Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Prekid ugovora u trudnoći

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno Prekid ugovora u trudnoći

dakle, problemček je idući... imam ugovor do 31.3.2013, prošli tjedan sam posumnjala na trudnoću, ovaj tjedan i potvrdila, te otišla na čuvanje trudnoće jer sam fizički radnik, te imam lagano krvarenje.. ugovor mi sigurno neće produžiti ako ne moraju, eto takva firma, neznam svoja prava u ničemu pa molim pomoć...

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Prijavis se na burzu i nakon što rodit primas neku naknadu. Neznam koliko si dugo zaposlena? Ili ih probat zamoliti da ti produze ugovor,ništa ne gube...

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

više od dvije godine bez prekida radnog staža.. iako, koliko znam on za vrijeme čuvanja trudnoće nebi smio prekinuti ugovor..

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ivana_26 prvotno napisa Vidi poruku
    više od dvije godine bez prekida radnog staža.. iako, koliko znam on za vrijeme čuvanja trudnoće nebi smio prekinuti ugovor..
    ako je ugovor na određeno znači ima rok koji je određen datumom - tada se on ne prekida već nastupom tog datuma - on ističe.
    ne opravdava istek roka ni trudnoća, ni bolest ni godišnji ni bolovanje - jer je kako mu ime kaže ugovor na određeno (određen mu je rok trajanja)

slažem se sa gore napisanim, ili ih zamoli da ti ga produže (ništa ne gube) a ako ne žele imaš prava kao nezaposlena osoba.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

12 mjeseci bez prekida ili 18 sa prekidima u posljednje 2 godine

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ne ideš na burzu već ostavljaš knjižicu radnu na hzzo-u,doneseš iz firme zadnjih 6 plača,kopiju tekučeg i doznake za komplikacije....pošto imaš dvije godine bez prekida

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj anđeo26012013 prvotno napisa Vidi poruku
    ne ideš na burzu već ostavljaš knjižicu radnu na hzzo-u,doneseš iz firme zadnjih 6 plača,kopiju tekučeg i doznake za komplikacije....pošto imaš dvije godine bez prekida
    ako joj ne produže ugovor postaje nezaposlena, dvije godine bez prekida radnog odnosa tada ne znače ništa, ali može ostvariti naknadu kao nezaposlena majka

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ne ne ni meni nisu ugovor produžuli išla sam na hzzo i to vrijeme mi je hzzo dao staž u radnu knjižicu,a na hzz bu završila s prvom godinom djeteta,bitno je da ima otvorene komplikacije kad joj ugovor istekne i radna ide na zdravstveno

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj SuncicaSun prvotno napisa Vidi poruku
    12 mjeseci bez prekida ili 18 sa prekidima u posljednje 2 godine

ja sam imala 16 mj bez prekida u 2 god.....(sveukupno imam 11god staža)a sad mi je rečeno pošto sam bebu izgubila i završila na burzi s istekom bolovanja da moram naći posao u roku 6mj i radit 3mj da bi imala pravo na bolovanje(komplikacije) plaćene i opet nosim radnu na hzzo...ne mogu na burzu jer nisam sposobna za rad

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    ako joj ne produže ugovor postaje nezaposlena, dvije godine bez prekida radnog odnosa tada ne znače ništa, ali može ostvariti naknadu kao nezaposlena majka
    zanči joj za komplikacije koje je otvorila još uvijek kao zaposlena osoba i trajati će joj do 28 dana prije poroda...

onda tih 28 dana ništa (ili više ako prijeđe termin)
    i nakon toga će ostvarivati rodiljnu i roditeljsku naknadu kao nezaposlena i dobivati će 1.663,00 kn

u svakom slučaju nakon isteka ugovora mora se javiti na HZZO i tamo ostaje knjižica do isteka komplikacija

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    zanči joj za komplikacije koje je otvorila još uvijek kao zaposlena osoba i trajati će joj do 28 dana prije poroda...

onda tih 28 dana ništa (ili više ako prijeđe termin)
    i nakon toga će ostvarivati rodiljnu i roditeljsku naknadu kao nezaposlena i dobivati će 1.663,00 kn

u svakom slučaju nakon isteka ugovora mora se javiti na HZZO i tamo ostaje knjižica do isteka komplikacija
    sad mene nekaj zanima???sigurna si da ide 1663kn jer je meni rečeno da ću prvih 6mj djetetovih dobivat prosjek plaće a dr 6 mj 1663kn???

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj anđeo26012013 prvotno napisa Vidi poruku
    sad mene nekaj zanima???sigurna si da ide 1663kn jer je meni rečeno da ću prvih 6mj djetetovih dobivat prosjek plaće a dr 6 mj 1663kn???
    da jer je nezaposlena tj. ugovor će joj raskinuti za vrijeme komplikacija
    nezaposleni imaju 1663 kune godinu dana

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Al vjerojatno ima pravo i na naknadu za nezaposlene, možda ju može koristiti tih 28 dana kad više nema komplikacije, ili ostatak nakon djetetove navršene prve godine kad ide na zavod za zapošljavanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •