Ima, naravno da ima lokalni ansetetik.
Imaju sprejevi Lidokain i Dolokain, i ima ih kupiti i u ljekarni u slobodnoj prodaji.
Ako to kod vas ne drže u rodilištu, a to je za mene zločin, sadizam neviđeni, kupi i ponesi u torbi pa im daj.
Sve bolove mogu podnijeti tijekom trudova i poroda, sve je to svrhovito, ali ovaj naknadni, tijekom šivanja, to ne da nema svrhe nego je jedna od najapsurdnijih stvari, besmislena okrutnost koju su se usudili priuštiti ženama, a bez ikakva opravdanja.
Poučena iskustvom svoje sestre koja je rodila prije mene i šivana bez anestezije i pamti to kao najveći užas života, prijateljice kojoj nisu htjeli pričekati koju minutu da anestetik djeluje pa tek pred kraj nije osjetila ubode, a ono najgore jest, bila sam toliko nabrušena i spremna dignuti se isti tren s onog stola, tući se ako treba, koliko god bila nemoćna (jer porod je već bio gotov pa me trudovi nisu ometalia),
ne našpricaju li mi dovoljno.
U šali bih im rekla prije početka šivanja- dajte, nemojte žaliti s tim drogama, sve sam dosad podnijela, ali tu bol nema šansi da ću podnositi, ako vi nemate otići će moj muž u ljekarnu kupiti.
I nije stvarno, nijednom nisam ništa osjetila.
Još su rekli - ma ne, šta vam je, pa nema razloga da ikoga šivanje boli, pa imamo anestetik.
Nemoj, molim te, to podnositi

, ne mogu ni čitati o tome, jeza me hvata.