Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
Ne znam šta bi to bilo.

U ovim člancima koje sam linkala, većina se stvari odnosi zaista na tijek fiziološkog poroda, ali kako se on odvija u ambijentu rodilišta, gdje najveći dio žena rađa (spominje se i porod doma, kao mogućnost), navodi se i mogućnost davanja oksitocinske injekcije odmah po porodu za stiskanje maternice.
Sve smo mi to dobile u rodilištu.

No, nijedna žena koja nije rodila u rodilištu nije dobila tu injekciju, a dodatno lučenje oksitocina, izbacivanje posteljice i stezanje maternice izazvalo je stavljanje djeteta na prsa. Nikakve injekcije. Sve se to događa spontano i nema nikakvih komplikacija.

Ovu injekciju koju ti spominješ, ne znam zašto su ti to dali, zašto heparin. Jesu ti spomenuli da previše krvariš ili što? Mislim da bi tada ipak bili u većoj panici. Moj ginekolog je rekao da ti slučajevi posporodnih krvarenja, kad su patološka, da to krene curiti naglo i obilno, "ko iz pipe", tako je rekao.
Kod tebe nisu baš djelovali tako u frci, ne znam.
heparin sam dobila nakon cr.
infuziju nakon vaginalnog poroda u kojem je sve bilo besprijekorno, divno, bez ikakvih komplikacija, onako kako treba biti.
negdje u primozgu mi je da je rekla nesto za zagrusavanje krvi ili krvarenja, mislim da je spominjala krv.
pomislila bi da sam dobila inzulin, kao sto sam ga dobila na CR, al tada nisam nista jela, a ovdje ne znaju da jesam...u sjecanju mi je da se spomenulo krvarenje.
nisam previse krvarila, da pace.
doktora sam vidjela kad je dodao primalji ulje, prekontrolirao posteljicu i kontrolirao treba li sav, nakon sto je primalja rekla da ne treba (on je odlucio da treba jedan) i to je sve sto sam od lijecnika vidjela.
cinilo mi se da sam dobila nesto sto se dobiva po defaultu.