Ma znam da ima već puno topica o mengi poslije poroda, ali nigdje nisam našla ono što mi treba. Daklem upravo mi traje četvrta po drugom porodu. Prva je bila koliko toliko ok, ali nakon toga - strava. Uvijek sam imala jake menge, nakon prvog poroda jače nego prije, ali sada mislim da bih i biblijskog Nou potopila. Traje nekih tjedan dana od čega sam 2-3 ko priklana svinja, cca dva je "normalno", ostalo tek toliko. Kad je najgore, najveći o.b. tampon (6 kapljica) mi procuri nakon 1,5-2 sata pa obavezno nosim i uložak. Od uložaka samih nema svrhe jer ostavljam fleke di se naslonim. Grozno mi je po noći jer mi je noćni uložak premalo (za nekih 6-7 sati) pa jutrom perem piđamu.
No nije problem samo u vječnom pranju odjeće i nelagodi, to je najmanje. Nego, ja sam bolesna kad dobijem. To mi se nije prije dešavalo. Imam vrtoglavice, nekad glavobolju, evo sad ovaj put uhvatila me i drhtavica - klecala su mi koljena, i palpitacije (udaranje srca u grlu). Općenito, dosta mi je čudno u glavi i koncentracija mi je na nuli. Dobro, to je vjerojatno bar djelomično i zbog toga što jako loše spavam, kratko i rascjepkano, pa se ne odmorim kak spada. Ali sve ostalo bi mogli bit simptomi gubitka krvi. Da, i imala sam užasan PMS. Nekakav čudan napad histerije i depresije (jednokratno par dana prije menge) da sam samu sebe prestrašila. :? Jel se kome slično dešavalo? Jel bi mi bilo pametno da se javim giniću? Dužina ciklusa mi je svaki put kraća - prvi put 45, pa 33 i sad 29 dana. Prije trudnoće imala sam cikluse 28+/-1. Inače dojim najnormalnije, to je ok.