Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Prava dodatne njege na dijete sa dijagnozom epilepsija

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Prava dodatne njege na dijete sa dijagnozom epilepsija

Pozdrav!
    Prije dva tjedna mojoj curici (5) dijagnosticirali su joj epilepsiju,dobiva terapiju i sada treba cekati da li su pogodili lijek.Ima i dalje napadaje,malo manje nego prije,ali ih ima svaki dan,svaku noc,pogotovo nocu.Mene zanima da li imam pravo na dodatnu njegu i ako imam kome da se javim.Jutros mi u bolnici jedna mama rekla da moram traziti na uvecani djeciji doplatak?
    Unaprijed Hvala!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!
    Prije dva tjedna mojoj curici (5) dijagnosticirali su joj epilepsiju,dobiva terapiju i sada treba cekati da li su pogodili lijek.Ima i dalje napadaje,malo manje nego prije,ali ih ima svaki dan,svaku noc,pogotovo nocu.Mene zanima da li imam pravo na dodatnu njegu i ako imam kome da se javim.Jutros mi u bolnici jedna mama rekla da moram traziti na uvecani djeciji doplatak?
    Unaprijed Hvala!
    Imaš pravo podnijeti zahtjev za Njegu na HZZO , i kad ti ga odobre možeš tražiti i uvećani DD zbog bolesti djeteta na mirovinskom.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zaboravila sam napisati da sam zaposlena na odredeno vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zaboravila sam napisati da sam zaposlena na odredeno vrijeme.
    Nema veze, važno je da su oba roditelja zaposelena na puno radno vrijeme. Ali moraš prijaviti na HZZO kada ti istekne ugovor, a poslodavac ti ga ne produži (tada ti prestaje pravo na Njegu, nažalost).

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pozdrav!
    Unaprijed Hvala!
    Ja sam trazila za prvo djete, dystoni dijagnoza!
    Treba ti:
    Potvrda o zaposlenju iz firme za oba roditelja,orig
    Kompletna med.dokumentacija,kopija
    Preporuka pedijatra o produzenom i preporuka od specijaliste npr.neuropedi,
    u HZZO jos spunis formulare!
    Zatim oni predaju papire na komisiju u Bastijanovu, koja odluci da li i koliko se dobo produzetak! To svoje misljenje ini salju u HZZO, a HZZO na temelju misljenja pise rjesenje i salje tebi i poslodavcu!
    Nakon tj.sa rjesenjem javis se u mirovinski, adzijina ul. S tim da rjesenje i oni dobe i kad ga zaprime ako se sama ne javis, (kao ja jer nisam znala) oni ti moraju poslati obavijest o DD i popis papira sto ti treba!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

aleksandra , a kaj je bilo prošli put kad si imala njegu, nekaj slično?

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moja Ema je rodena kao neurorizicna beba,distoni sindrom,hipotonija,uspjeli smo sa vjezbicama sve ispraviti,tada sam bila na dodatnoj njezi.I sada prije dva tjedna je primljena u bolnici,napravljeni nalazi EEg,Ct i jos mora na magnetsku,receno nam je da je epilepsija i odmah je pocela dobivati terapiju,sada kako kazu treba vidjeti kako reagira na lijek.Zanimalo me za djeciji doplatak,ali mi poznanica u bolnici rekla da imam i pravo na dodatnu njegu.Ugovor mi na odredeno,a vjerujem da kada otvorim za dodatnu njegu ili bolovanje poslodavac mi nece produziti bolovanje.Sreca da imam dosta slobodnih dana,pa koristim ih.
    Posljednje uređivanje od sirius : 04.09.2012. at 20:02

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

misliš da ne bi mogla tražiti njegu , traži ako imaš papire, pa dok se toi isposluje prođe cca 40 dana, pošto te ni ne plača, malo je bezveze da ti ne bi sdao pravo na njegu

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dobili smo otpusno pismo sa cekanjem magnetske r. Malecka je dobro,bez napadaja,ali nije to vise dijete kao prije,strah ju je razdvajanja,na svaki zvuk se trza....Ja sam se vratila na posao jer mi je ugovor upitan a kada sam uzimala otpusno pismo,nisam vidjela dr.,kada sam predala njenoj pedijatrici i pitala je za dodatnu njegu,rekla mi da smatra da nema potrebe.Poznajem svoje dijete i mislim da sam joj sada itekako potrebna.Ne znam da li treba pisati od neuropedijatrice dodatna njega? U otpusnom nista ne pise.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bilo bi dobro da bar na jednom papiru piše ta njega.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

na koliko se obicno dobije dodatna njega,na koliko mjeseci?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovisi oonome ko piše rješenja, a i od dijagnoze, nema nikakav propis

