sorry ako vec postoji slican topik, ja ga nisan nasla
dakle, bez pilatesa, aerobika i slicnih stvari koji oduzimaju novac i dragocjeno vrijeme kojeg nemam
pomozite meni nemastovitoj
sorry ako vec postoji slican topik, ja ga nisan nasla
dakle, bez pilatesa, aerobika i slicnih stvari koji oduzimaju novac i dragocjeno vrijeme kojeg nemam
pomozite meni nemastovitoj
kako dolega kaže na Podforumu Nakon poroda (tamo su ti takvi topici): FLASTER NA USTA!
ajme, ovo je slucajno zavrsilo tu u biti san i htjela da bude na poslije poroda
moze netko pomaknit
ma ne bi ja flaster...
eh, takav plan imam i ja i.... ide!!! :D
Ne jedem poslije sest navece, to mi je princip ali ne i sveto slovo, posto dojim punom parom gricnem saku badema ili suho voce po potrebi... Inace jedem normalno sve i koliko hocu...
eh sto se tice treninga... pocela sam navece da se strecham ( pase li ta rijec?) nisu nikakve vjezbe, nego vise da istegnem misice ... hodam puno preko dana sa kolicima, prosjecno sat vremena...
Rezultat? kilogram sedmicno se topi!!! :D
Sad planiram ubaciti sto trbusnjaka preko dana... ne odjednom nego po desetak kad imam vremena, ali na kraju da bude sto preko citavog dana....
Meni ovaj sistem super pase, dijete je stalno uz mene, nista me ne kosta i radim kako mi odgovara....
Oprobaj![]()
e, a kad se može počet vježbat, koliko dugo nakon poroda? ima neki period koji mora proći ili se može odmah počet? ne baš odmah, doduše, rodila sam prije mjesec i pol...
luce, ia ja sam na dijeti, ali intenzivno tražim fitnes cenatr u centru st-a da ne gubim previše vremena. to mi je jednom već pomoglo, pa sam u mj i po skinula 17 kila. ako nađem aerobik, hoćeš sa mnom?
http://www.trigon.hr/
Probajte tu prošvrljati,našla sam super vježbice!
Ja sam uvijek bila mrsava (i premrsava) pa tako da sad sviju oko sebe izludjujem. Imam oko 70 kg a visoka sam 172 cm. Cilj mi je izmedju 55 i 60 kg.
PUF PUF PUF
Pijem dosta vode, voce, povrce, izbacujem kruh koliko god mogu...(a pocela sam i pusitnakon 3 god./cigarete mi ubijaju apetit!)
ja imam 172 cm i 64 kg. Po svim izračunima i tablicama ja imam normalnu tjelesnu težinu. 55-60 kg je na tvoju visinu premalo i premršavo. Neznam zašto težiš toj težini, ali premršavost nikako nije zdrava. A što se pušenja tiče, da nisam tako lijena tipkati, sad bi ti natipkala jednu jezikovu juhu. Što ti vrijedi imati par kila manje, a imati žute zube, smrdljiv dah, smrdljivu odjeću, smrdljivu kuću, manji kapacitet pluća pa čak i rak pluća, potrošiti hrpetinu love na dim (bolje da djeci uplaćuješ štednju) itd.Mejra's mommy prvotno napisa
ma nisam pocela pusit' da smrsam. Tako se zadesilo. Ne pusim u kuci, pred djecom, MM, bilo kim. To je moj mali gust, moja mala tajna...Sada o kilazi. Kada sam se udala imala sam 52 kg. Nisam izgledala nikad premrsava jer imam VELIKU guzu uvijek (a sada i sike). Ma ja o toj kilazi samo mastam...brigita2 prvotno napisa
![]()
luce, ako vrime posluži, najbolji 'trening' ti je šetnja s kolicima.
lovre se rodio 10.02. prošle godine i od trena kad nam je vrime to dopustilo, bili smo u šetnji. dvi-tri ure dnevno guranja kolica (i još ako si ubaciš koju uzbrdicu u rutusu ti i više nego dovoljna aktivnost za polako tesanje linije. meni je tribalo tri miseca uživanja s mojom bebicom (bez odricanja što se spize tiče - a ja sam ti čipi-čips tip!) da izgubim 7 kila viška koji su ostali nakon poroda.
nažalost, otkad sam počela radit (i puno više sjedit) kile se polako ponovo lipe na mene..
sretno!
Vjezbanje u kuci: nabavis si neki DVD (bili su u Vecernjaku oni od Cindy Crawford, dosta dobri - samo se treba uzeti svoj a ne njen ritam; Joga za pocetnike, Pilates, itd.) pa gledas i vjezbas.
Ili, nabavis onaj mali steper (onaj koji stane pod krevet) pa gazis po njemu (dok npr. istovremeno gledas TV). Ili Orbitrec, ili sobni bicikl...
Imas na netu dosta stranica sa kojih si mozes skinuti vjezbe i kako ih pravilno izvoditi.
Sad ide proljece, znaci: hodanje, trcanje, rolanje... + istovremeno uzivanje u drustvu klinaca.
Za pocetnike koji imaju puno za skinuti idealan je aerobic u vodi jer mozes izvoditi sve vjezbe bez opasnosti od ozljede.
Kako kaže Maruška, svaki dan u šetnju po dva tri sata i guraj kolica.
M.M. više ne ide samnom jer kaže da imam korak od infarkta.
A ja se hoću malo utegnuti pa moram tako.
Imam i cd TaeBo-a ali nikako da izguram prvih 20 min a to je samo zagrijavanje.Još mi se zbog toga i parket razškripao.
Poslije 6 ne jedem a danas sam prvi put na mjesečevoj dijeti.Za sada se dobro držim ali do sutra u 12.15. hmm...![]()
eh za mjesecevu dijetu sam cula ali ne znam tocno objasniti sto se zbiva tj. kak djeluje no evo nesto odlicno:
PET TIBETANACA
http://www.vmagdic.htnet.hr/tibetanac1.htm
to su revitalizirajuce-pomladjujuce vjezbe koje djeluju na 7glavnih cakri od kojih je svaka povezana sa odredjenom hormonskom zlijezdom u endokrinom sustavu tijela a djeluje tako da potice izlucivanje hormona svake pojedine zlijezde.Ti hormoni upravljaju svim tjelesnim funkcijama ukljucujuci i proces starenja.
Uhm..kako sam to slozeno napisala.Naime,utjecuci na cakre,djelovanje se refletira na citavo tijeo,dovodeci ga u ravnotezu tako da ne samo da ga pomladjuje nego osoba i veoma brzo primjeti gubitak na tezini,smanjenje opsega struka itd.
pa probajte![]()
Evo linkić pa tu imaš i mjesečeve mijene.
http://www.coolinarika.com/
Još traje do danas do 12.15.Ja uspjela i bogme jutros 1 kg manje. :D [/img][/code]
helou, ja sam iste visine i meni je 55, 56 kg idealna tezina i uopce nisam premrsava. vitka da, ali nikako premrsava. mozda si ti drugacije konstitucije, ali ni ja nemam bas najslabasnij kostur, pa mi je opet 60 kg dosta speka, za mene previse. o 64, 65 kg da i ne govorim.brigita2 prvotno napisa
ne kazem da je 65 kg predebelo, ali u sve to skupa treba uzeti u obzir i to kako se neko osjeca. ja se najbolje osjecam s 56, ti sa 64 . i jedno i drugo je u granicama normale za zdravlje, razlika je u osobnom osjecaju dobnosti i estetici, a to je individualno i relativno.![]()
negdje sam citala da trbusnjake nije dobro domah raditi po porodu, nego da treba proci neko vrijeme, koliko, ne sjecam se, ne treba mi jos, to vi istrazujte![]()
za skidanje trbuscica i guze meni je najbolji bicikl, voznja pola sata po laganoj uzbrdici (ili onaj sobni pod niskim opterecenjem) cuda cini.
dobro je jos i planinarenje, ali nije bas vezano uz kucu![]()
u obzir dolazi i orbitrek.
Ali o tome ja i govorim. To kako se netko osjeća i vidi vrlo često je iskrivljeno i pogrešno, a ne objektivno. Dokaz za to su brojne curice koje boluju od anoreksije i bulimije i koje sebe vide debelima i ne osjećaju se ugodno u svojoj težini iako se nasmrt izgladnjuju. Časopisi i fimovi nas bombardiraju slikama žena bez trunke sala, pa se mi uvjeravamo da smo predebele iako to ustvari nismo.meda prvotno napisa
Možda bismo, prije nego samima sebi, trebale vjerovati doktorima i nutricionistima, koji su napravili te tablice. A ova idealna težina je po procjeni doktora. Najbolje je da si izračunaš index tjelesne težine i vidjet ćeš da li spadaš u grupu premršavih ili ne. Ja sam se iznenadila kad sam izmjerila postotak masnoća u tjelu i vidjela da je ispod 25%. Nekako sam uvjerila samu sebe da sam premasna i predebela.
brigita2, da ja imam previse speka sa 64 kile nije ni iskrivljeno ni pogresno, jer kad sam imala 64 kile mene su ljudi redovno pitali jesam li trudna, i to ne jedna osoba, nego njih gomila! cak me jednom nisu htjeli pustiti u solarij.
toliko o objektivnosti!
ne moras mi objasnjavati utjecaj medija na samopercepciju i standarde, a anoreksiju smatram ipak malo tezom bolescu koju ne mogu pokrenuti samo mediji, treba tu malo vise podloge. govorim iz osobnog iskustva.
ja opce ne sumnjam da je 64 kile previse u nekom zdravstvenom smislu (kao ni da je 56 kila nesto opasno malo, to ce ti potvrditi svaki doktor i nutricionist!) nego jednostavno meni ne odgovara imati toliko kila. nisu svi oni koji se vole osjecati dobro u svome tijelu nezrele tinejderke na rubu anoreksije zatupljenje medijima i standardima ljepote koje oni namecu.
osim toga, mislim da je za zdravlje vaznije sto jedes i koliko se kreces, nego koliko kila imas, tako da se ne opterecujem tliko kilama, ali direktna posljedica zdrave prehrane i redovite fiz aktivnosti je kod mene i idealna tezina. meni dovoljno.
Ma daj, trebala si im zaprijetiti jačmencom ako te ne puste.meda prvotno napisa
![]()
Ne vjerujem ti. Jel imaš kakvu sliku te navodne trudnoće. To bih htjela vidjeti.