-
Genetsko savjetovanje-ako netko nesto zna o tome
Trazih i trazih ali cini mi se da nisam pronasla ovu temu...Nadam se da sam ju dobro i smjestila :?
S obzirom da nam je kcer umrla 6 dana nakon rodjenja, trebali bi radi slijedece trudnoce, koju planiramo cim prije, ici na genetsko savjetovanja. Tek smo sve papire dobili nakon evo 5 mjeseci borbe. Nismo iz Zagreba pa je i svaka preporuka dobro dosla. Rodila sam u Merkuru, a Petra je lezala na Rebru. Sad treba vidjeti i gdje roditi.....
Molim one koji su bili i imaju nekakva iskustva da se jave.
Naruceni smo na KBC Rebru kod geneticara Begovica, ako se dobro sjecam.
Ako je netko prosao genetsko savjetovanje molila bih iskustva, kakvi se testovi rade i koliko to sve traje.
Pozdrav i hvala
-
Osoblje foruma
Mislim da se radi o Centru za planiranje obitelji na Rebru (tako nekako se zove)...
-
milsim da se tim bavi dr ingeborg barisic,Klinika za dječje bolesti, Zagreb, Klaićeva
-
Ja sam obavila svoje genetsko savjetovanje na Svetom Duhu, ali čula sam da su ekipa sa Rebra odlična. Meni su je preporučili ako poželim ponovno zatrudnjeti da im se javim.
Inače sam išla kod hematologa na Rebro pa mi je ona olakšala neke stvari, a i odluke. Prenosnik sam hemofilije, pa mi je doktorica bila velika podrška u trudnoći.
A tijek samog savjetovanja na Sv. Duhu je bio toliko bezazlen. Naravno prvo razlog zbog kojeg se dolazi, a onda nastavak pitanja doktora. Ništa strašno, ali u vašem slučaju ne bih znala kako to ide.
Sretno!
-
Mi smo bili na SD, u Vinogradskoj i kod prof. Barišić u Klaićevoj i svi su ok.
Bilo bi dobro da si uzmete dopunsko zdravstveno ako nemate, testovi su jako skupi. Nama je sestra to napomenula kod prvog dolaska. Jedino ako si trudna, možda ti onda ne treba dopunsko za te testove :?
I sretno!
-
rebro...
Rebro su nam savjetovali kad nam je beba bila tamo, pa vjerujem da im je bolja komunikacija....
Vidjet cemo sta ce nam reci...
i da...na svu srecu da su mi na telefonu pripomenuli da po osobi dodje malo vise od 800 kn...da me ne bi tamo jos herc strefio :shock:
ja ga imam, suprugu smo napravili na brzaka i sad se tamo moramo nacrtati....
hvala na preporukama...tko zna vise misljena uvijek dobro dodje, to sam i u trudnoci trazila...
tnx svima
-
-
Corina, jeste li dobili ikakav nalaz sa patologije za bebu?
Svakako uzmi svu dokumentaciju i bebe i svoju od te trudnoće, naročito ako nešto nije štimalo ili ako si imala kakvu infekciju u trudnoći (ne samo ginekološke).
Ja sam isto išla na Rebro, to je pri klinici za pedijatriju, i totalno su me umirili, već sam htjela otići na kordocentezu (kod mene postoji sumnja da sam heterozigot za jedan hematološki poremećaj).
-
..
je papiri su mi stigli ovaj mjesec tak da smo se odmah narucili...suprugu napravili dopunsko...sve sam zive papire kopirala, i ne znam kako sve je uvijek bilo ok.... kažu da je ovo što se nama dogodilo stvarno malte ne fenomen, no što ćemo, tu smo gdje smo.... zanima me samo kako ću preživjeti iduću trudnoću ufff :?
tnx svima na komentarima
-
Corina, mi smo bili na genetskom savjetovanju prije ivf-a. Išli smo također na Rebro. To je podrazumijevalo vađenje krvi iz vene i suprugu i meni, te razgovor s genetičarem. Postavljao nam je niz pitanja o obiteljskoj i osobnoj anamnezi, tako da je dobro da se raspitaš kod svojih i muževih roditelja o eventualnim bolestima da te tamo ne bi zatekli.
Sretno!!!
-
....
eh eh... kako već bi.....ošli-došli, a savjet je da savjeta nema.....kak nam genetika štima, to nećemo raditi, a po njemu je jedino da pratimo uzv bolje i ako se to dogodi opet, a šanse su po meni ogromne 25%, trebalo bi ići na prekid trudnoće.....
mislim da ću to sve trško proživljavati kad do toga dođe, već mi je sad grozno al MM kaže da se ne sekiram da je mala vjerojatnost, i dok je tako rekao, da se to ponovi al 25% je 25%....
što vi cure kažete, imate li neku pametnu za mene :?
-
Mi smo bili baš kod tog dr. Begovića prije nekih desetak godina. Nama je naša djevojčica nakon prvog poroda ostala hendikepirana pa smo kod druge trudnoće htjeli 150% biti sigurni....
Na kraju nismo napravili baš ništa od svih tih pretraga. Ona oštećenja koja je naša kći imala ne mogu se otkriti nikakvim pretragama, po godinama smo bili mladi, po nasljednom faktoru nismo imali indikacija.
Za AC nam je rekao:" Ako vi inzistirate na toj pretragi ja ću je odobriti, ali osobno je ne preporučam. Morate biti svjesni rizika koji ta pretraga nosi, mogućnosti infekcije, spontanog pobačaja ili preranog porođaja."
Uglavnom, na kraju smo samo razmišljali o tome kako možda ovaj puta nosim zdravo dijete i kako postoji mogućnost da se nekim postupkom ugrozi trudnoća ili zdravlje bebe. Tako sam prošla dvije trudnoće bez ikakvih dodatnih pretraga osim onih uobičajenih (uzv), nakon dvije godine i nakon dvanaest godina. I svaki dan umireš od straha, tih devet mjeseci je očajno dugo, ali isplati se izdržati.
Ja sam si samo ponavljala da ne puca grom dva puta u isto mjesto, to me držalo u nadi da će sve biti u redu.
Mislim da je nezahvalno kalkulirati sa nekim postocima i time se opterećivati, mogućnost da nešta krene loše u bilo kojem periodu trudnoće ili kasnije postoji kod svake žene koja ostane trudna. Neka ima veće indikacije i pokazatelje pa sve može proći dobro, a kod nekog može sve biti savršeno pa ispasti loše. Nema garancije.
Corina, obavi što moraš obaviti i malo više misli na onih 75% ...
-
eh...
Sanjice, ma sve je meni jasno... genetiku ne moramo, AC isto jer nam ni jedno ni drugo ne može pomoći....Bog je tu, naša vjera i naša beba buduća....
tnx što si sa mnom podijelila iskustvo...
u nadi je spas
-
Osoblje foruma
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma