Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 192 od 192

Tema: Torte moje bake

  1. #151
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    kako sirova, pa tukla si ih na pari?
    donesi meni, ja ću baciti u smeće

  2. #152
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    1. Ovo je sa coolinarike:
      Krema -

    2. U originalnom bakinom receptu jaja i žumanci se samo umute, doda se šećer, maslac i grilaž, te s time premažemo biskvit.
    3. Moja verzija - izmješati žumanjke, jaja i šećer te kuhati na pari dok se ne zgusne.
      Ostaviti da se ohladi te u to dodati izrađeni maslac sa 3 žlice istučenog slatkog vrhnja.
      Umješati sitno samljeveni grilaž.

  3. #153
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kuhala sam na pari, ali ja ne vjerujem da je to uspjelo dosegnuti 60°C

    biskvit je nevjerojatno uspio, bojim se da će biti previsoka
    ili premalo kreme

  4. #154
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    oka, tnači mogu slatko vrhnje umiješati?
    super

  5. #155
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Pa da, išla sam pogledati kakav je to recept za kremu i odmah sam naišla na taj recept pa sam ti kopirala.
    Evo ti link: http://www.coolinarika.com/recept/853633/

    A sad sam baš tražila kako drugi rade kreme i naišla na jedan drugačiji i zanimljiv recept za kremu, a da nije puding.
    http://www.coolinarika.com/recept/krokant-torta/

  6. #156
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Brusim se da napravim ovu griljas tortu za vikend!
    Inace, ne volim preslatke kolace, pa ja U svim kolacima I keksima prepolovim kolicinu secera koja pise u receptu!
    Apri kako je ispala?

  7. #157
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ljudi, ma je li to moguće?!
    moji najdraži kolači na svijetu se rade samo u jednoj slastičarnici u sarajevu.
    i nigdje drugdje.
    i svi znaju koliko sam luda za tim kolačem.
    moja šamponjeza

    i...
    ovo je šamponjeza!!!!!!!
    to je TO
    samo velika, jako velika!

    ja sam stavljala lješnjake umjesto oraha u biskvit i sad sam dobila svoju ogromnu šamponjezu

    hoće, bit će preslatka, bez daljnjega
    ali, boli me briga

    gotova je

    sutra samo gore šlag i posipanje grilažom i lješnjacima

    sa šlagom vjerojatno neće biti taj "pure šamponjeza" okus, ali meni je ovo dovoljno

    sad znam kako!

  8. #158
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,478

    Početno

    čekaj apricot znači ova grilaž je u varijanti lješnjak umjesto orah ta tvoja savršena šamponjeza?

    a što si u kremu stavljala? ovako kao u izvornom receptu ili si malo modificirala?
    bila je na kraju putrasta ili ne?
    nikad ali baš nikada nisam radila ovakvo što
    a baš želim sad svojoj mrvici za prvi rođendan!

  9. #159
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    da
    ja sam u kremu stavila pola od one količine lješnjaka što su oni rekli za posipanje
    i opet je i za posipanje bilo toliko da je cijela torta bila prekrivena, a ne samo onako diskretno kao na slici

    sljedeći put ne bih čokoladom premazivala svaku koru pa na to stavljala kremu, nego bih čokoladu umiješala u kremu

    nije bila preslatka, nije bila putrasta, bila je fantastična

    i jako je zasitna: ako ja ne mogu više od jedne kriške, onda znate koliko je sati
    (o finoći svjedoči i to da je sinoć moja kuma, iz centra grada, došla po ono što je ostalo )

    flopice, nije ti ovo torta ta dijete od godinu dana
    ako misliš njoj davati
    za ostale, svakako
    naši svi gosti su bili preoduševljeni

    https://plus.google.com/u/0/photos/1...63224411232626

  10. #160
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,937

    Početno

    Slurp!

  11. #161
    mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,556

    Početno

    apri, tvoja najdraza torta u sarajevu, a moja u pragu, nasao mm kopiju u zg, napravila mu jedna gdja, al nije to to
    mogu zamislit veselje kad si utrefis najdrazu tortu

  12. #162
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,478

    Početno

    vaU
    dođe mi da liznem preko ekrana
    a za koliko otprilike ljudi dostaje?
    i moram napomenuti da ste svi jako zgodni

  13. #163
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    16 šnita, po cca 5 cm na najširem dijelu

  14. #164
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,478

    Početno

    pa to je baš puno
    mislim da ću je praviti još ako se malo ohrabrim

  15. #165
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nije uopće zahtjevno
    trebala su mi točno 4 sata, zajedno sa završnim čišćenjem (apartmanskim riječnikom)

  16. #166

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    savršeno izgleda, videh je već
    i ja ću je praviti za cca dve nedelje!
    misliš da bih mogla da ispečem kore dan ranije, pa sutradan da je filujem?

  17. #167

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    u miša mu, sad sam se setila da šta ću sa žumancima od danas do sutra, nije baš pametno

    imam puno posla na dan rođendana jer za klince pravim sendviče koji moraju biti sveži

  18. #168
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    da, tako sam i ja

  19. #169
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    pa žumance stavi u frižider, što će im biti?

  20. #170
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    A zašto se krema ne može dan prije skuhati, mislim ako se kuha. Ili zašto se torta ne može dan prije napraviti?
    Ja torte uvijek radim noć uoči slavlja.

  21. #171
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    zapravo sam ja i kremu u tom prvome danu
    ovako, kore se rade iz tri puta, jednu po jednu, da bjelanjak ne otpusti tekućinu

    pa, dok se prva kora peče (treba joj 25 minuta), umuti drugu i pravi grilaž
    dok se druga peče, muti treću i napravi kremu

    dok se zadnja kora hladi, otopiš čokoladu (ili ćeš je u kremu umiješati)

    namažeš i ostaviš za sutradan
    sutra samo umutiš šlag i pospeš grilažom i lješnjacima

  22. #172
    cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Vojvodina
    Postovi
    430

    Početno

    Jesi umešala slatko vrhnje u kremu ili ne?

  23. #173
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nisam, na kraju

  24. #174
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    nekidan sam pravila ovu tortu http://www.coolinarika.com/recept/panama-torta/
    jednostavno je prefina.
    Doduše nisam imala orahe pa sam stavila bademe, no to je meni samo poboljšalo okus .

  25. #175
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ne bude malo kreme, od samo jednog jajeta?

  26. #176
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    meni je bilo, ja sam i malo vrhnja s čokoladom otopila.
    Krenila sam potknuta tvojom temom kuhat kremu od žumanjaka ali nekako su mi bila sumnjiva jaja pa sam odustala (svježa, domaća, ali neki čudan miris)
    S malo ganshea je bila čist taman.
    I pekla sam jednu s lješnjakom, Lidiju. Oduševila sam se biskvitom. Prvi put sam pekla biskvit u koji se lijeva vrući sirup.

  27. #177
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    daj recept, ja tražim idealni biskvit

  28. #178
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    OD 1 dcl vode, 1 dcl ulja i 40dkg šećera skuhati sirup
    8 bjelanjaka umutiti u čvrsti snijeg pa polako ulijevati vrući sirup zatim žlicu po žlicu smjesu od 20dkg prženih mljevenih lješnjaka. 6 žlica brašna, 3 žlice kakaa i 2 praška za pecivo.
    Kaže mi tetka da postoji više verzija pečenja. Ona peče u velikom protvanu, pekarica koja joj je dala recept lijeva na neke turbo tanke kore. Ja sam podjelila smjesu u dva kalupa za tortu i pekla na 180 možda 40 minuta i bio mi je super.
    Krema u orginalu ide od mlijeka, žumanjaka i pudinga...ja sam ubacila u u polovicu čokoladu.

  29. #179
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    to je neki beze sa kakaom?
    i ti si pekla 2 kore i svaku presjekla na 2 dijela?
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 05.05.2013. at 09:40

  30. #180
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    nisam ništa sjekla, nego ispekla dvije kore i to je to...
    nije ko beze, nego sočan biskvit.
    Probaj u protvanu, bit će mrvu tanji nego ovaj moj iz kalupa za torte.

  31. #181
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ima tko provjeren recept za Moskva šnit tortu?
    ima ih puno na netu, ali ja bih baš odavde, provjereni dobar recept
    malo sam koristila pretražnik pa sam vidjela da ju je Kaya R. radiila
    a mislim da ju je i vissnja spominjala
    molim recepte

  32. #182
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    aleks, nemam recept, ali isprazni inbox

  33. #183
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    aleks, nemam recept, ali isprazni inbox
    a ja se već ponadala
    budući da ti uvijek imaš super recepte
    jesam

  34. #184

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    Joj ja imam, mama pravi često. Čim nađem svesku sa receptima napišem.

  35. #185
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Ja radim uvek po ovom receptu,i meni je odlicna
    http://www.minjina-kuhinjica.com/des...va-snit-torta/

  36. #186
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    vidjela sam taj recept, izgleda super
    ali ja kada vidim puding u receptu...
    znam da je bzvz. puding je gustin i aroma vanilije
    a protiv gustina nemam ništa
    moram prevladati taj glupi otpor
    no čini mi se super recept za kore
    samo mene muče žlice

    što znači žlica oraha?
    razom ili pune žlice?
    ja volim gramske recepte
    kada ćeš je opet raditi?
    da mi izvažeš koliko je 24 žlice oraha u gramima?

  37. #187
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    i to je u stvari kao ledeni vjetar, što ne?
    samo što u beze idu orasi i fila se višnjama i ananasom

  38. #188
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Nisam nikada radila ledeni vetar,pa ne mogu reci
    A ja onako,polupune,ne bas vrhom a ne ni ravne.mislim da to nije ni toliko bitno.Uek mi je uspela do sada,cak i prvi prvcijati put.
    A umesto pudinga mozes staviti gustin,zasto ne?
    Mozda cu je raditi sad maloj za rodjendan,za 10tak dana,ako ti nije hitno izmericu.

  39. #189
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ovo je jedan od milion recepata za ledeni vjetar
    http://gastrodiva.bloger.index.hr/po.../17221437.aspx
    čisti beze, bez oraha, lješnjaka
    ali krema je slična

  40. #190
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    može, nisam ti ja brza za nešto napraviti
    a sad ću imati opravdanje da pričekam još 10 dana sa pečenjem

  41. #191
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Ok,vazi se onda

  42. #192
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Alex imas pp,isprazni inbox...

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •