kako sirova, pa tukla si ih na pari?
donesi meni, ja ću baciti u smeće
kako sirova, pa tukla si ih na pari?
donesi meni, ja ću baciti u smeće
- Ovo je sa coolinarike:
Krema -- U originalnom bakinom receptu jaja i žumanci se samo umute, doda se šećer, maslac i grilaž, te s time premažemo biskvit.
- Moja verzija - izmješati žumanjke, jaja i šećer te kuhati na pari dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi te u to dodati izrađeni maslac sa 3 žlice istučenog slatkog vrhnja.
Umješati sitno samljeveni grilaž.
kuhala sam na pari, ali ja ne vjerujem da je to uspjelo dosegnuti 60°C
biskvit je nevjerojatno uspio, bojim se da će biti previsoka
ili premalo kreme
oka, tnači mogu slatko vrhnje umiješati?
super
Pa da, išla sam pogledati kakav je to recept za kremu i odmah sam naišla na taj recept pa sam ti kopirala.
Evo ti link: http://www.coolinarika.com/recept/853633/
A sad sam baš tražila kako drugi rade kreme i naišla na jedan drugačiji i zanimljiv recept za kremu, a da nije puding.
http://www.coolinarika.com/recept/krokant-torta/
Brusim se da napravim ovu griljas tortu za vikend!
Inace, ne volim preslatke kolace, pa ja U svim kolacima I keksima prepolovim kolicinu secera koja pise u receptu!
Apri kako je ispala?
ljudi, ma je li to moguće?!
moji najdraži kolači na svijetu se rade samo u jednoj slastičarnici u sarajevu.
i nigdje drugdje.
i svi znaju koliko sam luda za tim kolačem.
moja šamponjeza
i...
ovo je šamponjeza!!!!!!!
to je TO
samo velika, jako velika!
ja sam stavljala lješnjake umjesto oraha u biskvit i sad sam dobila svoju ogromnu šamponjezu
hoće, bit će preslatka, bez daljnjega
ali, boli me briga
gotova je
sutra samo gore šlag i posipanje grilažom i lješnjacima
sa šlagom vjerojatno neće biti taj "pure šamponjeza" okus, ali meni je ovo dovoljno
sad znam kako!
čekaj apricot znači ova grilaž je u varijanti lješnjak umjesto orah ta tvoja savršena šamponjeza?
a što si u kremu stavljala? ovako kao u izvornom receptu ili si malo modificirala?
bila je na kraju putrasta ili ne?
nikad ali baš nikada nisam radila ovakvo što
a baš želim sad svojoj mrvici za prvi rođendan!
da
ja sam u kremu stavila pola od one količine lješnjaka što su oni rekli za posipanje
i opet je i za posipanje bilo toliko da je cijela torta bila prekrivena, a ne samo onako diskretno kao na slici
sljedeći put ne bih čokoladom premazivala svaku koru pa na to stavljala kremu, nego bih čokoladu umiješala u kremu
nije bila preslatka, nije bila putrasta, bila je fantastična
i jako je zasitna: ako ja ne mogu više od jedne kriške, onda znate koliko je sati
(o finoći svjedoči i to da je sinoć moja kuma, iz centra grada, došla po ono što je ostalo)
flopice, nije ti ovo torta ta dijete od godinu dana
ako misliš njoj davati
za ostale, svakako
naši svi gosti su bili preoduševljeni
https://plus.google.com/u/0/photos/1...63224411232626
apri, tvoja najdraza torta u sarajevu, a moja u pragu, nasao mm kopiju u zg, napravila mu jedna gdja, al nije to to
mogu zamislit veselje kad si utrefis najdrazu tortu
vaU
dođe mi da liznem preko ekrana
a za koliko otprilike ljudi dostaje?
i moram napomenuti da ste svi jako zgodni![]()
16 šnita, po cca 5 cm na najširem dijelu
pa to je baš puno
mislim da ću je praviti još ako se malo ohrabrim
nije uopće zahtjevno
trebala su mi točno 4 sata, zajedno sa završnim čišćenjem (apartmanskim riječnikom)
savršeno izgleda, videh je već
i ja ću je praviti za cca dve nedelje!
misliš da bih mogla da ispečem kore dan ranije, pa sutradan da je filujem?
u miša mu, sad sam se setila da šta ću sa žumancima od danas do sutra, nije baš pametno
imam puno posla na dan rođendana jer za klince pravim sendviče koji moraju biti sveži
da, tako sam i ja
A zašto se krema ne može dan prije skuhati, mislim ako se kuha. Ili zašto se torta ne može dan prije napraviti?
Ja torte uvijek radim noć uoči slavlja.
zapravo sam ja i kremu u tom prvome danu
ovako, kore se rade iz tri puta, jednu po jednu, da bjelanjak ne otpusti tekućinu
pa, dok se prva kora peče (treba joj 25 minuta), umuti drugu i pravi grilaž
dok se druga peče, muti treću i napravi kremu
dok se zadnja kora hladi, otopiš čokoladu (ili ćeš je u kremu umiješati)
namažeš i ostaviš za sutradan
sutra samo umutiš šlag i pospeš grilažom i lješnjacima
Jesi umešala slatko vrhnje u kremu ili ne?
nisam, na kraju
nekidan sam pravila ovu tortu http://www.coolinarika.com/recept/panama-torta/
jednostavno je prefina.
Doduše nisam imala orahe pa sam stavila bademe, no to je meni samo poboljšalo okus.
meni je bilo, ja sam i malo vrhnja s čokoladom otopila.
Krenila sam potknuta tvojom temom kuhat kremu od žumanjaka ali nekako su mi bila sumnjiva jaja pa sam odustala (svježa, domaća, ali neki čudan miris)
S malo ganshea je bila čist taman.
I pekla sam jednu s lješnjakom, Lidiju. Oduševila sam se biskvitom. Prvi put sam pekla biskvit u koji se lijeva vrući sirup.
OD 1 dcl vode, 1 dcl ulja i 40dkg šećera skuhati sirup
8 bjelanjaka umutiti u čvrsti snijeg pa polako ulijevati vrući sirup zatim žlicu po žlicu smjesu od 20dkg prženih mljevenih lješnjaka. 6 žlica brašna, 3 žlice kakaa i 2 praška za pecivo.
Kaže mi tetka da postoji više verzija pečenja. Ona peče u velikom protvanu, pekarica koja joj je dala recept lijeva na neke turbo tanke kore. Ja sam podjelila smjesu u dva kalupa za tortu i pekla na 180 možda 40 minuta i bio mi je super.
Krema u orginalu ide od mlijeka, žumanjaka i pudinga...ja sam ubacila u u polovicu čokoladu.
to je neki beze sa kakaom?
i ti si pekla 2 kore i svaku presjekla na 2 dijela?
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 05.05.2013. at 09:40
nisam ništa sjekla, nego ispekla dvije kore i to je to...
nije ko beze, nego sočan biskvit.
Probaj u protvanu, bit će mrvu tanji nego ovaj moj iz kalupa za torte.
ima tko provjeren recept za Moskva šnit tortu?
ima ih puno na netu, ali ja bih baš odavde, provjereni dobar recept
malo sam koristila pretražnik pa sam vidjela da ju je Kaya R. radiila
a mislim da ju je i vissnja spominjala
molim recepte
Joj ja imam, mama pravi često. Čim nađem svesku sa receptima napišem.
Ja radim uvek po ovom receptu,i meni je odlicna
http://www.minjina-kuhinjica.com/des...va-snit-torta/
vidjela sam taj recept, izgleda super
ali ja kada vidim puding u receptu...
znam da je bzvz. puding je gustin i aroma vanilije
a protiv gustina nemam ništa
moram prevladati taj glupi otpor
no čini mi se super recept za kore
samo mene muče žlice
što znači žlica oraha?
razom ili pune žlice?
ja volim gramske recepte
kada ćeš je opet raditi?
da mi izvažeš koliko je 24 žlice oraha u gramima?![]()
i to je u stvari kao ledeni vjetar, što ne?
samo što u beze idu orasi i fila se višnjama i ananasom
Nisam nikada radila ledeni vetar,pa ne mogu reci
A ja onako,polupune,ne bas vrhom a ne ni ravne.mislim da to nije ni toliko bitno.Uek mi je uspela do sada,cak i prvi prvcijati put.
A umesto pudinga mozes staviti gustin,zasto ne?
Mozda cu je raditi sad maloj za rodjendan,za 10tak dana,ako ti nije hitno izmericu.
ovo je jedan od milion recepata za ledeni vjetar
http://gastrodiva.bloger.index.hr/po.../17221437.aspx
čisti beze, bez oraha, lješnjaka
ali krema je slična
može, nisam ti ja brza za nešto napraviti
a sad ću imati opravdanje da pričekam još 10 dana sa pečenjem