Bilo je slicnih tema ali nekako nisam nasla bas ovu specificnu temu iako se sve nekako vrti oko toga.
Dakle, ja iskreno nikako da nadjem pravu mjeru u svojoj glavi.
Kao prvo, priznajem da mi novac nije ogranicavajuci faktor ako je cijena "razumna" (meni je rang 60-70kn nekako granica za manje igracke). Drugo, puno radim, slabo se preko tjedna druzim s djecom, grize me savjest pa pod pauzom na poslu cesto padnem u napast impulzivno kupiti nesto. Zatim imam jednu kolekcionarsku strast kupovati potrebne "kategorije" igracki, npr. "trebaju" lego, "trebaju" drveni vlakic, "trebaju" puzzle (svih vrsta), pa "trebaju" bojanke, lutke za kazaliste, didakticke igracke, bebe s pripadajucom odjecom, barbike, set kamiona s dizalicom za gradiliste i set raznih instrumenata za sviranje, set pribora za ciscenje i secer na kraju - kuhinju s punim setom plisanog voca, povrca, kolaca i keksa, pribora za kuhanje, cajanku itd ( bolje da nikad ne zbrojim koliko je sve to kostalo). Mm s pravom sizi kako je toga previse za nagruvani dvosobni stan u kojem zivimo (tj. oni nemaju svoju sobu) a ja se uhvatim kako se u zadnji cas suzdrzim da nekupim starijoj steffi lutku jer place da hoce i ona jednu ( kupujemo zajedno njenoj prijateljici iz vrtica poklon za rodjendan).
I onda se na kraju preispitujem da li uistinu nisam trebala joj kupiti je jer ionako kosta samo 50kn a ona nema niti jednu dobru "Barbiku" (ima neku jeftinu kopiju koju joj je poklonila baka i najradije bih je bacila u smece jer je katastrofa, ne vrijedi po meni ni kunu koliko je to smece). Hocu reci grize me savjest sto nema i kvalitetnu lutku iako ima sto drugih kvalitetnih igracki ( a najvise se naravno igra s necim stotim, npr ona i brat se glupiraju nekakvim skvikavim gumenim dinosaurima ili balonom)
Je li problem samo u meni ili mislite da ako mozemo priustiti djeci nesto sto nije pretjerano (kao ta glupa barbika koja me grize vec tjedan dana) da to onda i trebamo bez pretjerane griznje savjesti?