Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: Znate li kako izgleda fiziološki porođaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od cetvero moje djece jedno je plakalo. Moj prvi kojeg su nasilno iscupali je plakao.
    Drugi se tiho oglasio, kao mače. On je zato plakao kasnije. Svaki put kad bi sestra izvezla iz djecje sobe ona kolica na koja naslaze bebe za kupanje, on bi se razderao iz sveg glasa. Ne bih vjerovala da mi je netko to pricao.
    Treci se rodio u vodi. Dok se radjao, otvorio je oci i pogledao nas. Nasmijesen, majkemimile. Nasmijesen je dan danas.
    Cetvrta nije plakala. Rodila se u mraku i tišini u njezne ruke koje su je podigle na sisu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Od cetvero moje djece jedno je plakalo. Moj prvi kojeg su nasilno iscupali je plakao.
    Drugi se tiho oglasio, kao mače. On je zato plakao kasnije. Svaki put kad bi sestra izvezla iz djecje sobe ona kolica na koja naslaze bebe za kupanje, on bi se razderao iz sveg glasa. Ne bih vjerovala da mi je netko to pricao.
    Treci se rodio u vodi. Dok se radjao, otvorio je oci i pogledao nas. Nasmijesen, majkemimile. Nasmijesen je dan danas.
    Cetvrta nije plakala. Rodila se u mraku i tišini u njezne ruke koje su je podigle na sisu.
    Evo, meni ovo ljudi ne vjeruju.

Da se dijete rodilo, a nije udarilo kričati nego samo malo khm, kme i mir božji.

Još mi je jedan mit došao na pamet.

Nagli trudovi, porod kao urgento stanje.
    Mislim da bi se trebalo u jednu kampanju. Protiv neupućenih filmaša koji nanose štetu i iznimno plaše ljude porodom.
    U svim filmovima,
    evo sad i u ovom Sulejmanu, žene već od prvog truda kriče, padaju u trans, na pod, oduzimaju se, imaju užasne bolove i odmah nastaje sveopća panika.

Bi li tako lažno smjeli prikazivati neku drugu životnu činjenicu?

Koja je to od nas rodila u prvih šest iznimno jakih trudova, dijete iskočilo, ma mislim, da bar to ide tako naglo, nego sve ide mic po mic, tek iznimno, a zna se kad je, kod istjecanja zamućene plodne vode i sl, treba trčati brzinom munje.

Sve ostalo traje, traje, traje...ohoho, ohoho.

Jel' znaju ti filmaši, jel' briga koga koliko oni dezinformacija i straha šire?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Bi li tako lažno smjeli prikazivati neku drugu životnu činjenicu?
    A seks kao prikazuju na realan nacin? Ili bolest?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    A seks kao prikazuju na realan nacin? Ili bolest?
    U "običnim", tv filmovima i serijama, recimo da da (ne znam kakve ti gledaš) . Obično prikazuju spoj zaljubljenih, pa prvi seks itd. ,a tu ipak ima "frcanja" iskri, nije baš toliko nerealno.
    To što je naša bračna realnost nešto drugo, a šta ćeš sad, bit će bolje kad prestaneš dojiti.

Naravno da ima nerealnosti, ali daj zamisli sebe u njihovom porodu, dobiješ prvi trud i već te smjeste u invalidska kolica, stave masku s kisikom na lice i voze trčeći bolničkim hodnikom...
    Ili, doma si, prvi trud, ti padaš na pod, muž pali auto, u luđačkoj vožnji radi prekršaje jer ti ćeš umrijeti ako ne stignete za pet minuta u rodilište.

U ovom Sulejmanu svaka je Turkinja već na prvi trud ispustila takav luđački krik ko da je u najžešćoj fazi tranzicije, pala nemoćna na pod i cijeli harem se digao na noge.

To je porod?
    Djeca to gledaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •