Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: Znate li kako izgleda fiziološki porođaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Cekaj cekaj stani malo.... kolicina kojekakvih tekucna koje sam vidjela na svojim porodima je poprilicna! Na prvom je pljsnulo nesto u neku vrecu pa s tok izvagali i rekli 440 gr, ja pitam jel to posteljica, kazu ne, krv. To mi je ostalo bas sokantno otkud pol litre krvi tek tako. Na drugom porodu dok sam dosetavala od kade do kreveta iza mene je jednom trenu pljusnula valjda ista ta krv, dok sam hodala samo sa osjetla pljusssss i netko je njurgao da kako ce sad vagati, a svo prisutno osoblje se moralo presvuci jer je toga bilo po svuda. Pod zid itd. Ja nisam vidjela jer sam drzala malu, pazila da ne padnem, hod i nisam htjela da nas jos odvajaju zbog onog teksta o vampirici prmalji kojeg sam netom prije poroda ovdje citala.
    A o plodnoj vodi da ne pricam. Jel sam ja to nesto pobrkala loncice ili toga stvarno nema toliko puno?
    Trudnica ima litru krvi u tijelu više pri kraju trudnoće i to je rezerva koju tijelo stvori za svaki slučaj. Toliko može izgubiti bez posljedica. No, ja ne znam da su meni išta skupljali ni vagali. Osim posteljice, ali mi ni ona nije bila zanimljiva. Glavno da nisam morala brinuti o tim popratnim stvarima koje treba baciti ili očistiti. Meni potpuno nebitno. Beba je u naručju. Točka.

A količina krvi u pupčanoj vrpci je mala, trebala bih potražiti koliko je to, ali brojke me baš i ne zanimaju.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A količina krvi u pupčanoj vrpci je mala, trebala bih potražiti koliko je to, ali brojke me baš i ne zanimaju.
    količina krvi u posteljici je tebi mala (jer si odrasla osoba pa imaš puno krvi) ali djetetu je ogromna, ogromna!!! Nije kod svakoga isto ali nakon poroda u posteljici ostane i do 1/3 djetetove krvi, djetetove. Ta količina mu je, naravno, potrebna, to je njegova krv. Zamisli da tebi netko izvadi 1/3 krvi?!?!
    Jako je bitno pustiti pupkovinu da otpulsira, da dijete dobije svoju krv.
    Uostalom, nije potrebno objašnjavati zašto, to već i ptice na grani znaju
    Evo kako su to lijepo objasnile primalje na svojoj stranici http://www.hupp.hr/content_detaljnij...3=0&G4=0&ID=51

Ako netko slučajno nije pročitao ovaj tekst, sada je prilika
    Posljednje uređivanje od puntica : 18.03.2013. at 07:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •