imaš dokaz da nisu sav prihod prijavili poreznoj... ovo je samo ideja, ako netko ima više iskustva s takvim stvarima neka se javi

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Plaća se više jer realno ono što se "uživa" vrijedi više od iznosa x. Iznos x bio bi dovoljan za sobu od 15 tak m2.
    Dakle, stanodavcu se realno plaća vrijednost najma, čak i mrvicu manje, od tržišne vrijednosti te kvadrature, a on prijavljuje puno manje. Po tome, objektivno, stanar je debelo u preplati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Porezna obračunava dug prema ugovoru o najmu, koji je i ona svjesno potpisala na manji iznos, a plaćala je veći.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Porezna obračunava dug prema ugovoru o najmu, koji je i ona svjesno potpisala na manji iznos, a plaćala je veći.
    Ljubičasto je big problem, u biti me zanima tko je u većem prekršaju, odnosno ima li ijedna strana argumente za prepucavanje ili možemo do boljih vremena svaki mjesec voditi rat oko stanarine i kašnjenja.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Imam potvrde o uplaćenim iznosima, što na uplatnicama iz banke što na internet bankarstvu.
    Dakle, nije išlo nikome na ruke nego na račun osobe koja nije navedena na ugovoru.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Znam da me najčešće pravo pravo iznervira svojom nepravednošću ali mi se čini logično da je stanodavac u većem deliktu jer je on utajio prihod, a ne podstanar

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stanodavac u deliktu a podstanar na cesti.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Stanodavac u deliktu a podstanar na cesti.
    Eh da, mislim da je stanodavac toga itekako svjestan, ali isto tako zna da je ipak više on u poziciji da postavlja uvjete.
    Na žalost stanara.
    Koji su isto tako toga svjesni.
    Bem ti državu.
    I besparicu.
    I nenamjernu besposlicu.
    I bez-svoja4zida-icu.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Za neke pravne sporove,neznam ja osobno ne bih! Osim sto puno kosta,traje do iznemoglosti! Mozda da ste uplacivali u dva obroka! X iznos sa ugovora,pa onda opet x iznos koji je po dogovoru! Mozda bih se tada moglo reci da je svaki mj.iznudivala vise novaca i ne postivanje ugovora!
    Pak sa dr.strane,da li j uplacivano na ziro ili klasican tekuci racun! Ako je na ziro racun,sto po meni bi tako trebalo biti,onda koliko se vise sjecam iznos veci od 40 000kn god. porezna naplacuje porez na dobit! Mozda ako se u poreznu odnesu ugovori,i prilozi potvrda banke za iznose! Mozda bi tada porezna reagirala da se taji pravo prikazivanje dobiti,a isti ne zele anex ugovora na veci iznos!
    Ali opet ako je vama u cilju tamo ostati,trebalo bih sto bezbolnije onda to rjesavati! Jer taman da imate pravnu osnovu za povrat pretplate,a time da gazdu stana utisate,nalaze se pitanje kakva je kvaliteta zivota sa takvim ljudima,a i opet da li cete sukladno ugovoru dobit otkaz!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Za neke pravne sporove,neznam ja osobno ne bih! Osim sto puno kosta,traje do iznemoglosti! Mozda da ste uplacivali u dva obroka! X iznos sa ugovora,pa onda opet x iznos koji je po dogovoru! Mozda bih se tada moglo reci da je svaki mj.iznudivala vise novaca i ne postivanje ugovora!
    Pak sa dr.strane,da li j uplacivano na ziro ili klasican tekuci racun! Ako je na ziro racun,sto po meni bi tako trebalo biti,onda koliko se vise sjecam iznos veci od 40 000kn god. porezna naplacuje porez na dobit! Mozda ako se u poreznu odnesu ugovori,i prilozi potvrda banke za iznose! Mozda bi tada porezna reagirala da se taji pravo prikazivanje dobiti,a isti ne zele anex ugovora na veci iznos!
    Ali opet ako je vama u cilju tamo ostati,trebalo bih sto bezbolnije onda to rjesavati! Jer taman da imate pravnu osnovu za povrat pretplate,a time da gazdu stana utisate,nalaze se pitanje kakva je kvaliteta zivota sa takvim ljudima,a i opet da li cete sukladno ugovoru dobit otkaz!
    Tekući račun.
    Što je sa činjenicom da je na ugovoru navedena majka stanodavca, a novac je uplaćivan njemu?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajme, Mamasch,
    koliko vam ozbiljno prijeti otkazivanje? Pa zar ne možete lijepo sjesti ko ljudi i reći gazdi, teška su vremena, izađite nam u susret dok ne nađemo drugi posao... Pa šta on može, otkazati vama i uzeti noce podstanare, a tko mu garantira da ti drugi neće ostati bez posla i da će mu plaćati redovito? Vas barem poznaje...
    Glupo se prijetiti, mada, ako nemate drugog izlaza i ako je sve već isprobano, može se razumjeti, ali to dugoročno nije održiva strategija jer počiva na lošim odnosima.
    Kakve su vam opcije ?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, Mamasch,
    koliko vam ozbiljno prijeti otkazivanje? Pa zar ne možete lijepo sjesti ko ljudi i reći gazdi, teška su vremena, izađite nam u susret dok ne nađemo drugi posao... Pa šta on može, otkazati vama i uzeti noce podstanare, a tko mu garantira da ti drugi neće ostati bez posla i da će mu plaćati redovito? Vas barem poznaje...
    Glupo se prijetiti, mada, ako nemate drugog izlaza i ako je sve već isprobano, može se razumjeti, ali to dugoročno nije održiva strategija jer počiva na lošim odnosima.
    Kakve su vam opcije ?
    Draga, tamo smo već nekoliko godina, održavamo sve uredno, farbamo, popravljamo, na usluzi smo gđi mami ako zatreba, dobro se slažemo sa svim ostalim ukućanima, režije plaćamo svaki mjesec (ponekad malo kasnimo ali stvarno ponekad).
    Zadnja opcija mi je nabacivanje preplate na nos, ali iskreno umorna sam od ispričavanja, posuđivanja para, kašnjenja i slušanja prijetnji. Nije stanodavac kriv što smo primorani biti u podstanarstvu, to je jasno ko dan, i nije njegov problem što imamo 1 plaću...
    ah

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a šta ja znam, s obzirom da postoji ugovor nekako se ipak nadam da bi zakon trebao pružit neku zaštitu
    uplaćene cifre znače da je (po ugovoru) plaćen najam za idućih ne znam koliko mjeseci.
    u zakonu je otkazni rok 3 do 6 mjeseci, ovisno o razlozima raskidanja. za neplaćanje stanarine vas sigurno ne može izbacit jer ste u preplati. nije poanta ić na sud nego dobro ispregovarat.
    Posljednje uređivanje od koryanshea : 15.03.2013. at 14:44

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znam da su grozna vremena i da vam je jako teško, ali prijetiti se nekome (i to čime, nečim u čemu ste dobrovoljno sudjelovali) - to stvarno nema nikakvog smisla. Zaista je bolje pokušati razgovarati, danas nije uopće lako niti naći podstanare.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I da ne zaboravim, ja sam 'mrtva ladna' zamolila ljude sa isele jer su već drugi put kasnili sa stanarinom 15 dana. Takav je bio dogovor od početka. Doduše, nisu bila djeca u priči, tad ne znam kako bi reagirala.

Stanodavcu (sadašnjem) ne kasnim s uplatama.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure moje drage, hvala na komentarima i savjetima.
    Svaki put kada zagusti porazgovaramo i dogovorimo se, zaostatke za stan poplaćamo, svedemo na nuli, i na žalost nakon nekog vremena opet smo dužni zbog navedene samo 1 plaće (ne trebam dalje objašnjavat kako živimo... ).
    Stanodavac, gđa mama i cijela kuća dobro zna u kakvim smo g.vnima, i u biti svi imaju razumijevanja i strpljenja, i zapravo su sasvim OK ljudi, dapače sretni smo tamo.
    No svako toliko, kada druge stvari iz njegovog života izživciraju stanodavca, pokrene se priča o izbacivanju iz stana bez obzira što oni svi znaju da smo pošteni i uredni ljudi i da se trudimo svim silama sve dugove riješiti.
    Btw. režije su plaćene svaki mjesec, ponekad sa kojim danom kašnjenja ali uredno svaki mjesec.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje drage, hvala na komentarima i savjetima.
    Svaki put kada zagusti porazgovaramo i dogovorimo se, zaostatke za stan poplaćamo, svedemo na nuli, i na žalost nakon nekog vremena opet smo dužni zbog navedene samo 1 plaće (ne trebam dalje objašnjavat kako živimo... ).
    Stanodavac, gđa mama i cijela kuća dobro zna u kakvim smo g.vnima, i u biti svi imaju razumijevanja i strpljenja, i zapravo su sasvim OK ljudi, dapače sretni smo tamo.
    No svako toliko, kada druge stvari iz njegovog života izživciraju stanodavca, pokrene se priča o izbacivanju iz stana bez obzira što oni svi znaju da smo pošteni i uredni ljudi i da se trudimo svim silama sve dugove riješiti.
    Btw. režije su plaćene svaki mjesec, ponekad sa kojim danom kašnjenja ali uredno svaki mjesec.
    Klasicno ponasanje osobe koja svoj bijes iskaljuje na drugome! I to si uzima za pravo,i misli kak je to ispravno!
    Zelim vam da nadete posao,a onda i dobrog gazdu!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Jooj strasno je to sve skupa! Zivio moj bivisi gazda!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Iz mog dugog podstanarskog staža (u obje uloge, i stanodavca i staanoprimca) nema nista od dogovora. Uvijek se vuku neki dugovi, i kako god da okreneš ne možeš na zelenu granu.
    Ljudi moji, to je posao, a tu zlata vrijedi ona 'čist račun duga ljubav'.
    Pokriješ se s onim koliko imaš.
    Ja bi u konkretnoj situaciji našla jeftiniji stan kojeg mogu plaćati. Ako ne mogu ništa plaćati pregovarala bi s roditeljima ili rođacima.

U današnje vrijeme prilično se nesigurno oslanjati na posao, na žalost došlo je do toga danas imaš-sutra nemaš.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Iz mog dugog podstanarskog staža (u obje uloge, i stanodavca i staanoprimca) nema nista od dogovora. Uvijek se vuku neki dugovi, i kako god da okreneš ne možeš na zelenu granu.
    Ljudi moji, to je posao, a tu zlata vrijedi ona 'čist račun duga ljubav'.
    Pokriješ se s onim koliko imaš.
    Ja bi u konkretnoj situaciji našla jeftiniji stan kojeg mogu plaćati. Ako ne mogu ništa plaćati pregovarala bi s roditeljima ili rođacima.

U današnje vrijeme prilično se nesigurno oslanjati na posao, na žalost došlo je do toga danas imaš-sutra nemaš.
    Apsolutno se slažem sa "čist račun, duga ljubav". Upravo zato me muči to što sam debelo preplatila ono što je državi prijavljeno, i što uredno poplaćam svu zakasninu, i što ne poklapam slušalicu već se ispričam i potrudim da riješim dug. A onda slušam priču kako sam prevarant i kako ću završit na ulici skupa sa djecom. Pa nakon tjedan-dva čujem drugu priču "ma ne brinite, sve razumijem, nije problem, samo vi rješavajte režije na vrijeme, a stan ćete polako otplaćivati...".
    Tko je veći prevarant - ja koja nisam svojim izborom u podstanarstvu i trudim se korektno izvršavati obveze, ili netko tko ubire lovu, štedi na porezu i kvartalno zajaši na izbacivanje?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sanja, iskreno, gazda 95% vremena nije loš, ne mogu griješiti dušu. Pričeka za stanarinu, ne dolazi na vrata, ne zivka itd, ali onih 5% kada se iskali na nama je . I zbilja sam svjesna da nije njegov problem što nemamo para i što nam je teško, čovjek daje uslugu i traži da mu se ista plati, i to je apsolutno u redu, samo... mah, ne znam više što da radim, neugodno mi je stalno se ispričavati i kemijati iz šupljeg u prazno...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sanja, iskreno, gazda 95% vremena nije loš, ne mogu griješiti dušu. Pričeka za stanarinu, ne dolazi na vrata, ne zivka itd, ali onih 5% kada se iskali na nama je . I zbilja sam svjesna da nije njegov problem što nemamo para i što nam je teško, čovjek daje uslugu i traži da mu se ista plati, i to je apsolutno u redu, samo... mah, ne znam više što da radim, neugodno mi je stalno se ispričavati i kemijati iz šupljeg u prazno...
    Ovo je meni bit svega.
    On ima svoju cifru koju vi prihvaćate ili ne i točka.
    Ako ste je prihvatili, dužni ste toliko plaćati.
    Na žalost tako je.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da je on prijavio veći prihod državi onda bi taj porez koji plaća naplatio vama - tako rade svi redom stanodavci i zato je prijava na minimum međusobni dogovor stanodavca i podstanara, na koji i država žmiri jednim okom, kao i na tolike druge grane sive ekonomije u našoj zemljici. Ogromni broj stanodavaca podstanara uopće niti ne prijavi i obično su podstanari oni koji mole da ih se prijavi jer to treba njima a stanodavce baš briga (jer im se to prešutno tolerira).
    Čovjek je očito neugodan, ružno je što vam prijeti, ali ne bih rekla da ste vi išta preplatili.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Čovjek je očito neugodan, ružno je što vam prijeti, ali ne bih rekla da ste vi išta preplatili.
    da, slažem se s ovim.
    + i ja bih potražila jeftiniji (manji) stan koji mogu plaćati u "izvanrednim" uvjetima

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa čuj, i ti si se složila s tim iznosom koji je prijavljen.
    Mogla si ne potpisati ugovor i tražiti poštenijeg stanodavca.
    U cijeloj priči mi je nebitno tko je više a tko manje 'u prekršaju', svatko ima odgovornost za sebe. Nije da njegovo varanje države opravdava vaše neplaćanje.

Nisam shvatila, koliko dugo traju ove peripetije oko zaostataka? Možda se zbilja možete reorganizirati.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa čuj, i ti si se složila s tim iznosom koji je prijavljen.
    Mogla si ne potpisati ugovor i tražiti poštenijeg stanodavca.
    U cijeloj priči mi je nebitno tko je više a tko manje 'u prekršaju', svatko ima odgovornost za sebe. Nije da njegovo varanje države opravdava vaše neplaćanje.

Nisam shvatila, koliko dugo traju ove peripetije oko zaostataka? Možda se zbilja možete reorganizirati.
    Recimo da je 6-7 mjeseci uredno sve plaćeno 1. u mjesecu, a onda se zaredaju 2-3 stanarine koje su naknadno u ratama otplaćene.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Recimo da je 6-7 mjeseci uredno sve plaćeno 1. u mjesecu, a onda se zaredaju 2-3 stanarine koje su naknadno u ratama otplaćene.
    A šta ja znam, ja bi se stvarno na vašem mjestu organizirala tako da mi rashodi ne prelaze prihode (ako je to još uopće moguće u današnje vrijeme).

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A šta ja znam, ja bi se stvarno na vašem mjestu organizirala tako da mi rashodi ne prelaze prihode (ako je to još uopće moguće u današnje vrijeme).
    Eh draga, kada je čovjek u dugovima do grla više ni ne zna koliki su mu prihodi i rashodi i više ne vrijedi ona "pokrij se koliko ti je dugačak poplun" nego si sretan ako imaš za kruh.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ha cuj kao sto je netko vec rekao! Bez obzira na tvoj potpis! Manji,jeftiniji stan! Ili'periferija! Za ono sto se placa u zg,rakitje,mlaka,sesvete znatno jeftinije,a m2 ostane velicine kao i sada

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Ha cuj kao sto je netko vec rekao! Bez obzira na tvoj potpis! Manji,jeftiniji stan! Ili'periferija! Za ono sto se placa u zg,rakitje,mlaka,sesvete znatno jeftinije,a m2 ostane velicine kao i sada
    I to je jedna od opcija, naravno, ali za to treba poplaćati sve ove dugove, urediti stan u prvobitno stanje (srećom nema konkretnijih oštećenja, svježe je pofarban i uredno održavan), i još uz to treba imati za kaparu i prvi mjesec u novom stanu, pa dodati za eventualnu nabavku nekog od aparata ili komada namještaja... Ako nemam svaki mjesec za postojeću stanarinu, odakle mi za ovo gore navedeno?
    Na žalost, za sada sam prisiljena biti ovdje i gurati barem da riješim dugove a onda te k mogu razmišljati o preseljenju. Za to mi treba barem do jeseni, dok MM preko toplog doba namakne kakav posao i zaradi barem za dugove. I to sam sve rekla stanodavcu, tako da zna da sam u groznoj situaciji, naizgled bezizlaznoj odnosno izlaz je jako malen i skučen, jedva dohvatljiv.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mima, ma duboko u srcu ne mislim da smo preplatili jer nam je zbilja komforno, i uredno, mirno i bez uznemiravanja, i svjesna sam da sve to ima svoju cijenu. Ali ovako kada kriza eskalira, i kada se izrazi prijetnjama onda sam još više nesretna što sam u opće u tom položaju, i hvatam se za sve moguće slamke ne bih li olakšala poziciju i sebi ali i toj drugoj strani, jer apsolutno shvaćam da nije nimalo ugodno imati strance u svoja 4 zida i još imati peripetije oko plaćanja. I za to treba imati puno dobre volje i živaca, i ja sam to masu puta rekla stanodavcu, koliko cijenim njegovo strpljenje i dobru volju. Zaista pristupam iskreno i otvorenih karata, i uvijek otvoreno javim kada ću kasniti i kada imam problema sa novcem, fakat je do detalja upućen u sva naša financijska događanja.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bi na tvome mjestu tražila jeftiniji stan.
    Znam da je frka sa lovom i sve to ali razumijem i tvog stanodavca - i on računa na te novce pa jih nema. Ma koma je sva ta situacija...Dali možeš posuditi od rodbine (ili prijatelja) pa poplacati dugove? Ipak je malo lakše kada si dužan nekome tko ti je u rodu nego nekom strancu

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi na tvome mjestu tražila jeftiniji stan.
    Znam da je frka sa lovom i sve to ali razumijem i tvog stanodavca - i on računa na te novce pa jih nema. Ma koma je sva ta situacija...Dali možeš posuditi od rodbine (ili prijatelja) pa poplacati dugove? Ipak je malo lakše kada si dužan nekome tko ti je u rodu nego nekom strancu
    Uh, dužna sam već na sve strane, nemam koga više pitati za tolike konkretne novce. Ipak to nije nekoliko stotina kuna...
    Zahvaljujući divnim odnosima unutar moje familije i jesam sa djecom i mužem u podstanarstvu.
    I znam da nije nikakav izgovor činjenica da čovjek pliva u lovi i da ni ne osjeti kada mu kapne stanarina na račun...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Onog trenutka kada se dovedemo na nulu tražit ćemo drugi stan.
    Ovako dalje ne ide.
    Jedino me boli to što taj trenutak nimalo nije na vidiku.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam sto bih ti rekla , mi sa kreditima na vlastite nekretnine imamo trajni nalog na račun . Banku jedino zanima da imamo iznos novaca kad skida sa racuna, ako nemamo slijede sankcije, a kako jamaca kredit nema , u slučaju neplacanja bi nam sjeli na nekretninu. Nažalost kad nema dovoljno prihoda u obitelji za osnovne troškove, sve je upitno, bez obzira bio vlasnik ili podstanar.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam sto bih ti rekla , mi sa kreditima na vlastite nekretnine imamo trajni nalog na račun . Banku jedino zanima da imamo iznos novaca kad skida sa racuna, ako nemamo slijede sankcije, a kako jamaca kredit nema , u slučaju neplacanja bi nam sjeli na nekretninu. Nažalost kad nema dovoljno prihoda u obitelji za osnovne troškove, sve je upitno, bez obzira bio vlasnik ili podstanar.
    Ma znam da sve u današnje vrijeme ima svoju težinu i cijenu, jasno ko dan.
    I ja sam pomišljala da nekako napravim trajni nalog za tu stanarinu, pa neka smo i gladni...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ah , mislim da ti nije pametno prijetiti , ni na koji način.
    Jer bi se mogli naći na ulici u roku odmah , a to si ne možete priuštiti .

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mamasch, znam kako je očajno kad se gotovo preko noći nađeš s nekoliko desetaka tisuća kuna u minusu

Mislim da vam treba kompletna reorganizacija poslova, jer očito je da ovako tonete.

Kad je mm izgubio posao (početkom krize, 2008.) doslovno smo došli na rub egzistencije. Ne trebam govorit da smo bili podstanari i tada. Tražio je posao 6 mjeseci, i od vss došao do nekvalificiranih poslova. Malo je reći da smo se tukli nogama u g..icu kad je dobio posao mornara na turističkom brodu, debelo potplaćen.
    Možete li si osigurati bilo kakve dodatne prihode?
    Čini se da vam je podstanarstvo još najmanji problem.

I stvarno nije bitno što gazda pliva u parama, vi svoje financije morate organizirati neovisno o ikome (pa i roditeljima).

P.s. moje zlatno pravili je da ne posuđujem novce, ali na žalost sam morala taj put popustiti (rodbina). Bio bi mi totalni crnjak da sam gazdarici ostajala dužna, pa smo tih mjeseci često jeli leću (bila je tad jeftinija od graha )

Razmisli i o kakvom kreditu za saniranje dugova, čula sam da ih je bilo povoljnih.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, jako mi je žao što ste u ovakvoj situaciji. Nemam ti što pametno ni pozitivno reći, dapače čini mi se da to što ste NJEMU uplaćivali na račun, a ugovor je zaključen s NJEGOVOM MAMOM čak vama može biti problem, jer vi nemate nikakav dokaz da ste NJOJ davali stanarinu, znači oni mogu reći da vi stanarinu niste uopće plaćali. A to što su neki novci njemu sjedali, a tko zapravo može reći za što je to bilo, on može reći da ste se vi dogovorili da ćete njemu osobno toliko svaki mjesec plaćati da vam (karikiram) prošeta psa.
    Ne znam, ja bih na vašem mjestu pokušala izdržati u ovom stanu s ovakvim gazdom koliko ide. Traženje jeftinijeg stana je opcija koja traje i može značiti i puno lošije stambene uvjete (a ipak moraš paziti kud djecu vodiš), i nitko ne garantira da nećeš dobiti puno goreg gazdu.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Teoretsko pitanje: kako bi vas točno izbacio na ulicu?

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

a, kako se ljude izbacuje na ulicu ? ili fizickim nasiljem ili ce im boravak tamo uciniti nepodnosljivim, pa ce pobjeci ?!?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ja znam slučaj di je gazda podstanare izbacio tako da im je isključio vodu , struju i grijanje , pa su otišli sami...

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj baš mi je teško čitati sve ovo, ali kao što je Audrey navela vi uopće niste plaćali osobi sa kojom ste potpisali ugovor i mislim da vam nikakve prijetnje neće donijeti ništa korisno.
    Mi iznajmljujemo zasebno sobe u kući baš iz razloga što je tako jednostavnije hendlati jer su to uglavnom studenti.
    Osobno mislim da bih dok god se režije plaćaju (znači da ja kao stanodavac nemam još tuđe troškove jer jedva pokrivam svoje) pristala na dogovor oko dugovanja za stanarinu i otplatu osobito ako se radi o dugogodišnjim podstanarima sa kojima nije bilo problema.
    Probaj se dogovoriti kako god ili ćete pregristi go..o i obratiti se obiteljima ili tražiti drugi smještaj i dodatno posuđivati novce ali ako ste već dosta dužni to i nije opcija.
    Možda da nađete nekoga tko ima stan/kuću a kome je potrebna briga pa da za uslugu brige o toj osobi ne plaćate podstanarstvo već samo svoj dio potrošenih režija.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ja bih vam savjetovala i da ako odete u novi stan ne razmisljate odmah o kupovini nekih aparata kao sto si napisala, bar ne dok neke dugove ne vratite jer cete biti duzni jos i vise. malo se stisnite.
    da sam na vasem mjestu ja bih prodala i ono sto mi trenutno ne treba, odjeca i igracke koje su djeca prerasla stavi na burzu, ako imate stare informaticke opreme, nekako mislim da vam je sad potrebnije dobiti 500 kuna, nego imati fotic i slicno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •