Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: Znate li kako izgleda fiziološki porođaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nakon porođaja stvaraju se lohija koja se neprestano izlučuju, a vrlo su pogodan medij za rast bakterija.
    Brijanjem dlaka onemogućava se zadržavanje krvi i lohija na njima čime je higijena olakšana.

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    sve sto pise u ovom citatu koji je blackberry stavila nema NIKAKVO znanstveno uporiste. NIKAKVO.
    znanstveno je dokazano da brijanje ne utjece na smanjanje broja infekcija.
    ...
    pa netreba mi nikakvo znanstveno uporiste da znam da na +35˙C (toliko je bilo danima nakon mog poroda) lohije + duge dlake otezavaju higijenu i doprinose mnozenju bakterija i sirenju mirisa...o tome se nedavno diskutiralo na temi o depiliranju ispod pazuha (te intimne zone)....

poanta je da netreba brijati dlake,dovoljno ih je maximalno skratiti,dakle da poslije nema onog neugodnog izrastanja dlaka,crvenila i svrbeza....
    ali nemoze me nitko uvjeriti da je super kad mu se lohije zaljepe za dlake....ili ne do Bog jos na to i savovi....

ja sam u rodiliste dosla podsisana te zamolila da me ne briju....(to ni sama nikad ne radim radi gore spomenutih razloga a kamoli da jos njima dam da britvare)

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon porođaja stvaraju se lohija koja se neprestano izlučuju, a vrlo su pogodan medij za rast bakterija.
    Brijanjem dlaka onemogućava se zadržavanje krvi i lohija na njima čime je higijena olakšana.

pa netreba mi nikakvo znanstveno uporiste da znam da na +35˙C (toliko je bilo danima nakon mog poroda) lohije + duge dlake otezavaju higijenu i doprinose mnozenju bakterija i sirenju mirisa...o tome se nedavno diskutiralo na temi o depiliranju ispod pazuha (te intimne zone)....

poanta je da netreba brijati dlake,dovoljno ih je maximalno skratiti,dakle da poslije nema onog neugodnog izrastanja dlaka,crvenila i svrbeza....
    ali nemoze me nitko uvjeriti da je super kad mu se lohije zaljepe za dlake....ili ne do Bog jos na to i savovi....

ja sam u rodiliste dosla podsisana te zamolila da me ne briju....(to ni sama nikad ne radim radi gore spomenutih razloga a kamoli da jos njima dam da britvare)
    ja ne vidim kako dlake otežavaju higijenu, kada se perem dolje operem i dlake, ne? friško obrijano područje (daklem hrpa mikro ranica) mi se čini puno boljom šansom za neku infekciju... inače te dlake i služe da drže prljavštinu podalje od osjetljivog nam organa i ulaza u njeg podšišavanje mi je kul, ali ne bih nikako rekla da je potrebno..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •