Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
da da skužila sam, al ako se izbori za kretanje, klečanje, čučanje ili bilo koji položaj da joj paše onda je moguće izbjeći epiziotomiju. Možda se treba usmjeriti na to pa to onda i emitiraš i osoblje to osjeti i poštuje jer znaju oni s kime se nije za zezat Ja to nisam u stanju, u trudovima ne govorim, trebam mir i mrak (barem do sada je tako bilo) i nisam kadra nabrajat što hoću ili neću, ali nismo svi isti.
Ja čisto sumnjam da ću se izboriti za fiziološki porod, zato i pitam...
A kako se nisam mogla izboriti za pravo na SPAVANJE za vrijeme ležanja na ginekologiji sad u trudnoći (naime, cimerica je lomila zidove hrčući, a pored 3 slobodne sobe s po 3 slobodna kreveta nisu me htjeli pustiti u drugu sobu radi "politike odjela i glavne doktorice"). Bitno je da su kreveti dobro, a nas pacijente tko šljivi, pih! kao da je spavanje bitna stavka u 6 dana ležanja u bolnici za jednu trudnicu!

Pa ne stvaram fantaziju da ću se izboriti za išta- želim se pripremiti za sve. Imam nadu da će sve proteći dobro, ali da će biti po ikakvom planu poroda- ne vjerujem. Vrištat ću protiv dripa, epiduralnu ovdje i ne nude tako da ju ne moram izbjegavati, vrištat ću i protiv sjeckanja, ali... Samo mi se čini da sve ide po rutini da se sve "obavi" što prije i što lakše za njih. Valja se valjda samo dobro pomoliti prije ulaska u porađaonu da sve protekne u redu