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jucer bila na hzz,ljubazna zena mi rekla da imam pravo i dala mi papire da ispunim i da ce ona slati na komisiju.Zvala jutros neuropedijatricu i pitala sam za magnetsku sto trebamo napraviti,rekla mi da ce nas zvati.Pitala sam dakako i za dodatnu njegu,potvrdila je da mogu ostvariti pravo i da mi je dovoljno otpusno pismo.Samo ne znam da li tu treba da pise njena preporuka jer kako sam shvatila ako nema preporuke za njegu,necu vjerovatno ni dobiti njegu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisi u pravu, ta dodatna riječ može biti samo jedan plus više, ( ja sam na najstarijeg klinca dobila njegu, i nisaM IMALA TU ČAROBNU RIJEČ NAPISANU nisam ni znala da to treba bit, a i posve slučajno sam doznala od jedne poznanice da imam pravo predat papire za njegu, nitko mi od doktora nije ništa pričal, a kad mi je njega skoro izašla pitala me slučajno jedna liječnica koja je imala takve probleme s svojim detetom), svakako predaj i napiši da skoro ideš na te i te preglede, pa po potrebi donesi nalaze u Hzzo da tam priklamaju ( pošto se to rješava u dužem vremenu), ponekad te i zovu da im dostaviš neki od papira, ubuduće svakak traži da ti napišu preporuku.

Sretno i javi kak ste prošli!
    Si smislila kaj do tada , si na bolovanju?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 26.09.2012. at 13:36

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja nisam imala preporuku nikad , samo nalaz od zadnje kontrole kod kardiologa (ranije i od neuropedijatra fizijatra dok je bila u praćenju). Ali pretpostavljam da preporuka može biti samo plus.
    Posljednje uređivanje od sirius : 26.09.2012. at 14:10

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to i ja kažem, samo podebljani plus, ali sve ovisi opet o tome ko bu komisionario i potpisao rješenja.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Oo super! Dakle ne treba carobna rijec! Ja sam za prvog dobila 3mj produzenog, ali su me obavezno trazili preporuku od lijecnika i to pedijatra i fizioterapeuta! Ovo je odlicna infor.jer i za drugu bebu cu traziti produzetak! Tnx.curke

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pošto ti planiraš tražiti svakako pitaj za čarobnu riječ, to je za one koji nisu znali

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pošto ti planiraš tražiti svakako pitaj za čarobnu riječ, to je za one koji nisu znali
    Budem svakako trazila ! Javim se sto sam rjesila!
    Hvala jos jednom

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Super! Nadam se da cu dobiti njegu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si dobila kaj'

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam prije isto primala uvecani DD za sina, do prije 3 godine.

dobila sam ga na temelju rjesenja o produzenom porodiljnom dopustu radi njege djeteta sa oštecenjem zdravlja, odnosno dok sam bila na porodiljnom dopustu do 3 godine, tako da nije potrebno da roditelji budu zaposleni, to nije uvijet obzirom da se ne trazi uvecani doplatak na temelju primanja niti statusa roditelja, vec iskljucivo na temelju djetetove dijagnoze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da samamama u pravu si, ali njegu možeš dobiti ako ste oboje zaposleni, tak da je to začarani krug.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Doplatak za djecu

PITANJE:
    Što mi je sve potrebno kako bih ostvarila pravo na doplatak za djecu?

ODGOVOR:
    Da biste ostvarili pravo na doplatak za djecu potrebno je podnijeti zahtjev (možete ga preuzeti na web stranicama Zavoda ili kupiti tiskanicu u “Narodnim novinama”) mjerodavnoj područnoj službi prema mjestu prebivališta. Uz zahtjev za priznanje prava na doplatak podnose se sljedeći dokazi:

za podnositelja zahtjeva
    • osobna iskaznica – preslika
    • rješenje Centra za socijalnu skrb (o skrbništvu, o čuvanju i odgoju djeteta)
    • odobrenje za trajno nastanjenje (za strance)
    • rješenje centra i odobrenje za trajno nastanjenje samo ako se radi o takvim slučajevima

za djecu za koju se traži doplatak:
    • dokaz o rođenju djeteta (izvadak iz maticerođenih ili rodni list ili potvrda o rođenju)
    • potvrda o redovitom školovanju za svu školsku djecu, osim za djecu s utvrđenim oštećenjem zdravlja
    • dokaz (nalaz i mišljenje ili rješenje) Centra za socijalnu skrb o postojanju oštećenja zdravlja djeteta
    • dokaz o smrti roditelja
    • dokaz o postojanju potpune i trajne nesposobnosti za samostalan život i rad roditelja
    • dokaz da je prebivalište roditelja nepoznato
    • rješenje o oduzimanju poslovne sposobnosti roditelja
    • dokaz da je prebivalište roditelja nepoznato
    • rješenje o oduzimanju poslovne sposobnosti roditelja

za članove kućanstva:
    • osobna iskaznica za punoljetnog člana – preslika
    • dokaz o rođenju djeteta za maloljetnu djecu za koju se ne traži doplatak.

za utvrđivanje dohodovnog cenzusa:
    • potvrdu ISPLATITELJA PRIHODA oostvarenim prihodima podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini (za dohodak od nesamostalnog rada, naknada zbog bolovanja, nezaposlenosti, porodnog dopusta, kao i za dohodak od samostalne djelatnosti o kojima Porezna uprava ne vodi evidenciju, tj. dohodak od samostalne djelatnosti za koju ne postoji obveza porezne prijave)
    • potvrdu POREZNE UPRAVE za dohodak od samostalnog rada o kojima Porezna uprava vodi evidenciju (dohodak od obrta, od zakupnine i najamnine i dr.
    • mirovinsku uputnicu ili presliku rješenja o mirovini za člana kućanstva

Dokaze o prihodima ne podnosi podnositelj zahtjeva koji pravo ostvaruje za dijete s utvrđenim težim oštećenjem zdravlja. Također Vas upozoravamo da pravo na doplatak za djecu pripada od dana podnošenja zahtjeva, što znači da zahtjev trebate predati što ranije.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da samamama u pravu si, ali njegu možeš dobiti ako ste oboje zaposleni, tak da je to začarani krug.
    kopirala sam u prethodnom postu dokumentaciju koja je potrebna. ne znam o kojoj njezi govoris ovdje? ako je produzeni porodiljni, to također nije vezano uz zaposlenje.

DD se ostvaruje na nacin kako sam opisala gore i za njega osim navedenih papira ne trebas imati nista drugo, a iznosi preko 800 kn mjesecno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    kopirala sam u prethodnom postu dokumentaciju koja je potrebna. ne znam o kojoj njezi govoris ovdje? ako je produzeni porodiljni, to također nije vezano uz zaposlenje.
    od kad to, uvijek je bilo vezano ako si i kad si zaposlen
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.11.2012. at 13:55

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ah mea culpa moras biti zaposlen ili samozaposlen da bi ostvario pravo na produzeni porodiljni dopust.
    ali to ovdje nije ni moguce, ako sam dobro zapamtila djevojcica ima vec 5 godina, tako da ta opcije vise i onako ne dolazi u obzir.
    uvecani DD je najisplativiji u svakom slucaju, a sa tim uvecanim DD imas besplatan vrtic ( barem sto se Rijeke tice )

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

u tom slucaju, rjesenje o dopustu za njegu zamjenjuje rjesenje CZSS, koje se dobiva kod njihovog izabranog doktora, odnosno na njihovoj komisiji.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne ti si u nepravu, to što se zove produženi( jer je to radni naziv) ne znači da se produžuje na porodiljni, ak ti dete s 12 godina odjednom oboli imaš isto pravo na njegu ili srv

a to jel si zaposlen ili samozaposleni je potpuno svejedno jer si zaposlen
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.11.2012. at 14:17

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne ti si u nepravu, to što se zove produženi( jer je to radni naziv) ne znači da se produžuje na porodiljni, ak ti dete s 12 godina odjednom oboli imaš isto pravo na njegu ili srv

a to jel si zaposlen ili samozaposleni je potpuno svejedno jer si zaposlen
    nazalost postoji dobna granica do kada je moguce to pravo ostvariti, a ona je 8 godina. drugim rijecima, ako imas tesko bolesno dijete koje je potupno ovisno o tvojoj pomoci, nakon 8.godine mu je najbolje da umre sto se tice drzave i prava na pomoc.

(1) Zaposleni ili samozaposleni roditelj djeteta s težim smetnjama u razvoju (dijete s težim tjelesnim ili mentalnim oštećenjem ili težom psihičkom bolesti), nakon iskorištenog prava na roditeljski dopust prema Zakonu, ima pravo na dopust za njegu djeteta ili pravo na rad u skraćenom radnom vremenu do navršene 8. godine djetetova života na temelju nalaza i mišljenja nadležnog liječničkog povjerenstva Zavoda.
    Posljednje uređivanje od samamama : 07.11.2012. at 14:34

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako postoji indikacije srv se može tražiti i iznad 8 godine, a i njega isto

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jer pretpostavljaju da je dete s 8 godina u školi, i tamo odradi dio vremena koji ti možeš odraditi na poslu.
    ali pošto sva deca nisu u školi onda im daju njegu ili slično, ali su to baš najbori slučajevi, recimo slučaj jedne cure ( tada stare 12 god) iz susjedstva kad je kamion na cesti se preokrenuo i pao na nju, otac je na njezi, ali to dete ne može ništa bez njega ( mala je sad 17 god).

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pozdrav! Nisam bila neko vrijeme za kompom.Predala sam zahtjev za dodatnu njegu u 05.11.,predala i za uvecani doplatak za dijete.Bila na komsiji za uvecani djeciji doplatak prije dva tjedna.Za dodatnu njegu,rjesenje jos nisam dobila i tko zna kada cu.
    Inace smo krenuli sa logopedom,uskoro krecemo na psihodramu i defektolog.I dalje uzimamo terapiju i uskoro idemo na pregled u neuropedijatrice.zanima me koliko se ceka rjesenje,koliko ste vi cekali?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pretežno oko mjesec dana,ali to znaju rastegnut i do 60dana

koji status imaš , bolovanje?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.12.2012. at 12:42

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Godisnji.Zar tako dugo treba za rjesenje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gdi si predala, probaj nazvat da vidiš u kojem je stanju

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Poslala u Splitu.Evo sam ih dobila na telefon i ljubazna gospoda kaze da su papiri na povjerenstvu od 19.11.2012.I to je to.Nitko jos ne zna kada ce biti rjesenje.Dva mjseca je proslo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jel si pitala kak inače take stvari rješavaju, pa nisi prva

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pitala sam kada bih mogla ocekivati rjesenje i dokle je doslo.Samo mi rekla da je na povjerenstvu.Kazem da sam prije tocno 2 mjeseca poslala,a ona mi odgovorila da bi moglo biti skoro.Kazem joj da su mi to rekli i prosli mjesec.Nema druge nego cekati jos i tko koliko dugo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitaj svako malo,možda i oni pitaju dalje

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prosli mjesec sam svako malo i pitala,govorili mi da bi trebalo svaki cas biti rjesenje.Znaci poslala sam zahttjev 05.11.,na povjerenstvu je od 19.11.Pa to je dva mjeseca.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Eto bili na komisiji i opet smo na cekanju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dokle, kaj buš ipak bolovanje?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A kaj vam nisu rekli na komisiji kaj su odlučili. Mi smo bili dva puta, i rekli su nam oba dva puta odluku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni su samo jednom rekli, bili smo podosta puta

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni je doticna doktorica koja je bila sama kao komisija rekla da mozda dobijem na tri mjeseca.I da ce rjesenje biti narednih dana,a vec cekam 2,5 mjeseca.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Napokon,nakon dugih tri mjeseca cekanja,dobila rjesenje do 6 mjeseca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok uživaj kolko možeš, kak si rješila rupu u poslu?

jel mala kaj bolje???

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Podizem malo!
    Predali smo zahtjev za njegu djeteta,dystoni sindrom dijagnoza! Zovu nas na komisiju! Moze li mi koja reci kako to izgleda! Da ne dodem i zabeljim! Pregledavaju li oni djete ili ja tu moram nesto raditi tipa kako se vjezba...! Demonstracija vjezbi pa da vide kako djete suraduje... Nadam se da oni gledaju djete sami bez vjezbi,jer nisam bas sigurna kako bi reagirao na nove ljude i vjezbice! Mislim da bi tu bilo vise vike i galame nego suradnje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u principu samo žele vidjeti status djeteta, bar ja imam takav dojam, tebe će pitat kaj dete može i hoće, pogledaj si po mjesecima kaj bi dete približno trebalo znati i umjeti, pa da vidiš koja su odstupanja, svakako reci kolko vremena provodiš vježbajući jer je to različito od deteta do deteta, znam curu koja je doslovno vježbala s klincem 24 sata, i on je dosta napredovao čak i prohodao skoro u granicama, a bio je stvarno koma

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •