Pokazuje rezultate 1 do 50 od 192

Tema: Torte moje bake

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, sad si me zagolicala vodenim biskvitom. Reci mi koliko mi jaja treba za onaj plitki pleh sto ide u standard pecnicu?
    4 ili 5 jaja, ovisno kako debelo tijesto želiš i koliko je velik pleh. Za božićni panj (ako želiš malo deblje) ide do 7 jaja i tada je debelo oko 2 cm. To se jako ne digne.

Ja sam škrta (i volim tanki biskvit za rolade jer se ljepše savija) pa radim s 4 jaja na pleh od pećnice:

VODENI BISKVIT
    4 bjelanjka - snijeg (s mrvicom soli)
    4 žumanjka istući sa 4 žlice vruće vode iz bojlera i 8 velikih vrhom punih žlica šećera
    dodati 8 vrhom punih žlica glatkog brašna (prosijati kroz cjediljku, eventualno dodati malo praška za pecivo - ne više od 1 najmanje žličice)
    Snijeg umiješati ručno, najbolje drvenom kuhačom. Odmah sve iskrenuti u pleh obložen papirom i frk u prethodno zagrijanu pećnicu.

T=180oC, t=cca 8 minuta, ne otvarati za vrijeme pečenja. Gotova je dok se krajevi odvoje od ruba pleha. Ako se prepeče, hoće pucati, pa treba paziti - ne pomaže ništa osim iskustva.

Kad je gotovo, postupak je slijedeći:

Na kuhinjsku krpu okrenem biskvit dok je još topao, pa odlijepim papir, namažem džemom i pomoću krpe rolam u roladu.

Postupak za rolanje je drugačiji ako će se rolada kasnije puniti nekom kremom s maslacem - treba je zarolanu ostaviti da se ohladi, pa tek onda pažljivo odmotati i puniti. Ne da se to meni.

Nadam se da nisam ništa bitno ispustila.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.03.2013. at 13:20

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •