Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
sad sam isla gledati slike da vidim vidi li se na kojoj box, pa sam vidjela da imam infuziju i sjetila se da su mi dali nesto za zgrusavanje krvi nakon sto sam rodila i nakon sto je beba pocela dojiti.
posto sam i nakon CR dobila heparin injekcije, nisam u onom trenu nista pitala, misli su mi bile drugdje, al sad pitam sta je i zasto je to?
Ne znam šta bi to bilo.

U ovim člancima koje sam linkala, većina se stvari odnosi zaista na tijek fiziološkog poroda, ali kako se on odvija u ambijentu rodilišta, gdje najveći dio žena rađa (spominje se i porod doma, kao mogućnost), navodi se i mogućnost davanja oksitocinske injekcije odmah po porodu za stiskanje maternice.
Sve smo mi to dobile u rodilištu.

No, nijedna žena koja nije rodila u rodilištu nije dobila tu injekciju, a dodatno lučenje oksitocina, izbacivanje posteljice i stezanje maternice izazvalo je stavljanje djeteta na prsa. Nikakve injekcije. Sve se to događa spontano i nema nikakvih komplikacija.

Ovu injekciju koju ti spominješ, ne znam zašto su ti to dali, zašto heparin. Jesu ti spomenuli da previše krvariš ili što? Mislim da bi tada ipak bili u većoj panici. Moj ginekolog je rekao da ti slučajevi posporodnih krvarenja, kad su patološka, da to krene curiti naglo i obilno, "ko iz pipe", tako je rekao.
Kod tebe nisu baš djelovali tako u frci, ne znam.