A kod mene su bakini kolači koje znam "napamet" oni koje sam već gore napisala (orehnjače, makovnjače...) još i buhtli, ružice od dizanog tijesta, krafni, fanjki ili poderane gaće (i to bez germe), zapečene palačinke sa sirom... i takve stvari. Svaki od tih mogu u trenu napisati kako se napravi. Torte - to moram gledati u recept i to vrlo pažljivo, da nešto ne zeznem.
Zaboravih napisati - klasika je i vodeni biskvit od kojeg se napravi rolada i ona se puni domaćim džemom od marelica. To mi je i danas jedan od najboljih i najbržih nedjeljnih kolača. Za vodeni biskvit nigdje nemam recept zapisan jer se podrazumijeva da to zna svaka domaćica.
Za Božić se eventualno pripremao "Božićni panj" ali to je isto obični vodeni biskvit s jednostavnom čokoladnom kremom (bečka krema tj. čokolada i slatko vrhnje, pravo - ne nadomjestak), pripremljen u obliku rolade. Ovako nešto: http://www.uredisvojdom.com/article/...i%C4%87ni_panj
Ne mogu se sjetiti ničeg drugog.
Da se topic ne zove "torte" sad bi tu bilo mjesta za išlere, čupavu katu (pita od oraha, snijega i pekmeza), košarice s pekmezom, krancle, kifle razne.... ali tema je torte pa nemam više što dodati.

Odgovori s citatom