Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: letrazol

DijanaP

Početno letrazol

hi, jeli neko čuo, primijenio ili ima bilo kakvih iscrpnih podataka o lijeku koji je sličan, ali puno bolji klomifenu? zove se LETRAZOL

pišite ako što znate.
    ja sam čula da se koristi kao i klomifen ali da daje jako kvalitetne stanice. da je dobro rješenje za one žene koje su već stimulirane sa hrpetinom gonala, menapura i sl, a pri tome dobiju npr. 4 stanice- isto kao sa tim letrazolom.

pozdrav od mene koja još uvijek čeka svog Pavla i/ili Martu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Čula i koristila. Dobro, ja ih zovem femara, ali to je isto. Nisam ih ni čula ni vidila, a utječe na kvalitetu i broj jajnih stanica. Na kraju je kod mene, doduše, ispala samo jedna, ali odlična (a dr. Romac zna!) stanica. Nije sve tako lipo i dobro, ali zar je išta od onoga čime se kljukamo savršeno.

Za sve ostale informacije ajde na

www.femara.com

Ako je problem engleski, javi se pa ti prevedem. Inače, sve one nuspojave ne zvuče dobro ali treba zapamtit da mi to uzimamo u puno manjoj mjeri od žena kojima treba u druge svrhe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš, vidiš, taj lijek bi možda bio i za mene dobar... DijanaP, je li ti ga neki gin preporučio? Ako nije indiskretno - koji? Moj dr. L baš i ne mijenja protokole, a s ovim dosadašnjim kod mene nije bilo nekih uspjeha pa mi je bad svaki put iznova isto, teško onda mogu skupit vjere da će nešto biti...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ina, da ti ja dogovorim iako mene nisi pitala. Dr. Poljak na CITO ga preporučuje.... tu sam i ja za njega čula. Kaže da je klomifen zastarjela metoda koju koriste doktori jer je jeftinije. Na CITO i tako sve plačaš, pa još 500kn za 10 tableta nije strašno. Is stvarno nisam osjetila nikakve nuspojave iako sam ih se bojala.
    Pitaj Lučija ako si zainteresirana, nemoj kupovat na svoju ruku... ipak lijek nije bezopasan, a neke su žene i alergične na njega.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala, Perkice. Ako mogu još bit indiskretna - jesi ga pila za prirodni ciklus ili baš kao veliku stimulaciju? Naime, mi nismo nikad uspjeli doći do nekih lijepih embrija, iako sam imala dosta stanica u velikoj stimulaciji, prirodnjak nisam nikad probala jer imam produljene cikluse i ovulacija je (ako je ima) tipa 18. dan (evo baš sam sad gledala u kućnoj radinosti u LH trakice jer sam mislila da i nemam ovulaciju, i tako mi je pala - 18. dan). Meni Luči najčešće daje klomifen u FET postupku da dođe do ovulacije jer mene obično "velika" stimulacija dosta zdrma pa jedno 3-4 ciklusa nemam ovulaciju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Koja indiskrecija!

Da, pila sam u prirodnom. Pojavilo se dosta folikula ali samo su dva nastavila napredovati. Ostalo je mučak. Od ta dva obje su bile jajne stanice, ali jedna nezrela.... šta'š? Ali za to nije kriva femara.
    U svakom slučaju, ni ja baš ne stvaram puno j. stanica iako bude folikula. U stvari, krivo sam rekla... bude stanica ali se ne razvijaju pravilno... neke narastu kako treba, a sve druge uzalud. Na kraju.... velika punkcija, izvadi se stanica, ali su samo neke upotrebljive. Zbog toga sam se i odlučila na prirodni. Čemu pusti hormoni kada na kraju opet dođem do 2-3 kvalitetne stanice i bezbroj jadnih.
    A produljena ovulacija..... ništa strašno, samo treba imati volje za čekat. U dvi različite klinike mi je punkcija bila 12 dan. Malo mi je bilo čudno jer gotovo nikad mi M ne dođe 28 dan (kreće mi se ciklus od 28-37 dana). Ali dobro.... vjerovala sam doktorima. Sada mi je štoperica bila 14 dan.... Eto.... više se nikome ne dam štopat bez provjere.... i zato sljedeći ciklus opet idem u prirodni sa femarom.

DijanaP

Početno letrazol

ja sam čula samo da dr u Splitu gdje sad radi Romac to preporučuje. koristila ga je od moje prijateljica poznanica koja ima godina skoro kao i ja - 38- bila je na tonu stimulacija, kao i ja i kako je vrijeme prolazilo dobivala sve manje stanica, kao i ja. na kraju je s tim letrazolom dobila 4 savršene i žena je sad trudna. meni je to vrijedna informacija i imam namjeru Lučija pitati za detalje kad dodjem k njemu poslije zimskih praznika.
    svašta sam probala pa bih mogla i to.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Puno hvala, DijanaP, i ja sam sličnih godina i imam rel. puno iza sebe, embriji uvijek ne baš neki, nisam uspjela saznat u čemu je štos, tj. jesu li mi j. stanice koma tako da mi je tvoja informacija pomogla.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

DijanaP, ako čitaš eng., evo jedne usporedbe učinkovistosti i nuspojava klomifena i letrozola (drugo ime pod kojim se prodaje je i femara):

http://www.ivf1.com/letrozole-femara-infertility/

Ako ne čitaš eng, evo sažetka:
    Navodno efekti tog lijeka ostaju kraće u tijelu nego od klomifena (od klomifena - stanjivanje endometrija i promjene cervikalnog iscjetka (smanjivanje), a ima sličnu učinkovitost kao klomifen, ali manju od lijekova tipa iz grupe gonadotropina (tipa Gonal i sl.), neke žene bolje reagiraju na njega, neke bolje na klomifen, tako da je u MPO-u uvijek stvar da se pogodi na što neka konkretna žena bolje reagira. Npr. ja sam od klomifena 2x dobila endometralni polip (ali to je nastalo ako bi ga koristila u više ciklusa zaredom), ali mi je recimo ovo što isušuje rodnicu bilo super (manji broj upala kojima sam ja jako sklona, i učinak te suhoće je kod mene trajao čak i do 6 mjeseci).

Eh, sad, u ovome članku se spominje i ono što sam pročitala i na ovom forumu pred neko vrijeme, a to je se Femaru može povezati s malformacijama ploda, ali prema ovome što piše samo ako ga žena uzima dok je trudna (Femara je originalno lijek za liječenje raka dojke pa su ga valjda neke žene dobivale u trudnoći).

Eto, ne znam jesam li ti pomogla. Ja sam isto sklona mijenjaju terapije rađe nego centrifugiranju u stalno jednom te istom protokolu ako ne daje rezultate.

DijanaP

Početno LETRAZOL

Hvala cure, bacit ću se na čitanje tih stranica kad me prođu "buhe" (tj. postpostukovna nervoza).

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene doc od sljedećeg ciklusa hoće staviti na Klomifen. (Dosad samo prirodnjak)
    I još mi je rekao da imam pravo tri ciklusa preko HZZO-a, jel ide Femara isto tako ili to treba plaćati?
    Koliko košta?
    Jel se treba posebno naručiti ili je imaju redovno u ljekarnama???

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cijenu sam već napisala pa da se ne ponavljam. Mislim da se ne može kupiti u apoteci već dr. posebno naručuje. Osim toga.... i da je možeš kupit ne bih nikome to preporučila. Nije baš bezopasna i čudotvorna tabletica kao što se reklamira.... nažalost .
    Istina, bolja je kvaliteta jajne stanice pa se isplati piti kada si u prirodnom jer je manja šansa da ćeš stanicu izgubit.... ali, ni jedan postupak ti ništa ne garantira, pa tako ni femara. Te priče, pila femaru pa ostala trudna, pila čaj pa rodila dvojke, ljetovala na Susku i ostala trudna...... Sve je stvar sreće i pravog trenutka. Nema garancije, obečanja i za svaku od nas vrijedi drugo.
    To što je prvenstveno namijenjen liječenju raka dojke jasno pokazuje da se radi o "teškim" tabletama i nije se za igrat s njima. Sve mi ovdje malo izgubimo kriterije jer smo nakljukane svim i svačim, ali granica mora postojat. Razmišljam.... što će mom djetetu bolesna mama. Prema tome, lipo porazgovarajte s doktorom i sve se dogovorite s njim. Za više informacija imate stranicu samo o femari.... da imate argumente za razgovor
    i sretno

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Mene doc od sljedećeg ciklusa hoće staviti na Klomifen. (Dosad samo prirodnjak)
    I još mi je rekao da imam pravo tri ciklusa preko HZZO-a, jel ide Femara isto tako ili to treba plaćati?
    Koliko košta?
    Jel se treba posebno naručiti ili je imaju redovno u ljekarnama???

Meni neda klomifen, jer se zbog PCOS-a boji hiperstimulacije, veli da cemo s necim drugim pokusati...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, navodno je femara bolja za cure s PCOS, ali ima puno cura s PCOS koje su ok reagirale i na klomifen. Na žalost, ne može se u biti znati kako će žena reagirati prije nego što se isproba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •