Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
pomislila bi da sam dobila inzulin, kao sto sam ga dobila na CR, al tada nisam nista jela, a ovdje ne znaju da jesam...u sjecanju mi je da se spomenulo krvarenje.
nisam previse krvarila, da pace.
....
cinilo mi se da sam dobila nesto sto se dobiva po defaultu.
dobila si injekciju koja se daje u bolnici rutinski. kod pkk-a se ne dobije, dijete aktivno doji i opet se sve stisne.
dakle, rutina koja nije nužda, ali u bolnici daju za svaki slučaj:

ovako to ide:

U trećem porođajnom dobu postoji rizik od krvarenja, iako nije velik. Nakon što se placenta odvoji od stijenke maternice, ostavlja za sobom osjetljivo područje gdje su bile spojene krvne žile posteljice. Jedini razlog što žena ne krvari je taj što se maternica odmah nakon porođaja steže. To sprečava izlazak krvi iz odvojenih krvnih žilica. Dojenje potiče taj proces. Daje se i injekcija za brže stezanje. Liječnici i primalje obično daju injekciju lijeka koji se zove oksitocin, a koji se daje i za poticanje trudova (vidi šesto poglavlje za više podataka). Krvarenje koje je rezultat nesposobnosti maternice da se stisne može biti posljedica premora maternice ili pretjerane stimulacije lijekovima za rastezanje.
Stezanje maternice također tjera posteljicu iz tijela. Izlazak posteljice je spontan i obično se dogodi unutar petnaest minuta od porođaja.
Rodilja u zadnjoj fazi porođaja treba nekog uz sebe. Dobri pomagači stoje i promatraju.
Kada je treće porođajno doba završeno, a žena je rodila kod kuće, treba nekog tko će po potrebi za nju obaviti telefonske razgovore. No više ne treba stručnu pomoć.
Obrati pažnju na boldano. Prvo je u rodilištu, drugo doma. U bolnici daju rutinski, trebalo - ne trebalo.
Doma stoje i promatrajum, daju i reagiraju - ako treba.