Jutro!

I mene nije bilo par dana i neugodno sam se iznenadila kad sam vidjela sve promjene (a neugodno sam se iznenadila kad sam spoznala da je 1. dio odbrojavanja izbrisan - zašto???????????).

Razumijem i jedan i drugi stav. Ali začeće je začeće. I zar MPO nije potpomognuto prirodno začeće?!?!??!? Zar nije pojam "umjetna oplodnja" eliminiran iz rječnika upravo iz razloga jer se pri MPO ne klonira/ne stvara se umjetno biće nego djete koje je plod majčinih i očevih gena??!?!??!?!?! Ovim postupkom se majke dijele u dvije kategorije - selekcija?!? To je očajno i nepoželjno.

Priključila sam se ovoj temi u ono vrijeme kad sam bila uvjerena da ćemo uspjeti prirodno - i zgražala sam kad sam uvidjela da svoje tijelo uopće ne poznam - i zahvalna sam curama koje su me uputile - ovdje sam štošta naučila - mogla pitati ono što nikog ne bi pitala i dobila informacije koje doktori ne prenose jer im se ne da ili nemaju vremena. I to iako su se cure s MPO javljale - odnosno upravo zbog toga što su se one javljale. Gdje će biti kvaliteta ako se ovdje budu javljali samo laici/amateri??!?!?!?! A cure s MPO su prošle sve to i usavršile su tematiku - ipak su i one nekad prirodno pokušavale zanijeti.

Ovdje su mi cure s MPO pomogle da prihvatim to da moram u potpomognutu - da izgubim strah, predrasude i bojazni. Shvatila sam da nisam jedina - nego nas ima puno, puno.

Kako će cure koje se ubuduće ovdje budu javile to postići?!?!??!? Ako se bude pisalo samo o LH-trakicama (za koje usput isto tako ima zasebna tema - Pujice - onda bi se i o LH-trakicama trebalo smjeti pisati samo tamo?!?!). Roda će definitivno izgubiti na dodanoj vrijednosti koju je omogućavala svojim korisnicama.

A gdje je spadam? Tempiram odnose, mjerim BT, pratim sluz jer se nadam prirodnom začeću - ali paralelno vadim nalaze i idem na pretrage za MPO koji mi je u 6. mjesecu.

Gdje je meni mjesto? Da li mi tko može reći?