Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: Znate li kako izgleda fiziološki porođaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Logično je da je bolje da otpulsira, manje će krvi isteći iz nje u posudu ili kamo se već izlije, kad prestane teći kroz nju. Pa mislim da počekaju, nije to neka hitnja. Glavno da beba diše. I da je s mamom sve u redu.

Bebini dišni putevi se čiste i kad nije bio prisutan mekonij, jer prisustvo mekonija u dišnim putovima nije fiziološko stanje. A prisustvo vernixa i plodove vode je, no isto je običaj očistiti i/ili aspirirati. Ne rade to svi isto. I nije uvijek potrebno.
    a gdje ta krv ide ako tvrdiš da ne može ići u dijete? nestane?
    jesi vidjela kako izgleda pupčana vrpca kad je presjeku odmah nakon poroda? puna je krvi. A ona koju presjeku npr. pola sata nakon poroda? bijela, prozirna, spljoštena, a iz posteljice niš ne curi. Di je nestala ta krv ako nije otišla u dijete? btw. ta krv koja se nalazi u posteljici pripada djetetu, i zato mislim da je u redu da je dijete nakon poroda dobije, nije fer (a bome ni zdravo) oduzeti djetetu tu količinu krvi!

čišćenje dišnih puteva je isto nešto o čemu bi se moglo raspravljati, tj. je li zbilja potrebno to raditi rutinski? naravno da NIJE

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    a gdje ta krv ide ako tvrdiš da ne može ići u dijete? nestane?
    jesi vidjela kako izgleda pupčana vrpca kad je presjeku odmah nakon poroda? puna je krvi. A ona koju presjeku npr. pola sata nakon poroda? bijela, prozirna, spljoštena, a iz posteljice niš ne curi. Di je nestala ta krv ako nije otišla u dijete? btw. ta krv koja se nalazi u posteljici pripada djetetu, i zato mislim da je u redu da je dijete nakon poroda dobije, nije fer (a bome ni zdravo) oduzeti djetetu tu količinu krvi!

čišćenje dišnih puteva je isto nešto o čemu bi se moglo raspravljati, tj. je li zbilja potrebno to raditi rutinski? naravno da NIJE
    Uđe u dijete, naravno, sve dok može ulaziti, do zatvaranja ulaza pupčane vrpce koje se događa nakon prvog udaha i uspostave novorođenačkog krvotoka. I napisala sam da babica spusti dijete, ako već nije u nižem nivou od posteljice, što zavisi o položaju majke prilikom izgona. Pa to je logično. Ali, ne radi se tu o puno krvi. Koliko stane u te pupčane žile. Sigurna sam da se priroda pobrinula i to riješila na najbolji način. Ustvari, ako imamo babicu kao pomoć pri porodu, ne trebamo o tome razmišljati, ona zna. U tom času nas čeka nešto puno važnije - beba u rukama.

Ja se ne sjećam zvuka aspiratora da su čistili dišne puteve, ali tko zna, nakon poroda sam bila u totalnoj euforiji, pa nisam o tome mislila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •